AdrianNaklo Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Już od zeszłego poniedziałku miał być mróz i jakoś cienko to widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 W Norwegii i tuż za Moskwą, owszem. W PL to tylko fake newsy szły w zeszłym tygodniu o "bestii... ".... Ten jest realny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Oj chyba trzeba się szykować na lodzik. Wiatr słaby, mrozik całkiem całkiem, powinno się zrobić bezpiecznie na lodzie na Warmii i Mazurach. Mazury.pngPiotr, jak śniegu napada na skorupkę, która istnieje już- nie będzie szału z przyrostem pokrywy. Może małe grajdoły. Btw, planujesz lvs taszczyć jak lód się przydarzy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Maćku,Opad z prognozy jest symboliczny, woda jeszcze nie stoi, ale szybko staje jak znika wiatr. Jestem dobrej myśli. Live jest na stałe w łodzi. Za dużo zachodu z demontażem, duży ekran , dużo prądu trzeba tym bardziej że minus. Za dużo gratów do ciągania za sobą. Zostanę przy FL-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 W Norwegii i tuż za Moskwą, owszem.W PL to tylko fake newsy szły w zeszłym tygodniu o "bestii... "....Ten jest realny.Jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwiliTy mi niekoniecznie, zwłaszcza swoją polszczyzną. Nie wniosłeś również nic merytorycznego do wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Ja coraz bardziej zastanawiam się nad sprzedażą całego majdanu na lód , bo już będzie chyba tylko gorzej. Albo pozostaną wyjazdy na wschód bądź północ Europy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Ty mi niekoniecznie, zwłaszcza swoją polszczyzną. Nie wniosłeś również nic merytorycznego do wątku.akurat cytowałem klasyka Siarę ,wiec wytykanie mi polszczyzny w tym przypadku trafione nie jest , może jesteś młodzieńcem i nie kojarzysz skąd ten cytat .a wpis mój tyczył się tego co wkleiłeś i jest całkiem na miejscu bo napawa mnie optymizmem ze wejdę na tafle lodu w tym roku. Życzę tyle zejść co wejść .PS fake newsy - i Ty mi wytykasz poprawna pisownie -))Oj chyba trzeba się szykować na lodzik. Wiatr słaby, mrozik całkiem całkiem, powinno się zrobić bezpiecznie na lodzie na Warmii i Mazurach. Mazury.png Edytowane 11 Stycznia 2021 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 O klasykach pogadamy jak się na lodzie przy jednym przeręblu spotkamy. [emoji1786] Ps. Dzięki za odmłodzenie [emoji106] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Oj chyba trzeba się szykować na lodzik. Wiatr słaby, mrozik całkiem całkiem, powinno się zrobić bezpiecznie na lodzie na Warmii i Mazurach. Mazury.pngA przy tym szykowaniu, nie zapomnij nałożyć na zadek kalesony z kapokiem, bo woda zimna, a jaja muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach. Patrzę na ten Niegocin codziennie, mijam kanał Łuczański idąc do pracy, a pewnie jeszcze nad jakieś jezioro wyskoczę.Też bym sobie poszedł połowić z lodu, ale obecnie to więcej zdziałam łowiąc batem, niż marząc o lodzie 15 cm+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Ja coraz bardziej zastanawiam się nad sprzedażą całego majdanu na lód , bo już będzie chyba tylko gorzej. Albo pozostaną wyjazdy na wschód bądź północ EuropyRok temu było słabo, bo nawet Rydzyki jeździli bardzo daleko na północ FIN, by oksy łowić. Znajomi Rosjanie pomstowali ciężko rok temu, teraz już mają "narmalnyj lod" i rzeźbią. U nas- jak nie zetnie wód w w najbliższych 2tygodniach, to nie zetnie ich wcale. Nie pamiętam takiego roku, gdzie lód przyszedłby w lutym - mam na myśli te c.....zimy z ostatnich lat. Słońce wyżej, i ziębi mniej. Co innego, gdy pokrywa tworzy się normalnie- od grudnia. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Piotrze, jak już zima zagości na mazurach i okrasi lodem to wyślij ją na pare chwil na południe, co by nie było nam przykro jak będziecie biegać po lodzie:) w tamtym roku było u mnie zaledwie 7cm i żal że tak niewiele brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Dla przypomnienia najważniejszych spraw na lodzie..... https://youtu.be/qcM3Bjh9oxM?t=492 https://podlodowo.blogspot.com/2013/10/priorytety-na-lodzie-i-bezpieczenstwo.html https://podlodowo.blogspot.com/2013/10/priorytety-na-lodzie-ii-bezpieczenstwo-c.html O ciuchach i klamotach na lódhttps://podlodowo.blogspot.com/2013/10/priorytety-na-lodzie-iii-ciepa-d.html https://podlodowo.blogspot.com/2013/10/priorytety-na-lodzie-ciepa-d.html Edytowane 12 Stycznia 2021 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 W tej chwili "nowość" 5 cm śniegu w Opolu dawno tego nie widziałem. .teraz dobrze by było z tym mrozem ale puki co tylko lokalne przymrozki ..w 2012 pod koniec stycznia siekło powyżej 20 st i tak przez trzy tyg..piękna zima codowny mróz..Ja pierzchnie tu na forum kupiłem 3 lata temu i do dziś nie zamoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Ja podobnie "katuję" swój świder. Jak tak dalej pójdzie, to ostrza z 20 sezonów wytrzymają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Ja pierzchnie tu na forum kupiłem 3 lata temu i do dziś nie zamoczyłemGrzechu,idą mrozy...Pierzchnia doczeka się debiutu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Winter is coming !Fakjeee )) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Oj tak, 20 minut odśnieżałem auto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Nie pamiętam takiego roku, gdzie lód przyszedłby w lutym - mam na myśli te c.....zimy z ostatnich lat. Słońce wyżej, i ziębi mniej. Co innego, gdy pokrywa tworzy się normalnie- od grudnia. Ze 3-4 lata temu było tak, że mocny mróz złapał dopiero na początku marca. Pamiętam to dobrze, bo to było jakoś w moje urodziny, wybrałem się na lód połowić okoni i zmarzłem jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Grzechu,idą mrozy...Pierzchnia doczeka się debiutu... Skoro tak mówisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Kolego Greg można by rzec że u ciebie sroga zima:) gdyż na południu naszego regionu (czytaj dalej u mnie) ledwo przypruszyło. Ale być może doczekamy się choćby tych 10cm "szkła" na które od wielu miesięcy czekam z utęsknieniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Modele na początek przyszłego tygodnia widzą na południu i południowym wschodzie mrozy pod -20°C, łowienie pod lodem was nie minie raczej Ja niestety sprzedałem świder... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Kolego Greg można by rzec że u ciebie sroga zima:) gdyż na południu naszego regionu (czytaj dalej u mnie) ledwo przypruszyło. Ale być może doczekamy się choćby tych 10cm "szkła" na które od wielu miesięcy czekam z utęsknieniem:)No fajnie napadło ale niema mrozu i wszystko topnieje więcej błota teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Okolioce Lublina -3.5 w tej chwili i spada. Śnieg na lodzie się rozuścił ale zaczyna przymarzać. Lodu 2 cm na starorzeczach. Jeziora z brzegów przyłapało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 No fajnie napadło ale niema mrozu i wszystko topnieje więcej błota teraz.Grzesiu,cierpliwości... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi