Kajtelek2 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Mam pytanie w jakich okolicach znajduja sie zatopione cmentarze wioski gdzie sa pozostalosci pod woda tych budowli okolice Rajskiego Chrewtu? Ma Ktos jakies namiary,fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Wyślij mi adres mailowy, to prześlę ci starą mapę którą naniosłem na aktualną mapę Soliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 jeśli mogę, to chętnie podłączę się do tematu mapy.stcroix@op.pl z góry serdecznie dziekuję.irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja też poproszę , jeśli można na filip760@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja też bardzo poproszę o mapkę. Mój adres: kmr1@poczta.fm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Zainteresowanym forumowiczom wysle mapke jutro rano z biura Jest jeszcze kilka privow wiec bedzie Mi wygodniej. W iphonie kopiowanie nawigacja jest upierdliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Jak tak dalej pójdzie to łowienie w Rajskiem i Chrewcie w ogóle nie będzie możliwe....Powód kuriozalny brak wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 To prawda )) Ostatnio jak bylem na Solinie, to można było pieszo przejść tam gdzie jest zwykle prom, trochę się zdziwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 A czytaliście w WŚ o sumach w Solinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Złowiłem tam trochę sumów sraluchów. Na Wiśle czy Bugu są większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Złowiłem tam trochę sumów sraluchów. Na Wiśle czy Bugu są większe. Nieźle To prawda, ze nie biorą na przynęty sztuczne? Tylko kwok i łowienie w pionie, a na haku/kotwicy pęczek rosówek, pijawek lub innych robali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Jeżeli możesz podeślij mi też mapę Soliny na jjurczak1@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 To że biorą tylko na żywe przynęty to dla mnie bzdura, bo są łowcy którzy skutecznie trolują za sumami. Fakt że używają kwoka, ale akurat kwok w każdej konfiguracji sprawdza się wyśmienicie. Mam sprawdzone kwoki na tą wodę, niestety nie są tanie bo to ręczna robota. Jak masz suma obok łódki to możesz go złapać każdą sumową techniką, kwestia umiejętności. Jedyna przeszkoda do pokonania to głębokość. Suma przywołujesz kwokiem a dalej to tylko kwestia fantazji. W przyszłym sezonie podejmę próbę łowienia suma na jiga z marchewki i takie cudo na Merliny które przywiozłem z Karaibów - połączenie mopa i ciężkiej główki z oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Byłem Ostatnio w Chrewcie,Rajskim,Werlasie.Widoki bajka przypomnialem sobie miejsca z dziecinstwa piekne tereny.Niesamowite wrazenie chodzac po zatokach gdzie kiedys woda byla ogladac karcze pniaki itp.az sie niechcialo jechac do domu te 200km:(.Latem tam wroce bo dla mnie to taka Polska - Alaska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Wiesz, Alaska to może była jeszcze w latach 80-tych...Często przez cały dzień wędkowania (koniec czerwca, Rajskie) z łodzi nie widzieliśmy ani jednego wędkarza. Nawet w lecie nie było problemu ze znalezieniem miejsca na zasiadkę. Po chleb z Rajskiego chodziliśmy na piechotę do Bukowca. A ryby....To były czasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Byłem Ostatnio w Chrewcie,Rajskim,Werlasie.Widoki bajka przypomnialem sobie miejsca z dziecinstwa piekne tereny.Niesamowite wrazenie chodzac po zatokach gdzie kiedys woda byla ogladac karcze pniaki itp.az sie niechcialo jechac do domu te 200km:(.Latem tam wroce bo dla mnie to taka Polska - Alaska .Dla mnie to też była Alaska tzn. dzika przyroda, niedostępność itp., zawsze wypływając z Polańczyka podziwialiśmy Werlas wypatrując w swojej naiwności niedźwiedzi, jeleni itp ., do czasu kiedy zachciało się nam tam dojechać do wody od strony lądu. I tu pełen szok , pełno działek, działeczek, domów, domków, przyczep, szop, szałasów, śmietnik, bałagan - ogólne wrażenie - slumsy.Podejrzewam że nad całym Zalewem Solińskim została tylko piękna otoczka drzew maskująca od strony wody cały działkowy bałagan. Od tego czasu bardzo spadło nam ciśnienie na wyjazdy nad Solinę.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Tak Masz racje sterty smieci worki puszki zostawione w sezonie.Zazdroszcza Szwecji a o swoje nie dbaja:( szkoda gadac gdy sie to widzi na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Mimo wszystko to bardzo piękna woda i niesamowite krajobrazy.Straż rybacka pilnuje kłusoli, WOPR dba o bezpieczeństwo i chyba nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Mądre słowa Kolego Bieszczady i Jezioro Solińskie maja swoj urok wciaz sie wraca i cieszy oko . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ja nie mówiłem że nie jest pięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Piekne fotki : ) Ciekawi mnie jak wyglada obraz dna z Lowrance serii HDS na tej wodzie.Pływał ktos ta zabawka po Solinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ja pływam z Humminbirdem 789 SI, jeśli chodzi o dno to są karczowiska, zwalone drzewa, kamienie i głazy ale nie ma domów, wież kościołów i innych zalewowych tworów które podpowiada wyobraźnia. Chyba że na nie zwyczajnie nie trafiłem. Można wyraźnie zauważyć stare koryto Sanu, a dno na różnych miejscówkach jest bardzo zróżnicowane. W sumie to mogę nagrać na kartę obrazki na następnym wypadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Chetnie zerknalbym na takie obrazki jak to widac na ekranie Humminbirda 789 SI jak mozesz podeslij po nastepnym pływaniu na Kajtelek2@interia.pl tez mam dla Ciebie maly prezent na dniach jak podasz mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Wyslalem Ci mail na priva. Po nastepnym plywaniu wysle obrazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi