Skocz do zawartości

Sezon podlodowy

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Sam się nie osłabiaj.

Czy ty myślisz że jak napisaliśmy że ma 15,20 cm to chodzimy po lodzie na pewniaka i nie ma miejśc z wpływami czy podwodnymi źródłami jak na j. Ublik gdzie lód ma 15 a 3 m. dalej ma 3cm .

U mnie w Giżycku też 2 wędkarzy utoneło a kilka lat wcześniej jeden wędkarz ciągnął drugiego quadem na sankach.

• Like 4

Wojtek jak kiwoki.

pozdrawiam byniek

Zbyszku, niestety jeszcze nie byłem w sklepie muzycznym :)

Na kolejny lód będę przygotowany :)

Wpadły mi w międzyczasie również kiwoki z płytki szklanej. Kapitalnie pracują przy lekkich blaszkach.

W przyszłości będę testował pomysł Twój ze struną, Pawła z wentylkami oraz tytan :) 

Jutro podlodowe ostatki chyba jednak....

• Like 1

Jakie są Wasze doświadczenia w kontekście koloru stosowanej żyłki? :)

Ja staram się używać przezroczystej( wchodzi ciut w biel) gdy miałem niebieską brania były gorsze przy mormyszce. Do blaszek i balansowek nie robiło to różnicy choć często daje przypon z 0.20 fluo
  • Like 1

Dziś definitywnie i ostatecznie zakończyłem sezon podlodowy. Nie spodziewałem się że zakończy się aż tak dobrze. Złowiłem całą masę okoni w przedziale 35-42 , lecz przeważały 35-37. Branie było praktycznie w każdym wpuszczeniu przynęty, lecz trzeba było podnosić ją bardzo wysoko, czasami aż do 4-5 m nad dno nim okoń zaatakował. Na lodzie na wierzchu już "paparyzda", grubość jeszcze jest ale wytrzymałość to... Na zdjęciu największy dziś

post-70107-0-74858300-1614194914_thumb.jpg

• Like 12

Ale co jest w tym nadzwyczajnego? W środę byłem na Sieluniu. 70 metrów ode mnie pływały łabędzie, a ja z 3 kolegami siedzieliśmy na całkiem grubym lodzie. Dzisiaj byłem koło Spychowa. Podłoga była ok. Ryby brały słabo, ale prócz drobiazgu jednego złotego leszcza ułowiłem. Jutro jadą znajomi.

• Like 3

Ale co jest w tym nadzwyczajnego? W środę byłem na Sieluniu. 70 metrów ode mnie pływały łabędzie, a ja z 3 kolegami siedzieliśmy na całkiem grubym lodzie. Dzisiaj byłem koło Spychowa. Podłoga była ok. Ryby brały słabo, ale prócz drobiazgu jednego złotego leszcza ułowiłem. Jutro jadą znajomi.

Już się nie odzywam,bo się okaże ,że to ja jestem tu pi.......ęty!