rafcik87 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Panowie proszę o informację gdzie jest bezpieczny lód. Chodzi mi o region bardziej niż namiary GPS. Planuję wyskoczyć na kilka dni powędkować i chciałbym trafić na dobre warunki. Zwłaszcza, że z wolnymi dniami ostatnio krucho. Żeby się nie zaskoczyć niemile, jak stanę ze Świdrem przy falującej tafli wody. Pozdro Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Proszę o pewnie info o lodzie na Czorsztynie. Czy jest gdzie wejść i czy będzie tak dalej w sobotę? Ewentualnie info o innych zbiornikach w Okręgu NS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Z czwartkunajwaleczniejszy Z wczoraj Sprzętowo:kanadyjka Jaxonżyłka milo kreptonmormyszka hendmejd olx 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Po dwutygodniowej przerwie wróciłem na lód, okonie dopisywały ale rozmiarowo ciężko się przebić przez 35cm. Szukam dalej i cieszę się każdą chwilą spędzoną na rybach. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Dziś trochę gryzły na mormyszkę ???? Największy 40-tak. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Dziś trochę gryzły na mormyszkę [emoji476] Największy 40-tak.Michał, na co u siebie łowisz? To chyba jeziorowy? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Hej. Poziomek nie chcą lub tylko pukają. Na blaszki skubią ale maluchy. Mormycha wolframowa w kolorach fluo z czerwonym akcentem + 4/5 dzikunów. No i taki kaprys mają, że jak założysz kolorowe, to słabo. Muszą być same białe ???? Tak, to jeziorowy ale jeziorko połączone z Mälaren. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) I to jest ta różnica, na archipelagu duże przynęty typu poziomki i blaszki 5-10cm i cykady sprawdzają się najlepiej. Jak podaję mormyszkę to zanim opadnie siedzi na niej mały okoń albo nie ma w ogóle zainteresowania. Na jeziorach jest zupełnie inaczej, małe przynęty, mormyszki robią robotę, a na poziomki i blaszki ewentualnie uderzają sandacze i szczupaki.Ja w tym sezonie złapałem już masę okoni ale brakuje mi perełek, generalnie to i w sezonie letnio-jesiennym ryby 40+ są wypracowane. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Lutego 2022 przez MarCinFin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Lato i jesień w tym roku, to był szał. Wirujące ogonki zamiatały. Masa okoni +/- 40 cm. Lecz, jak w jeziorze nie ma dnia, to blaszki i poziomki można pochować głęboko. Tylko mormycha i jeszcze marudzą. Na Deeperze widać, jak startują z dna i po chwili opadają spowrotem. Tylko kilka kamikadze idzie dalej. Ale jest, jak jest. Trzeba kombinować. W dodatku fajne leszcze się trafiają. Z 10 metrów, to już miły hol ???? Na razie najwiekszy leszcz 52cm ale są większe ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 U mnie okoń maks do 7 metra, głębiej już ich nie znajdziesz. Za to sandacze, na początku sezonu podlodowego między 8 a 10 metrem, teraz i pod koniec sezonu woda od 5 do 3 m. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Łowisko ,to dość małe jezioro ale za to głębokość maksymalna ,to 27 metrów .Okonie łowię na górkach ,jedna ma 9,4 metra i łagodny spadek na wschodni brzeg i urwisko w drugą stronę .Druga górka na szczycie ma 8,2 i tu łowię na spadach .Czasem stoją tak od 8,5 do 9,5 metra ,a czasami plus/minus 10 metrów .Zależne od ciśnienia chyba ale jakiegoś schematu doszukać się nie mogę .Na płytszej wodzie same maluchy ,tak jak pisałeś ,wpuszczasz mormyszkę i już siedzi .Wolę mniej brań ,lecz ryby przyzwoite ryby . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 DzisiejszeLód coraz mniejszy i brań coraz mniej pozdrowienia dla Team Szmaciarze 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Aries rządzisz na tafli. I kropka. Hehe pozdro. Fajnie było zobaczyć, że Ty to Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manisz45 Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Aries no to połowioneeeeee. Graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) Pogoda fatalna, ale w dziurze trzeba było pomoczyć. Jest postęp Było też kilka szczupaczków 50-75cm. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Lutego 2022 przez MarCinFin 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Chyba muszę nabrać pokory, odrobić pracę domową, wypracować swoje miejscówki i poczekać na 40stki. Pozostaje mi się cieszyć fajnymi 35+.Archipelag rządzi się swoimi prawami. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Super ???? To Rapalka, czy Nils Master? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Tylko Nils 80[emoji106][emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Sprawdzam czujność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Sprawdziłeś???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 (edytowane) Pierwsze bujanie zaliczone, bez okazów ale parę maluchów sie pokusiło Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Bartek1989 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Jak jeszcze Bartku napiszesz że to u nas to chyba padnę. Prognozy u mnie mówią jasno, jeszcze się nie zaczęło a już się kończy. Taki klimat, tydzień pomrozi i puści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Wschód Polski znajomy już dwa tygodnie temu pierwsze lody zaliczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Tak z ciekawości zapytam, to ile lodu już macie na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Dziś już i moi koledzy byli na lodzie. Płytkie leśne jeziorko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi