Morisss Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Ja też wyjąłem już podlodowke, ale jeszcze jeziora nie zamarznięte. Nie wiadomo, czy zdążą zamarznąć na tyle, żeby połowić, bo niestety ochłodzenie ma potrwać tylko do wtorku. Potem odwilż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Na Warmii zdążą. Kilka tygodni łowienia będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Bardzo dobrze że będzie chwilowa odwilż, nawet jakby wtedy pokropił deszcz to będzie ok, bo śnieg z lodu się rozpuści i przymarźnie. Ja już jagódki podszykowałem i uporządkowałem siedzisko z osprzętem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Bardzo dobrze że będzie chwilowa odwilż, nawet jakby wtedy pokropił deszcz to będzie ok, bo śnieg z lodu się rozpuści i przymarźnie. Ja już jagódki podszykowałem i uporządkowałem siedzisko z osprzętem. IMG_20210114_140756.jpg Ciekawy film W kwestii przynęt. Na balansówkach masz 1 haczyk za dużo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Pawel bardzo Mi sie Podobaja Twoje filmy.Jeszcze bardziej podelka. Wojtek. B rozwin prosze temat dla czego jeden za dozo? Edytowane 15 Stycznia 2021 przez TERMOS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Pawel bardzo Mi sie Podobaja Twoje filmy.Jeszcze bardziej podelka. Wojtek. B rozwin prosze temat dla czego jeden za dozo?"3. Amatorski połów ryb wędką pod lodem uprawia się za pomocą wędziska o długości co najmniej 30 cm, z przymocowaną do niego linką zakończoną:1) jednym haczykiem z przynętą, przy czym haczyk nie może mieć więcej niż trzy ostrza, rozstawione w taki sposób, aby nie wykraczały one poza obwód koła o średnicy 20 mm,2) sztuczną przynętą wyposażoną w nie więcej niż dwa haczyki, przy czym każdy haczyk może mieć nie więcej niż trzy ostrza, rozstawione w taki sposób, aby nie wykraczały one poza obwód koła o średnicy 20 mm." Pytanie z drugiej strony, na ile przepisy są aktualne i czy ktoś w ogóle rewiduje ten zapis Paweł, czy zawsze hol ryby odbywa się u Ciebie rękami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Tak zawsze holuję w palcach. Super wrażenia polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Cos Mnie tknelo ze o regulamin chodzi.Szczeze mowiac myslalem ze rozwiniesz temat ze okon zawsze od glowy atakuje itd.W Szwecji wolna amerykanka a gajdowie czesto lowia na zestawy. Balansowka na dole a nad nia 5 drop-szotow.Oczywiscie wszystko klasycznie, rzot, opad, pobicie, branie - - - - 3,5 okoni na chakach. To tak na marginesie regulaminu na polnocy. Edytowane 15 Stycznia 2021 przez TERMOS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Na okonie za cienki ale krąpie na blachę siadały jak złe. Pierwszy raz żeby tak brały na blachę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Na okonie za cienki ale krąpie na blachę siadały jak złe. Pierwszy raz żeby tak brały na blachę. IMG_20210115_143928.jpgNo to pięknie. Jest pierwszy inaugurant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 W tej chwili za oknem -10⁰C . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Wojtek jest i piewsza ofiara ???? Dziś chlopak w moich rodzinnych stronach się utopił. Może nie łowił, ale robił dziurę na stawie i lód się załamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Wojtek jest i piewsza ofiara Dziś chlopak w moich rodzinnych stronach się utopił. Może nie łowił, ale robił dziurę na stawie i lód się załamał. Oczywiście nie będę ryzykował. Dzwoniłem do źródła i łowienie przekładam na niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Dlatego jeżeli chodzi o mnie to wejście na lód ma być przyjemnością a nie "Rosyjską ruletką" załamie się, a może wytrzyma? Jak nie ma 8 to choćby nie wiem co nie wleze;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Wczoraj moja siostra musiała siekierką wykuwać drogę, aby pomorsowac. Lód był jeszcze słaby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Ja się na lód nie wybieram, ale jak ma to komuś pomóc, to okolice Lublina, mały stawik ok 4 ary i ok 1m głębokości, lód niecałe 4 cm, "śnieżny". Dopiero bliżej spodu zaczyna robić się "szkło". Zdecydowanie niebezpieczny! Fotka z przed pięciu minut. Pozdrawiam. Bartek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Pilne potrzebuje ispiracji by wykonac pierzchnie ,moja zaginela po przeprowadzce aa to dopiero teraz odkrylem .Co polecicie ,jakiś resor , prent ?jak zaostrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Kup oryginalny noz do pierzchni z tonara (sa dwa rodzaje). Wez rurke calowa wloz w imadlo i zgniec zostawiajac szczeline zeby noz byl w srodku. Nawierc pod wymiar noza i skrec. Od gory rurka zostaje otwarta wiec mozna oprawic drewniany trzonek zeby do rurki nie przymarzaly rekawiczki. Pilne potrzebuje ispiracji by wykonac pierzchnie ,moja zaginela po przeprowadzce aa to dopiero teraz odkrylem .Co polecicie ,jakiś resor , prent ?jak zaostrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Pilne potrzebuje ispiracji by wykonac pierzchnie ,moja zaginela po przeprowadzce aa to dopiero teraz odkrylem .Co polecicie ,jakiś resor , prent ?jak zaostrzyć Kup oryginalny noz do pierzchni z tonara (sa dwa rodzaje). Wez rurke calowa wloz w imadlo i zgniec zostawiajac szczeline zeby noz byl w srodku. Nawierc pod wymiar noza i skrec. Od gory rurka zostaje otwarta wiec mozna oprawic drewniany trzonek zeby do rurki nie przymarzaly rekawiczki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) U mnie pojawiła się nowa konstrukcja wg projektu mojego taty Wykonana ze stali i ocynkowana. Końcówka pierzchni zahartowana. Do tego solidny bukowy trzonek zakończony pętlą z linki. Waga całości ok. 2,20kg Powinna się sprawdzić, ale dopiero jutro testy Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Stycznia 2021 przez Wojtek B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 U mnie pojawiła się nowa konstrukcja wg projektu mojego taty Wykonana ze stali i ocynkowana. Końcówka pierzchni zahartowana. Do tego solidny bukowy trzonek zakończony pętlą z linki. Waga całości ok. 2,20kg Powinna się sprawdzić, ale dopiero jutro testy Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu TapatalkaCiekawi mnie czy taki kształt grota będzie wyrzucał odrywający sie lod na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Wojtku, jesli to jest stricte stożek, to ciężko to widzę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Panowie , nie chcę gdybać bo każdy ma swoje racje .Ale z własnego doświadczenia najlepiej sprawdził mi się płaskownik 1 cm grubości i pięć centów szerokości ścięty na długości 20tu centów . Miałem z pręta karbowanego 32 milimetry głupota że robiłem to i podobnie jak z gładkiego , to był jeden wielki nie wypał . Nie chcę straszyć kolegi wyżej z tym grotem ale może być ciężko , z chodź na pierwszym lodzie to i dobrym nożem dziurkę zrobi . Bezpiecznego łowienia wam życzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Byłem sprawdzić i póki co wasrstwa 7 cm z czego 3cm to szkło reszta śniegolód. Wejść się da ale jeszcze czekam do poniedziałku niech podrośnie. Woj. Kujawsko pomorskie Edytowane 16 Stycznia 2021 przez AdrianMa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 U mnie podobnie, z tym że trochę cieniej.4 cm białego i 2 szkła. Ale jest pozytywny trend, jeszcze przedwczoraj był tylko śniegolód. Po tych poniedziałkowych i wtorkowych mrozach będzie można spokojnie pośmigać (serce WLKP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi