Koza11 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Panowie dzięki za pomoc, w ubiegły weekend próbowałem swoich sił na Wigrach i Hańczy, wypożyczyłem z decathlon rent deeper pro+2 i szczerze mówiąc dawał radę, sprawdzony do 25 metrów pokazywał rybki i przynętę. Problemy z obrazowanie pojawiają się kiedy depper nie jest idealnie w środku przerebla lub gdy woda jest na lodzie i deeper spływa poza przerebel.Niestety rybki, a raczej ich rozmiar nie dopisał. Polecam każdemu spróbować łowić z echem z lodu, daje dużo większe szanse na łowienie ryb, szczególnie wtedy kiedy ryby są w toni. Na Hańczy bardzo dużo okonia na głębokości 20 metrów pływało 5 metrów nad dnem i reagowały tylko na przynety na nimi. Dobrze wiedzieć, cyknąłeś może jakiś scrn jak to wygląda w tym deeperze ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Prawidłowa głębokość jest na górnym pulpicie, aplikacja Fish deeper dość często zacina się i przestaje synchronizować obraz live z obrazowanie jak poniżej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Prawidłowa głębokość jest na górnym pulpicie, aplikacja Fish deeper dość często zacina się i przestaje synchronizować obraz live z obrazowanie jak poniżej. Screenshot_20240118_170148_eu.deeper.fishdeeper.jpg Screenshot_20240118_170121_eu.deeper.fishdeeper.jpg Screenshot_20240118_170100_eu.deeper.fishdeeper.jpg Screenshot_20240118_170030_eu.deeper.fishdeeper.jpg Screenshot_20240118_165919_eu.deeper.fishdeeper.jpgPodziękował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygy Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 Maróz - lód jakiego dawno nie było z 20 cm. Chętnych do podlodowego wędkowania nie brakowało , w przeciwieństwie do ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 Dziś kolejny wypad leszczowy. Ilościowo Ok, jakościowo słabo. Na 20 kilka ryb, tylko jeden fajny, złoty. To był mój pierwszy weekendowy wyjazd... I oby ostatni. Ludzie nie potrafią się zachować, łażą, szurają, robią błędy w nęceniu. Szkoda czasu, paliwa i dobrego towaru. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 (edytowane) U mnie okoń nadal słabo, na 20-30 sztuk palczaków przypadała jedna normalna ryba 25-35cm (łowiłem jedną, dwie na dzień). To chyba koniec lodu.Najbardziej jestem zadowolony z testów panoptixa na lodzie. Nie mogłem sie doczekać bo na łowienie z łodzi szybko się nie zanosi więc zabrałem panoptixa na lód. Super zabawka, ciekawe obserwacje można poczynić. Edytowane 21 Stycznia 2024 przez brzoza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirej Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 Panowie, czy ktoś z Was orientuje się jak sytuacja na Śniardwach? Wybieramy się po wielu latach na weekend do Popielna i wszelakie głosy mile widziane. Pozdrawiam Wysłane z mojego CPH2015 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 (edytowane) Czesc WojtekJesli chodzi o Sniardwy=grubosc lodu...Polecam ta Strone.. https://www.facebook.com/msrokartowo Pzdr Edytowane 25 Stycznia 2024 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirej Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 Dzięki MarcinieDoszły mnie słuchy, że słabo z rybkami, więc jeśli ktoś, kto ostatnio tam wędkował chciał podzielić się swoją opinią to byłoby super. Wysłane z mojego CPH2015 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2024 (edytowane) Piątek , sobota - obskoczone na szybko trzy jeziora - tym razem dużo brań , w większości drobnicy ale i rodzynek się też trafił … Edytowane 27 Stycznia 2024 przez jogger1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 To już chyba końcówka Podlodowych wojaży tym sezonie.. No chyba że zima zaskoczy Kilka rybek z wczoraj. Było więcej ale jak brały nie było czasu focić bo wędkę z ręki zabierali nawet 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 Piątek , sobota - obskoczone na szybko trzy jeziora - tym razem dużo brań , w większości drobnicy ale i rodzynek się też trafił …Te pstragale to w Polsce kiedyś łowiłem pstrągi z pod lodu ale tęczaki .super walka i emocje potok to już marzenie .Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 29 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 ... jakoś zostało pominięte... Na Rospudzie Augustowskiej w sobotę i w niedzielę odbyły się Mistrzostwa Polski w Wędkarstwie Podlodowym. Kolega, organizator z ramienia Koła w Augustowie powiedział, że wędkarze, uczestnicy zadowoleni z imprezy, to tak na gorąco... Wyniki na odpowiednich stronach i portalach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalsky Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Zazdroszcze Wam już tej wiosny... u mnie sezon podlodowy w pełni ,lód ma grubość 55/60 cm. Korzystając z pogody i z tego że ostatnio udało mi się namierzyc pstrągi pod lodem ,ruszylem na łowy . Na miarce bite 54cm , pb poprawione 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2024 Patrząc przez pryzmat poprzednich lat to "Sezon Podlodowy" w Polsce to swego rodzaju dramat. Sklepy wędkarskie narzekają na brak sprzedaży co przekłada się na fatalne zatowarowanie w sprzęt zimowy. Miłośników łowienia na lodzie jest wielu co widać jak tylko pojawi się kilka centymetrów na powierzchni wody. Komu uda się wyskoczyć na bezpieczny lód i połowić jest wielkim szczęściarzem. Gdzie te zimy kiedy zamarzały duże jeziora? Albo kto pamięta jak Zamarzała zatoka Pucka. No cóż mi się kiedyś udało bezpiecznie wejść na lód i łowić na Zalewie Wiślanym ….Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia gdzieś nad wodą. @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2024 No cóż mi się kiedyś udało bezpiecznie wejść na lód i łowić na Zalewie Wiślanym …. Pewnie ok. 10 lat temu. Można było połowic śledzie z lodu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Przez najbliższe 10 dni spore minusy w nocy. Na mojej kałuży 2 cm szkiełka. Pewnie koło wtorku-środy trzeba podjąć próby wejścia na starorzecza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Na moich dołkach to samo max 2cm lodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Myślę, że w weekend będzie można zrobić inaugurację sezonu (kto może ten może) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Na moich dołkach to samo max 2cm lodu.Dziś już od 4-5cm do 2-3cm i wszędzie zamarznięte. Po dzisiejszej nocy z poniedziałku na wtorek powinno być już miejscami 6-7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Przez najbliższe 10 dni spore minusy w nocy. Na mojej kałuży 2 cm szkiełka. Pewnie koło wtorku-środy trzeba podjąć próby wejścia na starorzecza.Już dziś chodzili na podlasiu 4-6 cm jutro atakują ostro takie info mam. Bo będzie 6-8 cm pewnie .pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego U mnie dzisiaj rano było 4-5 cm. Gdyby nie obowiązki rodzinne, też bym jutro sprawdził starorzecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Widzę, że ciśnienie straszne. Może pomyślcie o uporządkowaniu spraw doczesnych przed tym wejściem na lód 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Tiaaa...ten wątek liczy 50 stron i co roku znajduje się tu jakiś Wujek Dobra Rada. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi