Skocz do zawartości

Sezon podlodowy

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera, to pewnie i jeziora w okolicy Olecka też pod lodem jeszcze [emoji58] a za tydzień tam jadę na 24 dni i spin biorę...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jeśli jezioro nie przepływowe to może być jeszcze na nim lód na Łaśmiadach na wejściu i wyjściu rzeki jest już odmarznięte , kolejne jeziorko Straduńskie zamarznięty tylko środek , dalej jest Haleckie już prawie całe pływa . Inne jeziora w okolicy zamarznięte jak pod Oleckiem to nie wiem.

buszmen,coś się uwiesiło fajnego dzisiaj.?

Raczej słabo sama drobnica ,największy okoń 25cm i jeszcze tylko 5 ''na patelnię'' ale wypuszczone, brat miał tylko 3 patelniaki i płotkę 23cm na blaszkę :)

Jest zatem nadzieja że będzie dobrze. Na gogle street można znaleźć foto z 15 marca ubiegłego roku, całe olecko wielkie już bez lodu było. Dzięki za informacje

Nie porównuj zeszłej zimy do tej z tego roku :) Ja już dawno nie pamiętam aby u nas można było łowić z lodu w kwietniu , a to jutro już ;)

Pada i to dość mocno :( a miałem zamiar jeszcze dziś wyskoczyć na lód :) Wie ktoś może do kogo należy j.Brzozolasek koło Pisza?

edyta: chyba pzw Ruciane-Nida?

Edytowane przez buszmen

Brzozolasek należy do PZW Suwałki. Kiedyś był tam ładny okoń. Ale to kiedyś...

To tak jak wszędzie na Mazurach :( Koledzy podawajcie informacje jak tam z lodem u Was , dziś nie pojechałem a miałem taki zamiar , ale padało od rana(i w nocy) nie wiem jak tam sytuacja na Łaśmiadach , Ełckie stoi , ale mam informację o Kisajno już chodzi, poza zatoczkami. Podobnie Dargin, część Jagodnego i Mamr od północy , tak więc pewnie po sezonie , chociaż juto wolne i po dzisiejszym dniu w domu jakoś doopa boli :( nie tak jak po całym dniu na skrzynce z wędeczką w dłoni :)

• Like 1

• 7 miesięcy temu...

Nie wiem, ale te pierwsze ryby z najwcześniej zamarzniętych grajdołków nie uzasadniają ryzyka wchodzenia na tak cienki lód

Ja wiem że od 2 tygodni Rosjanie nadają na YT , ale sensowne ryby to z Syberii, na ogół jakieś palczaki okraszone wrzaskami "odkrycie sezona" "pierwyj ljed", ewentualnie babki i tutaj jak na dłoni widać ekspansywność gatunku, co niedobrze wróży naszym wodom....

Jakkolwiek, uważajcie na siebie, nie ma co ryzykować, zima pokaże się w styczniu.

Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka

• Like 2