Skocz do zawartości

Sezon podlodowy

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem, zobaczyłem, wywierciłem, zmierzyłem i :doh: niby jest 9cm. ale z tego 3 śnieżnego i 6 czystego, a teraz zamiast przyrastać i utwardzać to oczywiście pogodowa karuzela i za oknem 5 na+ i deszcz :o tak więc dalej czekam, z tego co prognozują od soboty ma znowu mrozić i to konkretnie :)  więc zapowiada się ciekaie :clappinghands: póki co zostaje mi oglądanie pięknych zdjęć pełnych emocji tych nielicznych szczęśliwców mogących cierpliwie wpatrywać się w swoje kiwoki B)

• Like 1

jaccoo1 powiem ci że nie odważył bym się wejść na Otmuchów ani na żaden inny duży zbiornik w naszym regionie z uwagi na zbyt krótkie mrozy, rozpoznanie robiłem na "swoich bajorach" gdzie jest max 3 metry głębokości, tak więc o zaporówkach narazie można pomarzyć zwłaszcza że mamy chwilową odwilż.

Na wypuszczanie jeleni do lasu :)

W weekend zrobiłem objazd po mazowieckim lodzie. Lód wszędzie słaby tj 5 - 8 cm - amatorów nie brakuje, nie widziałem żeby ktokolwiek 

wypuszczał cokolwiek :)

Wczoraj info, że przy klatce w Zegrzu były dwie jednostki Straży - raczej się nie paliło....

• Like 1

Przedwczoraj przed zmiana pogody było eldorado, wielkość nie powalała bo 20-30cm ale nadrabiały ilością. Złowiłem około 200 szt.przez kilka godzin. Lód w zależności od miejsca 12-17cm. Na blaszki nie reagowały jedynie mormyszki i żuczki. Dziś natomiast przyszla zmiana pogody, na lód nasypalo sporo śniegu i brania były tylko przez pierwszą godzinę z rana, około 50szt a później zupełna studnia.

Dziś już na innej wodzie, szału nie ma, ale jeden ładny wyjęty, spadł mi okoń ok 45cm pod samym przeręblem 1f641.png Dwa szczupaki, przyłów ( nie moje 1f61c.png ) i kilka mniejszych okoni nie zdjęciowych. Lód coraz grubszy, więc w tygodniu będzie łowione 1f609.png

post-46206-0-37625000-1612621811_thumb.jpg

post-46206-0-83393700-1612621816_thumb.jpg

Edytowane przez Tomek.M
  • Like 9

Dziś już na innej wodzie, szału nie ma, ale jeden ładny wyjęty, spadł mi okoń ok 45cm pod samym przeręblem 1f641.png Dwa szczupaki, przyłów ( nie moje 1f61c.png ) i kilka mniejszych okoni nie zdjęciowych. Lód coraz grubszy, więc w tygodniu będzie łowione 1f609.png

Kamionkowskie ?

• Like 1