Skocz do zawartości

Sezon podlodowy

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Oj chyba trzeba się szykować na lodzik. Wiatr słaby, mrozik całkiem całkiem, powinno się zrobić bezpiecznie na lodzie na Warmii i Mazurach.

attachicon.gif Mazury.png

Piotr, jak śniegu napada na skorupkę, która istnieje już- nie będzie szału z przyrostem pokrywy. Może małe grajdoły. Btw, planujesz lvs taszczyć jak lód się przydarzy?

• Like 1

Maćku,

Opad z prognozy jest symboliczny, woda jeszcze nie stoi, ale szybko staje jak znika wiatr. Jestem dobrej myśli.

Live jest na stałe w łodzi. Za dużo zachodu z demontażem, duży ekran , dużo prądu trzeba tym bardziej że minus. Za dużo gratów do ciągania za sobą.

Zostanę przy FL-20.

Ty mi niekoniecznie, zwłaszcza swoją polszczyzną. Nie wniosłeś również nic merytorycznego do wątku.

akurat  cytowałem klasyka Siarę ,wiec wytykanie mi polszczyzny w tym przypadku trafione nie jest , może jesteś młodzieńcem i nie kojarzysz skąd ten cytat .

a wpis mój tyczył się tego co wkleiłeś i jest całkiem na miejscu bo napawa mnie optymizmem ze wejdę na tafle lodu w tym roku. Życzę tyle zejść co wejść .

PS fake newsy - i Ty mi wytykasz poprawna pisownie   -))

Oj chyba trzeba się szykować na lodzik. Wiatr słaby, mrozik całkiem całkiem, powinno się zrobić bezpiecznie na lodzie na Warmii i Mazurach.

Edytowane przez Viking

A przy tym szykowaniu, nie zapomnij nałożyć na zadek kalesony z kapokiem, bo woda zimna, a jaja muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach. :lol:

Patrzę na ten Niegocin codziennie, mijam kanał Łuczański idąc do pracy, a pewnie jeszcze nad jakieś jezioro wyskoczę.

Też bym sobie poszedł połowić z lodu, ale obecnie to więcej zdziałam łowiąc batem, niż marząc o lodzie 15 cm+. :(

Ja coraz bardziej zastanawiam się nad sprzedażą całego majdanu na lód , bo już będzie chyba tylko gorzej. Albo pozostaną wyjazdy na wschód bądź północ Europy

Rok temu było słabo, bo nawet Rydzyki jeździli bardzo daleko na północ FIN, by oksy łowić. Znajomi Rosjanie pomstowali ciężko rok temu, teraz już mają "narmalnyj lod" i rzeźbią. U nas- jak nie zetnie wód w w najbliższych 2tygodniach, to nie zetnie ich wcale. Nie pamiętam takiego roku, gdzie lód przyszedłby w lutym - mam na myśli te c.....zimy z ostatnich lat. Słońce wyżej, i ziębi mniej. Co innego, gdy pokrywa tworzy się normalnie- od grudnia. 

Edytowane przez Maciej_K

W tej chwili "nowość" 5 cm śniegu w Opolu dawno tego nie widziałem. .teraz dobrze by było z tym mrozem ale puki co tylko lokalne przymrozki ..w 2012 pod koniec stycznia siekło powyżej 20 st i tak przez trzy tyg..piękna zima codowny mróz..Ja pierzchnie tu na forum kupiłem 3 lata temu i do dziś nie zamoczyłem

Nie pamiętam takiego roku, gdzie lód przyszedłby w lutym - mam na myśli te c.....zimy z ostatnich lat. Słońce wyżej, i ziębi mniej. Co innego, gdy pokrywa tworzy się normalnie- od grudnia. 

Ze 3-4 lata temu było tak, że mocny mróz złapał dopiero na początku marca. Pamiętam to dobrze, bo to było jakoś w moje urodziny, wybrałem się na lód połowić okoni i zmarzłem jak diabli. 

Kolego Greg można by rzec że u ciebie sroga zima:) gdyż na południu naszego regionu (czytaj dalej u mnie) ledwo przypruszyło. Ale być może doczekamy się choćby tych 10cm "szkła" na które od wielu miesięcy czekam z utęsknieniem:)

No fajnie napadło ale niema mrozu i wszystko topnieje więcej błota teraz.