nurek28 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Na Niegocinie pierwsza strefa która zamarzła ma 22 cm a druga 15cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Wie ktoś może jak wygląda sytuacja z lodem na zalewie Zegrzyńskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Dziś w Wierzbicy dobre 20 cm jak nie więcej. Ale na lodzie bryndza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 W końcu i mi udało się złowić coś fotogenicznego. Ogólnie było bardzo mało brań i trzeba było sporo dziur nawiercić, żeby znaleźć ryby. Ten największy 36cm. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polobmw Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 15cm,20cm,30cm!!!!!! Czyli te 52 osoby które utoneły to samobójcy którzy wykuli metrowe przeręble i zanurkowali pod lód, kolejny kwiatek śniegolód mocny jak cholera!!!??? Ludzie nie osłabiajcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Sam się nie osłabiaj.Czy ty myślisz że jak napisaliśmy że ma 15,20 cm to chodzimy po lodzie na pewniaka i nie ma miejśc z wpływami czy podwodnymi źródłami jak na j. Ublik gdzie lód ma 15 a 3 m. dalej ma 3cm .U mnie w Giżycku też 2 wędkarzy utoneło a kilka lat wcześniej jeden wędkarz ciągnął drugiego quadem na sankach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Dzisiejsz krótki wypadzik na plus. Dużych nie było ale wszystko w okolicach 40 cm. Jeszcze jutro i żegnamy się z lodem ???? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Wojtek jak kiwoki.pozdrawiam byniek Zbyszku, niestety jeszcze nie byłem w sklepie muzycznym Na kolejny lód będę przygotowany Wpadły mi w międzyczasie również kiwoki z płytki szklanej. Kapitalnie pracują przy lekkich blaszkach. W przyszłości będę testował pomysł Twój ze struną, Pawła z wentylkami oraz tytan Jutro podlodowe ostatki chyba jednak.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Dziś brania przyzwoite, do blaszki startowały okonie z płociami na zmianę, czyli idzie wiosna. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Jakie są Wasze doświadczenia w kontekście koloru stosowanej żyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Dzisiejszy dzień już chyba ostatni, brzegi już zaczynają puszczać, a ryby jak na złość zaczynają coraz lepiej brać, dziś 10 wyjętych, 3 około 45/46cm reszta koło 40. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Jakie są Wasze doświadczenia w kontekście koloru stosowanej żyłki? Ja staram się używać przezroczystej( wchodzi ciut w biel) gdy miałem niebieską brania były gorsze przy mormyszce. Do blaszek i balansowek nie robiło to różnicy choć często daje przypon z 0.20 fluo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Dziś definitywnie i ostatecznie zakończyłem sezon podlodowy. Nie spodziewałem się że zakończy się aż tak dobrze. Złowiłem całą masę okoni w przedziale 35-42 , lecz przeważały 35-37. Branie było praktycznie w każdym wpuszczeniu przynęty, lecz trzeba było podnosić ją bardzo wysoko, czasami aż do 4-5 m nad dno nim okoń zaatakował. Na lodzie na wierzchu już "paparyzda", grubość jeszcze jest ale wytrzymałość to... Na zdjęciu największy dziś 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Największy jaki trafił się w ostatnich dniach. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Piękne te okonki łowicie z lodu. W mojej okolicy ani lodu, ani takich okoni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolpi Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Taki z weekendu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Z cyklu ''mądre głowy ''...Czy myślenie naprawdę boli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Siedzą ? Siedzą 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Ale co jest w tym nadzwyczajnego? W środę byłem na Sieluniu. 70 metrów ode mnie pływały łabędzie, a ja z 3 kolegami siedzieliśmy na całkiem grubym lodzie. Dzisiaj byłem koło Spychowa. Podłoga była ok. Ryby brały słabo, ale prócz drobiazgu jednego złotego leszcza ułowiłem. Jutro jadą znajomi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Ale co jest w tym nadzwyczajnego? W środę byłem na Sieluniu. 70 metrów ode mnie pływały łabędzie, a ja z 3 kolegami siedzieliśmy na całkiem grubym lodzie. Dzisiaj byłem koło Spychowa. Podłoga była ok. Ryby brały słabo, ale prócz drobiazgu jednego złotego leszcza ułowiłem. Jutro jadą znajomi.Już się nie odzywam,bo się okaże ,że to ja jestem tu pi.......ęty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 "Kto nie ryzykuje ten nie pije szampanaNie chodzi tu o banał, o zyski i status Pana" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Już się nie odzywam,bo się okaże ,że to ja jestem tu pi.......ęty!Nie znasz adrenaliny która jest potrzebna właśnie tym co muszą.Każdy ma swoje i ryzykuje jak chce.Jak tego nie rozumiesz to musisz horyzont wydłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Adrenalinę potrafię dostarczyć w inny sposób i przede wszystkim nic nie muszę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Jak to zawsze tłumaczyli mi że muszę oddychać,zes..ć się a reszta to mogę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Już się nie odzywam,bo się okaże ,że to ja jestem tu pi.......ęty!@Cyprys ja myślałem, że to forum dla wędkarzy... i wszyscy jesteśmy pi...ci. ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi