urasenty Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Wczoraj i we wtorek łowili.Dzięki wielkie @Mario za info. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Uważajcie na lód. Byłem wczoraj na podłomżyńskim starorzeczu Narwi i mimo kilu dni mrozu lód lichy 8-10 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Lichy to byłby 5-6 ????10 to dla 100kg całego mandzuru to luz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Koledze cheli-emu chodziło pewnie nie o to że 10cm to mało ale, że ten lódm ma już inną strukturę( masę pęknieć wewnątrz) i może nie być tak wytrzymałym jak pierwszy jednolity. Okolice Grajewa Lód 10-15 nierównomierny niestety na zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Taka może ciekawostka: lekki pojazd gąsienicowy potrzebuje >20cm, czołg średni (T-34) >50cm, czołg ciężki (Tygrys, Pantera) >75cm.Za instrukcją mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 75 cm ostatnio było na mazurach z 15 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Taka może ciekawostka: lekki pojazd gąsienicowy potrzebuje >20cm, czołg średni (T-34) >50cm, czołg ciężki (Tygrys, Pantera) >75cm.Za instrukcją mechanika ... życzę im stopy wody pod kilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Witam. Wkońcu i mi udało się wyskoczyć na lód. Okolice Golubia lud między 8-10cm. Trzeba było szukać miejsca do wejścia bo brzegi odparzone. Na mormyche ok. 40 płotek do max 10cm, kilkanaście okonków w podobnym rozmiarze. Przestawiłem się później na balansówkę co dało kilka większych okonków i 5 szczupaczków małych . na szczęście nie nie obcieły żyłki. Ogólnie ilościowo woow każda dziura dawała rybkę ale jakościowo bez fajerwerków. Jutro powtórka. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Ja dzisiaj pierwszy raz w tym roku, po wczorajszych emocjach związanych ze skokami postanowiłem ochłonąć. Niestety zabrałem tylko blaszkę i nie miałem nawet dotknięcia. Ci co łowili na mormychę coś tam dłubali.Nie wiem ,może mi za bardzo ręce drżały po wczorajszym . .Ogólnie fajnie spędzony czas. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Byłem dziś na tym samym zbiorniku. 3 wymiarowe okonki kilka małych . 2 szczupaczki. Ogólnie licho. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Sezon podlodowy dałem trwa tym razem wypadzie zorganizowaliśmy na słona wodę.Pierwszy taz w życiu byłem na takim słonym lodzie,rybki złowione na poziomke największa jaka znalazłem w sklepie 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Jeszcze na sam koniec mała niespodzianka żyłka 12 wędka St.croix mojo UL https://m.youtube.com/watch?v=3ZfmaNUSQ5w# 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Co to za kołowrotek masz na tej wędce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Bez firmowy w budowie jak runos Ice tylko mocniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Sorki na filmiku to runos Ice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Dzisiejszy pięknie wybarwiony rodzynek 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Po dzisiejszym dniu mogę powiedzieć, że ryby pod lodem bronią się dzielnie i olewają wędkarza, jego wynalazki także.Na Gnojnie, cicho, spokojnie i bardzo mało wędkarzy.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Idzie znow mróz to moze uda się jeszcze polowic w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Puki co jak widać, to szału nie ma widząc aktywność w tym temacie zastanawiam się czasem, czy oby na pewno jeszcze jest u nas zima. A obserwuję pogodę i centralna oraz wschodnia część kraju raczej warunki powinna mieć a tu cisza jak w kościole teraz troszki i u nas pomrozi a więc jest jeszcze nadzieja na świdrowanie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Czym tu się chwalić, okonki palczaki, płotki niewiele większe. Czasami słychać że gdzieś ktoś coś tam trafił, leszcz czy okoń większy, a nawet zębate przyłowy. Pojedyncze przypadki. Może przyjdzie lepsze wraz z mrozami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbrojarz Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Warunki są jak najbardziej, będzie jakieś 15cm. trzeciego już w tym roku lodu. A ryby jak to ryby, raz biorą, raz studnia. Okoniom już odpuściłem, połowa wędkujących ugania się za nimi, druga połowa siedzi za płocią. Więc ja postanowiłem się wybić i wziąć się za to, co ponoć niemożliwe na moim płytkim zbiorniku, czyli regularne łowienie dużych leszczy. Zdjęć wiele nie robię, bo nie lubię trzymać ryby na powietrzu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Ja w ostatni weekend wybrałem się na swoją miejscówkę i gdybym jej nie znał to bym powiedział - Panie tu nie ma ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Uwierz mi Piotrze, że bardzo bym chciał nie mieć się czym chwalić i przynajmniej spędzić choby kilka godzin przy palczakach u mnie z lodem to bida z nędzą i tyle. Ale nadciąga front i kto wie, może i ja w końcu też będę mógł się "takim niczym specjalnym" pochwalić. 3-mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Pare fotek z dzisiejszy odwiertów na fiordzie 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Ale super rybki a ja tylko 2 okoneczki i 7 jazgarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi