RedJin Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Cholera, to pewnie i jeziora w okolicy Olecka też pod lodem jeszcze [emoji58] a za tydzień tam jadę na 24 dni i spin biorę... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Marca 2018 przez RedJin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Jezioro Łaśmiady koło Ełku...ileż wspomnień z tej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Cholera, to pewnie i jeziora w okolicy Olecka też pod lodem jeszcze [emoji58] a za tydzień tam jadę na 24 dni i spin biorę... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaJeśli jezioro nie przepływowe to może być jeszcze na nim lód na Łaśmiadach na wejściu i wyjściu rzeki jest już odmarznięte , kolejne jeziorko Straduńskie zamarznięty tylko środek , dalej jest Haleckie już prawie całe pływa . Inne jeziora w okolicy zamarznięte jak pod Oleckiem to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 buszmen,coś się uwiesiło fajnego dzisiaj.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Jest zatem nadzieja że będzie dobrze. Na gogle street można znaleźć foto z 15 marca ubiegłego roku, całe olecko wielkie już bez lodu było. Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 buszmen,coś się uwiesiło fajnego dzisiaj.?Raczej słabo sama drobnica ,największy okoń 25cm i jeszcze tylko 5 ''na patelnię'' ale wypuszczone, brat miał tylko 3 patelniaki i płotkę 23cm na blaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Jest zatem nadzieja że będzie dobrze. Na gogle street można znaleźć foto z 15 marca ubiegłego roku, całe olecko wielkie już bez lodu było. Dzięki za informacjeNie porównuj zeszłej zimy do tej z tego roku Ja już dawno nie pamiętam aby u nas można było łowić z lodu w kwietniu , a to jutro już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 W okolicy Pisza jeziora zamarzniete. Da się wejść w niektórych miejscach, zatokach bez słońca, dalej ok 20 cm.Ja nie pływałem, ale obok facet przy brzegu się skąpał. Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 W okolicy Pisza jeziora zamarzniete. Da się wejść w niektórych miejscach, zatokach bez słońca, dalej ok 20 cm.Ja nie pływałem, ale obok facet przy brzegu się skąpał. Nie polecam Gdzie tyłek umoczył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Pada i to dość mocno a miałem zamiar jeszcze dziś wyskoczyć na lód Wie ktoś może do kogo należy j.Brzozolasek koło Pisza?edyta: chyba pzw Ruciane-Nida? Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez buszmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Pada i to dość mocno a miałem zamiar jeszcze dziś wyskoczyć na lód Wie ktoś może do kogo należy j.Brzozolasek koło Pisza?edyta: chyba pzw Ruciane-Nida?A co chcesz łowić na Brzozolasku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike1 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Brzozolasek należy do PZW Suwałki. Kiedyś był tam ładny okoń. Ale to kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Wczorajsza pociecha. Ogólnie kiepsko,dwie sztuki tej wielkości i sama drobnica. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamson Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Wczorajsza pociecha. Ogólnie kiepsko,dwie sztuki tej wielkości i sama drobnica. Co to za wędka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Co to za wędka?Strzelam - Fenwick... PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Brzozolasek należy do PZW Suwałki. Kiedyś był tam ładny okoń. Ale to kiedyś...To tak jak wszędzie na Mazurach Koledzy podawajcie informacje jak tam z lodem u Was , dziś nie pojechałem a miałem taki zamiar , ale padało od rana(i w nocy) nie wiem jak tam sytuacja na Łaśmiadach , Ełckie stoi , ale mam informację o Kisajno już chodzi, poza zatoczkami. Podobnie Dargin, część Jagodnego i Mamr od północy , tak więc pewnie po sezonie , chociaż juto wolne i po dzisiejszym dniu w domu jakoś doopa boli nie tak jak po całym dniu na skrzynce z wędeczką w dłoni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgadza się Dano,to fenwick. A co dolodu,to wczoraj bajera,gdybym miał biegać z pierzchnią,to chyba bym się zamordował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 3...2...1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Prognozy nie są zbyt dobre- mrozy do weekendu a potem to ponad 10 w plusach.Jak sięgam pamięcią po takim ataku "zimy" może nastąpić długi, ciepły, mokry grudzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 E na Pilawie już otwory kuja i łapią z pomostów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 W niedzielę na taflę Od trzech dni podniecony chodzę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Nie ty 1 Może na rządzę da się wejść dziś będę wiedział czy już ktoś się odważył ale podejrzewam że w sob czy ndz 1 samobójcy już tak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Woda jeszcze nie jest dobrze wychłodzona, zamarzło z wierzchu bo silny mróz, pod spodem jednak woda ciepła. Tylko czekać że zaraz będzie słychać w wiadomościach o "odważnych inaczej" tfu tfu..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Szkoda komentować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Nie wiem, ale te pierwsze ryby z najwcześniej zamarzniętych grajdołków nie uzasadniają ryzyka wchodzenia na tak cienki lódJa wiem że od 2 tygodni Rosjanie nadają na YT , ale sensowne ryby to z Syberii, na ogół jakieś palczaki okraszone wrzaskami "odkrycie sezona" "pierwyj ljed", ewentualnie babki i tutaj jak na dłoni widać ekspansywność gatunku, co niedobrze wróży naszym wodom.... Jakkolwiek, uważajcie na siebie, nie ma co ryzykować, zima pokaże się w styczniu. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi