rózgaś Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 I kolców 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Od kiedy pode mną załamał się lód nie łowię już z lodu i nawet mnie nie ciągnie. Nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) a ja bym się ucieszył , gdyby wróciły zimy jak dawniej od listopada do marca... a teraz sezon krótki ... kiedyś też mi się załamał lód pod nogami , ale byłem blisko brzegu.Małe dołeczki mają swój urok podczas zimowych łowów. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Kajtelek2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Słabo u mnie dziś, na żelazo same palczaki, wydłubałem co nieco na żuka ale ryby nieaktywne praktycznie, jest interes, wychodzą do przynęty i na tym większość akcji się kończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Sezon zaczęty ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 No tak...Się zaczął...https://www.onet.pl/informacje/onetolsztyn/pod-wedkarzem-zarwal-sie-lod-trwa-akcja-ratunkowa-na-mazurach/npknkj8,79cfc278No i dla pana już się skończyło łowienie...https://wiadomosci.onet.pl/olsztyn/pod-wedkarzem-zalamal-sie-lod-na-jeziorze-gil-maly-tragiczny-final-poszukiwan/2q0mpj2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel93 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Pierwsze łowienie z lodu zaliczone. Lód u mnie jest w miarę równy 10cm ale za to bardzo mocny. Okonie nie aktywne z cztery godziny szukania i kombinacji udało się przechytrzyć tylko jednego takiego 20cm. Dopóki będzie można bezpiecznie łowić trzeba próbować coś przechytrzyć. Jutro kolejna próba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Ja myślę że bardziej miarodajne są wieści z samochodu jaki to słaby i cienki, nawet bałem się wysiąść z auta i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Potwierdzam , że cześć jezior bez lodu -mielno bez a maróz oddalony ok 5 km -lód 5-6 cm , ale utrzymał nas obydwojga stojąc obok siebie 75+90 kg. Ryby okonie kilkanaście sztuk 20-30 cm jutro poprawka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perch22 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Witam ,bardzo lubię wędkowanie z pod lodu ale zaczynam wchodzić na lód jak ma co najmniej 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Ponoć atak zimy się skończy, można zatem na chłodno (!) przemyśleć sprawę doposazenia ekranu w dedykowany przetwornik podlodowy. Zbiorczy wpis o nich na blogu podwieszam i jadę powalczyć, póki jeszcze można , od pojutrza grube plusy i deszcz czyli czynnik najszybciej dewastujący lód. https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/12/przetworniki-podlodowe-przeglad.html Edytowane 18 Grudnia 2022 przez Maciej_K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel93 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Dzisiejszy wypad w poszukiwaniu okoni uważam za udany. Okoni złowionych około 30sztuk najwięcej takich do 17 cm ale i trafiły się też 4 już takie fajne 23cm 25cm 28cm oraz już bardzo fajny garbus 34cm. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez Daniel93 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Dziś na podstołecznym jeziorku 4-5cm. Fotki dzięki uprzejmości kolegi Grzesia. PS. Do niedzieli przy tych mrozach powinno być dobrze!Niestety gruba warstwa śniegu uniemożliwiła dobre zamarzanie na tym jeziorku. Byłem wczoraj i byłem dziś. Lód 7cm, ale taki kaszowaty i podsiąkający wodą. Brań okoni było dużo, jednak nie powalały wielkością. Dziś udało się skusić kilka już całkiem przyjemnych rybek. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 podlodowo: One last dance..... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Niestety gruba warstwa śniegu uniemożliwiła dobre zamarzanie na tym jeziorku. Byłem wczoraj i byłem dziś. Lód 7cm, ale taki kaszowaty i podsiąkający wodą. Brań okoni było dużo, jednak nie powalały wielkością. Dziś udało się skusić kilka już całkiem przyjemnych rybek. lod.jpg okon.jpgWidzę Artur, że męczysz ,,Patelnię" i w dodatku wszystko na swoje blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Prognozy w przyszłym tygodniu dają nadzieję na lodzik, jakkolwiek to brzmi???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Prognozy w przyszłym tygodniu dają nadzieję na lodzik, jakkolwiek to brzmiWojtek Z naciskiem na lo.........DZIK . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Wojtek Z naciskiem na lo.........DZIK . Jakikolwiek ten lodzik by nie był, to sytuacja jest z tych win-win???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Prognozy w przyszłym tygodniu dają nadzieję na lodzik, jakkolwiek to brzmi????Jak widzę 3 dni ochłodzenia (okolice Wwy), po -10 w nocy, to nie widzę żadnej nadziei ????Masz lepszą prognozę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Kupiłem sobie nowe kołowrotki podlodowe, więc nie ma szans... na pewno nie będzie lodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Jak widzę 3 dni ochłodzenia (okolice Wwy), po -10 w nocy, to nie widzę żadnej nadziei ????Masz lepszą prognozę?Wczoraj na prognozie norweskiej widziałem temperaturę -12/-19 Jeśli faktycznie w nocy przez 3-4 dni byłby taki mróz i w ciągu dnia w okolicy -5, to są szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Wczoraj na prognozie norweskiej widziałem temperaturę -12/-19 Jakbyś spojrzał dzisiaj - kiedy pisałeś post - to może byś napisał coś innego... albo nic ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Jakbyś spojrzał dzisiaj - kiedy pisałeś post - to może byś napisał coś innego... albo nic ????Właśnie wyjaśniła się sytuacja ???? Patrząc na temperaturę pozostaje nie wejść, a wyjść na loda...i to w środę ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Jakbyś spojrzał dzisiaj - kiedy pisałeś post - to może byś napisał coś innego... albo nic ????Też już miałem pisać, ale spojrzałem raz jeszcze...???? Trzy dni wprzód to jest sens wierzyć w prognozy, niestety???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Koledzy ze wschodniej części kraju być może mają jeszcze szansę, bo my na południu to możemy mieć tylko nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi