Skocz do zawartości

Sezon podlodowy

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Koledze cheli-emu chodziło pewnie nie o to że 10cm to mało ale, że ten lódm ma już inną strukturę( masę pęknieć wewnątrz) i może nie być tak wytrzymałym jak pierwszy jednolity. Okolice Grajewa Lód 10-15 nierównomierny niestety na zbiorniku.

Witam. Wkońcu i mi udało się wyskoczyć na lód. Okolice Golubia lud między 8-10cm. Trzeba było szukać miejsca do wejścia bo brzegi odparzone. Na mormyche ok. 40 płotek do max 10cm, kilkanaście okonków w podobnym rozmiarze. Przestawiłem się później na balansówkę co dało kilka większych okonków i 5 szczupaczków małych . na szczęście nie nie obcieły żyłki. Ogólnie ilościowo woow każda dziura dawała rybkę ale jakościowo bez fajerwerków. Jutro powtórka. Pozdrawiam

• Like 1

Ja dzisiaj pierwszy raz w tym roku, po wczorajszych emocjach związanych ze skokami postanowiłem ochłonąć. 

Niestety zabrałem tylko blaszkę i nie miałem nawet dotknięcia.  Ci co łowili na mormychę coś tam dłubali.

Nie wiem ,może mi  za bardzo ręce drżały po wczorajszym . :)   ;) .

Ogólnie fajnie spędzony czas.

• Like 2

Puki co jak widać, to szału nie ma :o widząc aktywność w tym temacie :blink: zastanawiam się czasem, czy oby na pewno jeszcze jest u nas zima. A obserwuję pogodę i centralna oraz wschodnia część kraju raczej warunki powinna mieć :D  a tu cisza jak w kościole :innocent: teraz troszki i u nas pomrozi a więc jest jeszcze nadzieja na świdrowanie :clappinghands: 

Pozdro :rockon:  

Warunki są jak najbardziej,  będzie jakieś 15cm. trzeciego już w tym roku lodu.  A ryby jak to ryby, raz biorą, raz studnia.  Okoniom już odpuściłem, połowa wędkujących ugania się za nimi, druga połowa siedzi za płocią. Więc  ja postanowiłem się wybić i wziąć się za to, co ponoć niemożliwe na moim płytkim zbiorniku, czyli regularne łowienie dużych leszczy.  Zdjęć wiele nie robię, bo nie lubię trzymać ryby na powietrzu.  

post-50923-0-49645600-1519197986_thumb.jpg

post-50923-0-03450100-1519198033_thumb.jpg

post-50923-0-77236400-1519198044_thumb.jpg

• Like 9

Uwierz mi Piotrze, że bardzo bym chciał nie mieć się czym chwalić ;) i przynajmniej spędzić choby kilka godzin przy palczakach :P u mnie z lodem to bida z nędzą i tyle. :doh: Ale nadciąga front i kto wie, może i ja w końcu też będę mógł się "takim niczym specjalnym"  pochwalić. 3-mam :good: