jaccoo1 Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 (edytowane) Panowie ku przestrodze. Zbiornik Zagórze, łód w normalnych miejscach około 8-10 cm.Tam gdzie czarne plamy, oparzeliska, brak lodu. Dziury średnicy od 0,5 - 2 m.Zdjęcia zrobione w sobotę 06/02 popołudniu. Przyglądałem sie temu zjawisku z wiszącego mostu.W miejscach gdzie nie ma lodu z dna wydobywają się bomble z gazem.W tym zbiorniku na dnie są potęrzne pokłady różnego rodzaju osadów.Widac że dno "żyje" i zachodzą reakcje chemiczne. W niedziele mocno przymroziło, w nocy na poniedziałek spadło dużo śniegu. Dziur niestety już nie widać..... Edytowane 8 Lutego 2021 przez jaccoo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 U mnie w tym momencie najbezpieczniejsze są te największe, i najgłębsze jeziora które zamarzły jako ostatnie gdyż warstwa lodu to praktycznie 15-20 cm samego szkła, ewentualnie 1-2 cm śniegolodu. Na małych zbiornikach grubość podobna lecz w ponad 50% to śniegolód 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Ma może ktoś info jak z lodem w Małopolsce? Na tygodniu nie będę miał okazji sprawdzić niestety, stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Wczorajsze warunki pogodowe były dość trudne :)Temperatura -12 stopni i silny wiatr skrzętnie przeszywający każdą chociażby najmniejszą lukę w ubiorze. Wytrzymałem 3 godziny. Efekty mizerne. Kilka płotek, kilka okoni, krótki szczupaczek, ładny okoń spięty i obcinka. Lód za to bardzo mocny. Ok. 8-10 cm szkła. Jeszcze kilka dni i świder pójdzie w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Wczorajsze warunki pogodowe były dość trudne :)Temperatura -12 stopni i silny wiatr skrzętnie przeszywający każdą chociażby najmniejszą lukę w ubiorze. Wytrzymałem 3 godziny. Efekty mizerne. Kilka płotek, kilka okoni, krótki szczupaczek, ładny okoń spięty i obcinka. Lód za to bardzo mocny. Ok. 8-10 cm szkła. Jeszcze kilka dni i świder pójdzie w ruch Ja dzisiaj wyskoczylem, ale przy wietrze 9m/s wytrzymalem niecale 2 godziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Ja dzisiaj wyskoczylem, ale przy wietrze 9m/s wytrzymalem niecale 2 godziny... Dzisiaj pi**** gorzej niż w kieleckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Ja dzisiaj wyskoczylem, ale przy wietrze 9m/s wytrzymalem niecale 2 godziny...To musiałeś być mocno zdeterminowany żeby w ogule wyjść z domu przy tak mocnym wietrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Ja dziś rano też się wybrałem , wytrzymałem od 7 do 9. Niestety brań 0, i przez zaspy powrót problematyczny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 I ja dziś byłem od 9 do 12. Brań bardzo dużo, jednak wielkość ryb bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Dziś brania sensownych okoni trwały zaledwie 30 min. Przez ten czas ja złowiłem 5szt, kolega 3, 4 nam się spiely. Wszystkie w okolicach 40 cm. Później brała już tylko sama młodzież, a wręcz przedszkole. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Byłem dziś po tygodniowej przerwie.Lód 10-12 cm, brania z przerwami, nie było źle ;-) 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Greg,szykuj się...W końcu świder doczeka się debiutu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Oj Darku, być może w przyszłym tygodniu, gdyż śnieg robi swoje i skutecznie izoluje przyrastanie pokrywy, taka sytuacja jest bynajmniej u mnie. Połowa lutego za pasem a dalej stoję w miejscu z wejściem na lód. Więc zostaje mi tylko życzyć powodzenia tym co już próbują sił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Greg,szykuj się...W końcu świder doczeka się debiutu... Świdera nie mam ,pierzchnie za to tak..no kto wie czy się nie skuszę ale faktycznie niech jeszcze poprawi.Nie ze bym się bał porostu juz za dużo w życiu przez własną głupotę po tyłku dostałem.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Coś tam się łowi, ale bez okazów na razie. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) To i ja coś dołożę..... A cała historia u mnie na blogu, zwyczajowo...podlodowo: Gościnnie na wodach PZW Słupsk. Edytowane 13 Lutego 2021 przez Maciej_K 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Jak tam Pany wyniki bo ja jutro uderzam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Pierwsza w tym roku 40dziestka zaliczona ???? 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 2 fajne rybki z ostatnich wypadów 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Dzisiejszy godzinny wypadzik zaowocował kilkoma okoniami już w miarę sensownych rozmiarów, wszystkie złowione na duże błystki z kotwiczką na łańcuszku, na zdjęciach dwa największe, bliźniacze po 45cm 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 (edytowane) 2 fajne rybki z ostatnich wypadów 0:20 i 0:40 ,,, tak jakoś nie smacznie się zrobiło. Edytowane 15 Lutego 2021 przez grzegorzyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Przez ostatnie 20 lat zaledwie raz łowiłem na lodzie, dzisiaj popadło następny . Kiedyś namiętnie łowiłem, nie mniej niż latem, a teraz jakoś tak zimno, "męcząco", nie ma gdzie pleców oprzeć . Jeden z powodów, to tez brak lodu w ostatnich latach.Ale jakieś ryby udało się ułowić, prócz kilku drobnych rybek na mormyszkę, zdarzyły się przypadkiem 4 okonki między 32 a 38cm. Przy tych wyżej zamieszczonych, to pzredszkole, ale po tylu latach...kto by narzekał ?!A na koniec kolega stwierdził, że mu gorąco, spocił się i nie wykąpany do domu wracał nie będzie. Wykąpał się...po całym dniu łowienia na lodzie! Twardziel. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Dzisiejsza zmiana pogody nie wpłynęła pozytywnie na brania. Do brania udało się skusić jedynie 3 okonie, wszystkie średniego rozmiaru około 40 cm. Wychodziło sporo za przynętą lecz nie potrafiłem ich sprowokować do ataku. Niestety przez zębate straciłem dziś moje dwa killery???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bari89 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Zazdraszczam wody lub umiejetnosci skoro przez źle warunki łowi się tylko 3 okonie SREDNIE czyli 40 cm. Może lepiej nie pisz jak jest kiedy biorą DUZE bo większość forumowiczów ze mną na czele wpadnie w depresję???? tak na serio to fajne sztuki, co to za kiler co Ci go zębate ukradły? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Zwykła balasnówka tyle że sam malowałem , a wiadomo że dwa razy tak samo się nie pomaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi