AdrianNaklo Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Dzisiejszy dzień dosyć pechowy, cztery ładne ryby pod rząd spięte, trzy wyjęte w przedziale 43-45 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Adrian,ładnie połowione.Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Tak z ciekawości, w cieplejsze pory roku, tez sukcesywnie poławiasz takie rybki? Czy tylko na lodzie są do na mierzenia? Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) Tak z ciekawości, w cieplejsze pory roku, tez sukcesywnie poławiasz takie rybki? Czy tylko na lodzie są do na mierzenia? GratulacjeNa tym zbiorniku łowię dopiero od jesieni ubiegłego roku , i też dało się je łowić. Ale znajomy który łowi tam już parę lat łowi je cały rok pomijając okres ochrony okonia który na tym zbiorniku jest od 15.03 do końca kwietnia. Rekord tego kolegi to 57cm więc jest o co walczyć... Edytowane 18 Lutego 2021 przez AdrianMa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Obserwując prognozy, to przy dobrych wiatrach połowimy do 2-3 tygodnia marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Obserwując prognozy, to przy dobrych wiatrach połowimy do 2-3 tygodnia marca Za tydzien w Wawce 15 stopni. W drugim tygodniu marca to z bellyboata bedziesz lowil w takim tempie wzrostu temperatury Wojciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Ja sądzę że jeśli prognozy się sprawdza to w moim regionie bezpieczne wejście na lód będzie maks do środy może , bo przy takich wysokich temperaturach jak mają być to nawet że ten lód będzie miał jeszcze grubość ale będzie już pewnie przeszpilkowany czyli zero nośności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Teraz pokrywa jest dość mocna i gruba odwilż wg mnie stopi zalegający śnieg, a nocne mrozy zwiążą chlapę. Oczywiście tego sobie i Wam życzę, najważniejszy jest nasz rozsądek. BB to może nie być zły pomysł Andrzej ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Wojtek jak kiwoki.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Według dzisiejszej prognozy od wtorku ma być w moim regionie plus 10 w dzień i plus 4 w nocy. Słabo widzę ten lód. Trzeba jechać w weekend, bo to może być ostatni lód tej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Lód zależy od regionu, w mojej okolicy już dzisiaj nie da się łowić na lodzie, a co tu mówić o 2-3 tygodniach. Po niedzieli ma być około +15oC. We miniony wtorek załapałem się na jeden z ostatnich dni, wczoraj już było niebezpiecznie na najlepszych do lodowej pokrywy zbiornikach.Choć wcale mnie to nie smuci, jesli już ma być tak ciepło. Najgorsze to takie około 0oC, ani z lodu, ani z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Wracam z Mazur. 30 cm. Spokojnie do połowy msrca lodu wystarczy. Rano było - 13 stopni. Teraz jest -3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Wracam z Mazur. 30 cm. Spokojnie do połowy msrca lodu wystarczy. Rano było - 13 stopni. Teraz jest -3.30 czystego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 ... przejeżdzając trasę Grajewo- Rajgród-Augustów, widać jak zmienia się strefa... to już jest ,, inny" kraj , szczególnie przy temperaturach ujemnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 30 czystego?Daniel po tych pogodach jakie były to ciężko by było to szkło. Ale nawet ten mleczny jest cholernie twardy. Szkła jest tak około 20-25 cm. Byłem w okolicy Giżycka. W Ostrołęce minus 1. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Daniel po tych pogodach jakie były to ciężko by było to szkło. Ale nawet ten mleczny jest cholernie twardy. Szkła jest tak około 20-25 cm. Byłem w okolicy Giżycka. W Ostrołęce minus 1.Oglądam na YT kanał kursmazury i tam facet właśnie z Giżycka sprawdza lód co kilka dni na jeziorze Kisajno i bodajże wczoraj jak sprawdzał to lód miał 12cm a na lodzie pod śniegiem woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Też go oglądałem i możesz mi wierzyć lub nie, ale powoli zaczynam go uważać za kosmitę. Kamikadze nie jestem, a byłem kilka kilometrów od Kisajna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Ja jutro będę na lodzie w okolicy giżycka to napisze ile ma naprawdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Napisz, napisz bo ja napisałem na niby ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 W tym miejscu w którym robi pomiar krzyżują się 2 powiedzmy prądy z dwóch kanałów.Tam zawsze jest najcieńszy lód.Po południu zmierze na Niegocinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Ok. Ja mierzyłem na Darginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Może coś być, że to jakiś z dupy punkt.Na jednym z jeziorek, po których biegam, lodu jest na ponad 20cm, ale są miejsca gdzie jest 5-6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Oglądam na YT kanał kursmazury i tam facet właśnie z Giżycka sprawdza lód co kilka dni na jeziorze Kisajno i bodajże wczoraj jak sprawdzał to lód miał 12cm a na lodzie pod śniegiem woda Z tego co widziałem, to Adam sprawdza lód w tych samych okolicach, co przynajmniej daje porównanie, jak zachowuje się lód w tym miejscu. Nie wyrokowałbym, że jego pomiary są marne, bo ktoś, gdzie indziej znalazł lód grubszy itp. W tym tygodniu robiliśmy badania na kilku różnych jeziorach i grubość lodu była bardzo zmienna: 10-20 cm.W przyszłym tygodniu też pewnie będą pomiary na kilku kolejnych jeziorach, więc porównam sobie co i gdzie. A jak znajdę wolną chwilę, to może też na Niegocin wyskoczę i na ryby i lód zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Dzisiaj byłem, totalne dno. W miejscach które dawały cały czas ryby nie było najmniejszych zapisów , żadnego wyjścia do przynęty. Przy powrocie temperatura w cieniu 7, w słońcu 17. Czasu zostało bardzo mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Rano sprawdzałem na Tajtach czyli ok 800m na zachód od badań człowieka z YT i lód ma 20cmZaraz lecę na Niegocin i napisze ile ma w miejscu gdzie zamarzło w pierwszej kolejności a potem podejdę w miejsce gdzie zamarzło na końcu Edytowane 20 Lutego 2021 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi