Bartek1989 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Ja już dwa dni z rzędu na lodzie Bez rewelacji, pierwszego dnia 4 okonki w 3h drugiego 2 w 4h. Może jeszcze jutro wyskoczę chodź temperatura na + a lód z 5-6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) To ja dziś zrobiłem start i nie nazwę tego falstartem. Lód 6 cm, polatałem tylko do 5 m od brzegu, przywiązany do drzewa, żeby nie ryzykować. W dwie godzinki około 20 sztuk, 3 już kijem zabujały, zdjęcia nie wstawiam, bo nie spełniły kryterium regulaminu;) Edytowane 12 Grudnia 2021 przez digger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Połowione! Z Kolegą w ciągu 4 godzin ponad 80 okoni. Kilkanaście powyżej 30 cm. Kluczem było drażnienie okoni przez cykliczne obijanie balansówką 7 cm dna i przy pierwszym podnisieniu waliły w kotwiczkę z celownikiem.Przetestowałem też nowy zestaw elektroniki polodowej, Lowrance elite 7ti, pięknie wszystko widać. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Grudnia 2021 przez MarCinFin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Pierwszy wypad na lód 2021/2022 zaliczony.Godzinka z kawałkiem, kilkanaście dziur, parę rybek też udało się złowić.Patrząc na prognozy to następne wejście na lód nieprędko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Połowione! Z Kolegą w ciągu 4 godzin ponad 80 okoni. Kilkanaście powyżej 30 cm. Kluczem było drażnienie okoni przez cykliczne obijanie balansówką 7 cm dna i przy pierwszym podnisieniu waliły w kotwiczkę z celownikiem.Przetestowałem też nowy zestaw elektroniki polodowej, Lowrance elite 7ti, pięknie wszystko, widać. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaJaka grubość lodu? (oczywiście domyślam się, że w zależności od lokalizacji, ale tak na max) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Najgrubszy miał 20 cm ale w wielu miejscach 10-12 cm i miękki. Na archipelag te 10 cm to tak mało. Najbliższy tydzień będzie na plusie więc kolejny wypad w weekend pod znakiem zapytania. Chyba, że trochę na północ pojedziemy na jeziora. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Grudnia 2021 przez MarCinFin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Najgrubszy miał 20 cm ale w wielu miejscach 10-12 cm i mięki. Na archipelag te 10 cm to tak mało. Najbliższy tydzień będzie na plusie więc kolejny wypad w weekend pod znakiem zapytania. Chyba, że trochę na północ pojedziemy na jeziora. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaKolego jaki to rejon że aż 20 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Finlandia :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Finlandia :)No i wszystko jasne , u mnie w kujawsko pomorskiem kilka mniejszych zbiorników stanęło , jakieś 6 cm lodu jest ale zamarzało nierówno więc nie ryzykuje póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Niestety, zaczęło się. Tym razem nie wędkarze. https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-12-13/malopolskie-pod-czterema-osobami-zalamal-sie-lod-trwaja-poszukiwania-dwoch-z-nich/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 Huhuha dzisiaj rano -9. W weekend -14.???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 Przez ten tydzień to chyba wszystkie wody stojące pokryje lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 (edytowane) U mnie ładne szkiełko, czysty jednorodny ale cienki...za cienki na normalne łowienie i za gruby żeby całkiem odpuścić. Kilka dziur wykułem. Niestety byłem sam i dalej od brzegu się nie zapuszczałem. Na płytkiej ryb nie znalazłem, jeszcze kijka dni i będzie można dobrać się do tych stojących na głębszej. Lodu tak na 4 cm i mniej, jedno miejsce znalazłem gdzie było 4.5-5cm, próbowałem wejść na 3 różnych zbiornikach, tylko na jednym się udało, ale za cienko żeby śmigać bez stresu. Komfortu też zero bo lód się uginał i woda wylewała się z dziury, z kolan nie połowiłem. Czekam jeszcze kilka dni jak pogoda dopisze będzie można w miarę bezpiecznie i wygodnie połowić. Edytowane 22 Grudnia 2021 przez gajosik 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Pierwsze rybki z lodu zaliczone... Lód 8.5-10 cm także na luzie.Jutro może poszukać już na pewniaka w lepszych miejscach.Podlasie Ten Najfajniejszy. Lepszy do dziurki się nie zmieścił 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Pierwsze rybki z lodu zaliczone... Lód 8.5-10 cm także na luzie.Jutro może poszukać już na pewniaka w lepszych miejscach.Podlasie Ten Najfajniejszy. Lepszy do dziurki się nie zmieścił 264853464_909002559794113_7610032713090456019_n.jpgAndrzej, to starorzecze czy jakieś jeziorko? Pozdrowienia od kolegi z listopadowego wypadu na Krzywym Edytowane 24 Grudnia 2021 przez GroPerch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 U mnie ładne szkiełko, czysty jednorodny ale cienki...za cienki na normalne łowienie i za gruby żeby całkiem odpuścić. Lodu tak na 4 cm i mniej, jedno miejsce znalazłem gdzie było 4.5-5cm, próbowałem wejść na 3 różnych zbiornikach, tylko na jednym się udało, ale za cienko żeby śmigać bez stresu. Komfortu też zero bo lód się uginał i woda wylewała się z dziury, z kolan nie połowiłem. Paweł ty masz chyba nerwy stalowe, mnie nikt by nie zaciągną na taką cienką skorupe. U mnie jak wchodzę na 7-8 to i tak więcej stresu niż przyjemności.Życzę wszystkim lodołowcom tyle zejść ile wejść, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 jak dla mnie wejście na taki lód to samobójstwo .Ogólnie jestem zdania że zimą należy zostawić ryby w spokoju.Chodzi mi o jeziora gdzie ryba jest łatwa do zlokalizowania i odłowienia .No ,ale to każdy musi sam zdecydować . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Poki co w Szwecji mrozi ale nie wszedzie jest lod,prognozy dlogoterminowe daja nadzieje na fajna zime. Cisne jutro zerknac co w trawien piszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Dzisiaj wyskoczyłem na pierwszy lód, grubość pokrywy około 9 cm. Rybki współpracowały, złowiłem dziesięć okoni w przedziale 20 - 32 cm i szczupaka 60 cm[emoji6] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Hej, czy ktoś już na Mazowszu testował pokrywę lodową Na moich dziurach jest jeszcze niepewnie. Od środy odwilż. W planach choćby urlop na dwa dni lowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 (edytowane) Wojtek, dziś pochodziłem po starorzeczu o lekkim uciągu i w zatoce za trzcinami oki, lód wydawał się bezpieczny. Przez chwilę była nawet myśl żeby jutro połowić, ale nie mam pierzchni i jeszcze poczekam. Edytowane 25 Grudnia 2021 przez radek_u 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Hej Radek, gdzie "orientacyjnie" walczyłeś? Może udałoby się razem połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Ostrołęka to Mazowsze. Moi znajomi łowili na starorzeczu Narwi już w czwartek. Ja będę dzisiaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Na klatki k/mostu w Zegrzu Południowym da się wejść ? Ile cm lodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi