ShadowStalker Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Część. Panowie podrzucicie jakiś kijek do blaszki bez kiwoka. Najlepiej 2, max 3 duże przelotki . Z miękką i czuła szczytowka. Najchętniej coś budżetowego.Pozdrawiamhttps://allegro.pl/oferta/jaxon-wedka-podlodowa-wj-ird02-4-szczytowki-7804606210 Mam taką krótszą 42cm, też można znaleźć ird01 ma w nazwie, polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Śmiga już ktoś po lodzie w okolicach Poznania, lód ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartkano Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Koledzy! Wybaczcie żale,ale muszę wylać trochę emocji-jak mówią,człowiek na błędach się uczy... Dziś sobota,do 14stej w robocie,spokojnie do 17 po robocie można powędkować. Umawiam się więc wczoraj z kumplem.Zaproponował,że jedziemy jego furą,bo szwagra ze sobą bierze.Nie ma problema myślę. Z pracy urwałem się nieco wcześniej-chłopaki już pod domem czekają.Wpadam tylko po graty i lecimy. Tydzień na wodzie nie byłem,więc micha zajarana! Miejscówka-bankówka,mimo później pory można coś fajnego trafić. Podniecony jestem,jakbym pierwszy raz na lód w tym roku wchodził... (Ale co on tak wolno jedzie! Golfikiem i paką tu cisnę)... Ale nic tam,gryzę się w język,w końcu to tylko kilka kilometrów. Dopadamy do tafli. Druga,piąta,ósma dziura,sam koluch.I to też jakiś anemiczny. Wiercę,szukam. Kumpel zdążył trzecią wywiercić i tnie ze szwagrem pogaduchy.(K..wa Luki! Szukaj gęściej,bo się ciemno zrobi w tym tempie),przemilczałem. Kilka dziur dalej trafiam miarowego oksa,taki sobie +- 30. No fajnie,myślę. Odwiercam kolejne dwie w bliskiej odległości.Pusto. Kumpel zmotywowany podbija do mnie-nic. Któryś raz powtarza tylko,że jest w ch... zimno i że za słabo się ubrał! To co Ty pierwszy raz na lodzie?! (weź się za robotę,a nie biadolisz),zostawiłem w duchu. Dłuższa chwila,pięknie zassana błystka,strzał na jaki czekałem! Grubas! Miara daje 36. Jest dobrze,kilka podbić błystki,jest mniejszy,ale też ładny. . . A kumplowi zimno! Oj jak mu zimno! ...- Maniek,ja już nie daje rady,spieprzamy za chwilę.Chyba żartujesz?! Odpowiadam poirytowany,bo czuję że kolega długo nie pociągnie,a dnia jeszcze sporo.-Nieee,no przeje,,,wiało mnie strasznie,żebym nie zachorował.. K..wa! Luki! Nie wal w chu! Tak się nie robi! (Może trochę mnie poniosło,ale czekasz człeku cały tydzień,to chciałbyś każdą sekundę cennego czasu spożytkować jak najlepiej) Wiercimy,mija może 15 minut,wyjmuję trzy sztuki koło 25cm,a kumpel... A kumpel znów biadoli jak jest zimno,a jak wieje,a jak to się on za cienko ubrał! Jestem już sfrustrowany,bo czuję,że za chwilę na prawdę będzie zawijka... Taa.... Ani sory,ani pocałuj mnie w dupę,świder pod pachę i -"Maniek lecim,już nie dam rady" Cóż było począć... Wylałem mu w cztery oczy,ze wkurwio,.y jestem na niego i w milczeniu wróciliśmy. Także mam nauczkę,że z żółtodziobem,a zwłaszcza jego autem na wodę się nie jedzie. I nie pojadę więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartkano Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Jakby kolega miał Mercedesa to i pewno kot by pojadł???? A teraz do sklepu bo na tydzień nie starczy. Masakra będzie trzeba samemu na kole jechać ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Śmiga już ktoś po lodzie w okolicach Poznania, lód ok?Niby odpowiadanie samemu sobie to może być objaw jakiegoś defektu mentalnego, ale co tam, może komuś się ta informacja przyda Wczoraj po szybkim sprawdzeniu pogody (zapowiadany na dziś spadek ciśnienia) podjąłem szybką decyzję o zmianie terminu z planowanego na piątek wyjazdu i przeniesieniu go na czwartek. Celem było Kierskie Małe - byłem tam pierwszy raz w życiu. Efektem wędkowania od 12.00 do 16.30 było 8 okoni poniżej forumowego min i koło 10 płoteczek, z którymi bawiłem się z nudów, jako że, okonie brały tylko w dwóch dziurach. Lód około 12-13 cm, miejscami nawet grubszy, pod wieczór w mrozie zaczął pięknie śpiewać.Miejmy nadzieję, że po chwilowym, zapowiadanym na weekend wzroście temperatur, spadną one jeszcze poniżej zera, tak, żeby wejście na lód było tej zimy jeszcze bezpieczne.Przynajmniej w tej, północno-zachodniej części kraju, bo są przecież miejsca gdzie lód jest już grubaśny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Koledzy! Wybaczcie żale,ale muszę wylać trochę emocji-jak mówią,człowiek na błędach się uczy...Dziś sobota,do 14stej w robocie,spokojnie do 17 po robocie można powędkować. Umawiam się więc wczoraj z kumplem.Zaproponował,że jedziemy jego furą,bo szwagra ze sobą bierze.Nie ma problema myślę.Z pracy urwałem się nieco wcześniej-chłopaki już pod domem czekają.Wpadam tylko po graty i lecimy. Tydzień na wodzie nie byłem,więc micha zajarana! Miejscówka-bankówka,mimo później pory można coś fajnego trafić. Podniecony jestem,jakbym pierwszy raz na lód w tym roku wchodził... (Ale co on tak wolno jedzie! Golfikiem i paką tu cisnę)... Ale nic tam,gryzę się w język,w końcu to tylko kilka kilometrów. Dopadamy do tafli. Druga,piąta,ósma dziura,sam koluch.I to też jakiś anemiczny. Wiercę,szukam. Kumpel zdążył trzecią wywiercić i tnie ze szwagrem pogaduchy.(K..wa Luki! Szukaj gęściej,bo się ciemno zrobi w tym tempie),przemilczałem. Kilka dziur dalej trafiam miarowego oksa,taki sobie +- 30. No fajnie,myślę. Odwiercam kolejne dwie w bliskiej odległości.Pusto. Kumpel zmotywowany podbija do mnie-nic. Któryś raz powtarza tylko,że jest w ch... zimno i że za słabo się ubrał! To co Ty pierwszy raz na lodzie?! (weź się za robotę,a nie biadolisz),zostawiłem w duchu. Dłuższa chwila,pięknie zassana błystka,strzał na jaki czekałem! Grubas! Miara daje 36. Jest dobrze,kilka podbić błystki,jest mniejszy,ale też ładny. . . A kumplowi zimno! Oj jak mu zimno! ...- Maniek,ja już nie daje rady,spieprzamy za chwilę.Chyba żartujesz?! Odpowiadam poirytowany,bo czuję że kolega długo nie pociągnie,a dnia jeszcze sporo.-Nieee,no przeje,,,wiało mnie strasznie,żebym nie zachorował..K..wa! Luki! Nie wal w chu! Tak się nie robi!(Może trochę mnie poniosło,ale czekasz człeku cały tydzień,to chciałbyś każdą sekundę cennego czasu spożytkować jak najlepiej)Wiercimy,mija może 15 minut,wyjmuję trzy sztuki koło 25cm,a kumpel... A kumpel znów biadoli jak jest zimno,a jak wieje,a jak to się on za cienko ubrał!Jestem już sfrustrowany,bo czuję,że za chwilę na prawdę będzie zawijka...Taa.... Ani sory,ani pocałuj mnie w dupę,świder pod pachę i -"Maniek lecim,już nie dam rady"Cóż było począć... Wylałem mu w cztery oczy,ze wkurwio,.y jestem na niego i w milczeniu wróciliśmy.Także mam nauczkę,że z żółtodziobem,a zwłaszcza jego autem na wodę się nie jedzie. I nie pojadę więcej... heh też miałem kolege kolegi co w adidasach na lod sie z nami wybrał......i po 30 minutach wszyscy musieliśmy waracać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 A u mnie, cosik mi się widzi że już po sezonie. Trzy razy na lodzie, dwa razy grubo, raz bryndza totalna.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_69 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Orientuje się ktoś jak lód w Augustowie ? W weekend będzie już po zabawie pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Różnie może być w Weekend, jak będa przymrozki nocami to powinno być ok ale 100% gwarancji nie daję.Różnie marzły te zbiorniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_69 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Chyba trzeba zaryzykować Może jest ktoś z Augustowa i wie jak wyglada sytacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 W południowo środkowej Szwecji wygląda wiosennie, ale lód wciąż jest, dziś 20cm na jeziorze. Niestety ryby malutkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Czy Ktoś z miejscowych może pomóc? Interesuje mnie grubość lodu na Dadaju lub jeziorach w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Czy Ktoś z miejscowych może pomóc? Interesuje mnie grubość lodu na Dadaju lub jeziorach w okolicy.W niedzielę było 12-15 cm. Jutro podjadę i sprawdzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 W ostani weekend między 15 cm a 20 było, ale bliżej 15 na Dadaju. Przy brzegu i przy pomoście woda spływająca z brzegu uszczupliła warstwę, może być ciężko wejść lub zejść. Zastanawiam się mocno nad najbliższym weekendem tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Otmuchów, stan lodu zero, Głębinów, po nawietrznej widać resztki lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Uważajcie Panowie, zrobi się niebezpiecznie. W dzień cały czas na plusie i ma popadać deszcz. Na wierzchu będzie pasta, a od brzegów przerwa w lodzie.Ja odpuszczam, mimo, że jeszcze w niedzielę było 12-15 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Czyżby to miał być ostatni lodowy weekend? ... a ja nie mogę wyskoczyć ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Uważajcie Panowie, zrobi się niebezpiecznie. W dzień cały czas na plusie i ma popadać deszcz. Na wierzchu będzie pasta, a od brzegów przerwa w lodzie.Ja odpuszczam, mimo, że jeszcze w niedzielę było 12-15 cm. Bartek, na znanej Ci wodzie jest od 20 do 25 cm miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Koledzy dzisiaj wiercili, już ubyło. Jak schodzili, to na wierzchu 3 cm pasty było, po 16-tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Na Dadaju lód 10-12 cm, ryby biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Dziś byłem zaskoczony jakości i grubościa lodu.Podlasie lód 20+ zeszła gorna warstwa tej zamarznietej mieszanki wody i śniegu, zostało ponad 20cm "zdrowego" lodu.Sądzę że dobre kilka dni pokrywa sie utrzyma.Oczywiście od brzegów wejście po desce bo puściło jakiś 1-1,5m 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 ...w Augustowie Chinczycy trzymają się mocno...jeszcze postoi tafla...lekkko nocami przymrażało...ale zmienność pogody nie przekłada się na jakosć połowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Okolice Rucianego Nidy-jeszcze trzyma,ale w pewne miejsca lepiej nie wchodzić,jutro ruszam,mam nadzieję że wrócę i zamelduję przynajmniej takiego 35 + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike1 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Wczorajszy z głębokiego mazurskiego jeziora. Zlowiony z 18 metrów. Było ich kilka. Ten największy ok. 38 cm. Ale chyba to już ostatni wypad na lód tej zimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał bryg Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Witam kolegów moze ktoś podpowie czy po upraniu kombinezou pływającego straci swoje wartości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi