rybak109 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Myślę, że może lepiej niech się wypowie jakiś budowlaniec lub inny fachowiec ale wg mnie tylko staw mniejszy niż 50m2 nie wymaga pozwolenia na budowę vide art 29 ust. 1 pkt 15 ustawy Prawo budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Szymon, w opisie procedury pomyliłeś projektanta z kierownikiem budowy, piszę o realizacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aragorn Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Strasznie dużo tych obowiązków aby mieć kawałek swojego dołka. Znajomy radził mi aby wykopać do 50 mk i zobaczyć w ogóle czy będzie się utrzymywać woda i byłbym nawet skłonny tak postąpić ale na jednej ze stron napotkałem taka informację : "Pozwolenia na budowę wymaga również budowa stawu lub oczka wodnego poza terenem zabudowanej działki i w tym przypadku nawet wielkość zbiornika nie ma znaczenia". Edytowane 12 Stycznia 2018 przez aragorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 No cóż, mamy wolny kraj, jak się przepisy nie podobają to nie musisz kopać stawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Tak mamy dziwnie skonstruowane prawo w Polsce. Czy budujesz garaż, czy domek, czy galerię handlową, msz te same obowiązki biurokratyczne. Sorry, taki mamy klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi