Małkociniak Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Od wczoraj, a mieszkam blisko bagien słyszę klangor żurawi (duże stado) wnioskować można że z powrotem żurawi wróciła wiosna. Choć zawsze wracały w połowie lutego to nie wróżyło to wczesnego powrotu wiosny, ale dwa miesiące wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 A od nas np. znad Bzury w ogóle nigdzie nie wyjeżdzały 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Wczoraj nad rzeką - Lublin :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 A od nas np. znad Bzury w ogóle nigdzie nie wyjeżdzały Jak słyszę klangor w lutym to "miód na moje serce" to zawsze wróży mi rychłe nadejście wiosny. Ale jak bym słyszał cały rok to bym się pogubił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 W Sylwestra nad wodą widziałem pierwsze (ostatnie?! - w końcu to nomen omen koniec roku) bazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 U mnie już stokrotki są.... Pozdrawiam, Tomasz eS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 A no i dzisiaj widziałem już baloniarzy nad miastem.... Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Tych anomalii na przełomie tego roku mamy naprawdę dużo np.https://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/piekna-wiosna-tej-zimy-w-szczecinie-zakwitla-wisnia-japonska,249555,1,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Od wczoraj, a mieszkam blisko bagien słyszę klangor żurawi (duże stado) wnioskować można że z powrotem żurawi wróciła wiosna. Choć zawsze wracały w połowie lutego to nie wróżyło to wczesnego powrotu wiosny, ale dwa miesiące wcześniej?http://www.dziennikpolski24.pl/felietony/a/zurawie-juz-nie-odlatuja-na-zime-do-cieplych-krajow,12719630/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 A no i dzisiaj widziałem już baloniarzy nad miastem.... Pozdrawiam, Tomasz eSTomek, to u was balony odlatują na zimę ??? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 http://www.dziennikpolski24.pl/felietony/a/zurawie-juz-nie-odlatuja-na-zime-do-cieplych-krajow,12719630/No tak, tyle że puki co żurawie z mojego regionu naszego kraju odlatują a teraz wróciły, a mój guru w tej kwstji to dr. Kruszewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zdjęcie co prawda z grudnia ,ale stoją nadal. Taka odmiana zimowa ???? czwarty rok cieszą oczy od listopada do stycznia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Poczekajcie do końca kwietnia będzie śnieg rok temu 28.kwietnia w Opolu śniegu po kostki było.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Przyjdzie mocny mróz i wszystko "zabije" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Foto z niedzieli rano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Od wczoraj, a mieszkam blisko bagien słyszę klangor żurawi (duże stado) wnioskować można że z powrotem żurawi wróciła wiosna. Choć zawsze wracały w połowie lutego to nie wróżyło to wczesnego powrotu wiosny, ale dwa miesiące wcześniej?Ja to sobie tłumaczę tak: tam, dokąd przyleciały żurawie, zima nadeszła, a one biedne w odruchu obronnym pakują manatki i wieją tam , gdzie jej nie ma p.s. U mnie w kuj-pomie też są już słyszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopek1971 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Przyjdzie mocny mróz i wszystko "zabije" Znowu rolnik będzie płakał jak jabłka będzie sprzedawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Wczoraj zauważyłem przed domem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Wczoraj spacerował i nawoływał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czrek Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 słyszałem że w lutym ma być jeszcze w nocy -20... więc ta wiosna to nie tak szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Można poznać źródło tej informacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Można poznać źródło tej informacji ?gumofilce na rybach mówili 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 No i pozamiatane???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Dziś przyleciały żurawie(Mazowsze). Wiosna panie sierżancie idzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Niedługo przestaną odlatywać, raptem dwa miesiące ich nie było ? Na rozlewiskach Odry słychać je było jeszcze w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi