Koza11 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Łowił. Na północy województwa płytsze jeziora na chodzie. Grajdoły też.grubość 6-10cm na płytszych częściach jezior. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam ,mam pytanie wierci ktoś może w niedzielę z m.Łodzi lub okolic ,może bym zabrał kogoś lub poleciał z kimś bo we dwóch zawsze raźniej ,mogę pokierować oczywiście co by na rozgrzewkę coś zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dziś 1raz na lodzie ok. Golubia Dobrzynia kilka okoni między 15 a 25cm. Lód ok 15cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Ja też dzisiaj pierwszy raz na lodzie w tym roku. Tylko 4 okonie. Największy około 25 cm. Okolice Leszna w Wielkopolsce. Lód bez szału - jakieś 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 U mnie w południowo środkowej Szwecji lód to minimum 25-30cm teraz+ ciągle opady śniegu od 2 dni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 U mnie w południowo środkowej Szwecji lód to minimum 25-30cm teraz+ ciągle opady śniegu od 2 dni.A jak wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jak narazie (3 wypady ze szczytówką od feedera,jutro kolejny ale już z wędką i multikiem podlodowym) 2 szczupaki 1-30cm i 1-55cm, jeden chyba szczupak zerwany oraz pstrąg lub golec zwyczajny (röding) odhaczony pod lodem przy dziurze. Do tego z 5okoni w tym jeden 30cm i jeden 20cm, reszta około 10-15cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Prawie 40cm pasiastego szczescie z malutkiego lesnego stawu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jaką średnice świdra masz? Ja kupiłem 130mm i teraz się zastanawiam czy to da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Dzisiaj kilka takich +30,niestety żaden nie chciał przypozować do zdjęcia ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jaką średnice świdra masz? Ja kupiłem 130mm i teraz się zastanawiam czy to da radę Swider kolegi prawdopodobnie 130mm wszedl prawie na styk jesli myslisz lowic wieksze ryby to albo wiekszy swider albo 2 dziury obok siebie ale to chyba nielegalne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Dzisiaj kilka takich +30,niestety żaden nie chciał przypozować do zdjęcia Co to za kreciolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jaką średnice świdra masz? Ja kupiłem 130mm i teraz się zastanawiam czy to da radę Średnica świdra 130 mm, to już spora średnica. Kilogramowe okonie bez problemu przechodzą. Największa rybę jaka wyjąłem przez taka średnice, był 2,5 kg leszcz. Podebranie takiej dużej ryby wymaga jednak zakasania rękawa, wsadzenia ręki do przerębla i uchwycenie ryby dłonią. Jeszcze jeden plus, to ryba się nie zepnie w czasie holu w momencie dotknięcia lodu w okolicy przerębla. Rękę wycieramy do sucha i lowimy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Co to za kreciolekLeo b.idana jak dla mnie konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Tez mam ten mlynek do blaszki jedyny minus ze na glebszej wodzie nie da sie swobodnie opuscic przynety tylko trzeba wysnuwac zylke reka .Jaxon chyba wypuscil tez cos podobnego na ten sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Swider kolegi prawdopodobnie 130mm wszedl prawie na styk jesli myslisz lowic wieksze ryby to albo wiekszy swider albo 2 dziury obok siebie ale to chyba nielegalne .Mieszkam w Szwecji i chyba nie ma tutaj tego typu zasad, ale się upewnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Tez mam ten mlynek do blaszki jedyny minus ze na glebszej wodzie nie da sie swobodnie opuscic przynety tylko trzeba wysnuwac zylke reka .Jaxon chyba wypuscil tez cos podobnego na ten sezonZgadzam się,akurat łowię na dość płytkich łowiskach i dość lekko także w zestawieniu z kijkiem jak najbardziej mi odpowiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Pierwsze ryby w sezonie zaliczone 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Pierwszy podlodowy weekend w tym sezonie zakończyłem rewelacyjnie. Pobiłem dwa razy życiówkę w okoniu (35 cm i 37 cm) do tego sześć okoni 30 + i kilkanaście mniejszych. Było pięknie, więcej napiszę w wątku okoniowym jak trochę odpocznę. Koledzy z którymi byłem też pięknie połowili, największe okonie wyjazdu to 45 i 44 cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 lód lód lód... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Pierwszy raz na lodzie, Rozdziewiczony 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 CześćJa dziś pierwszy raz z lodu w tym sezonie. Okonie dopisały, jeden z tych fajowych???? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Urlopu ciąg dalszy. Fajnie,bo okonie aktywne Dziś największy 30+,kilka jemu podobnych i masa nieco mniejszych. Kolejny dzień połowiłem,a radość tym większa,że na wodzie prawie żywej duszy nie ma i dość szybko zlokalizowałem ryby. Nie podglądany przez nikogo dobre 8 godzin na wodzie spędziłem Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Maniutoo 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Część. Panowie podrzucicie jakiś kijek do blaszki bez kiwoka. Najlepiej 2, max 3 duże przelotki . Z miękką i czuła szczytowka. Najchętniej coś budżetowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Część. Panowie podrzucicie jakiś kijek do blaszki bez kiwoka. Najlepiej 2, max 3 duże przelotki . Z miękką i czuła szczytowka. Najchętniej coś budżetowego.PozdrawiamObejrzyj na Yt film Smółka o łowieniu z lodu ,może o taki Ci chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi