Jano Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Akurat z żurawiami to nic nowego, często pod koniec stycznia / początek lutego już widuję jak stoją w śniegu na polach... moim zdaniem zwiastunem wiosny są marnym bo śnieg i mróz robi na nich niewielkie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Dziś przyleciały żurawie(Mazowsze). Wiosna panie sierżancie idzie.Chyba od nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 W środę widziałem lecocę żurawie , muszę się przyznać że bardzo się z tego ucieszyłem . Tak jakoś człowieka na duchu podnosi że będzie z pogodą coraz lepiej , cieplej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz999 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Nie wiem czy to Was pocieszy, czy zasmuci, ale w moich okolicach żurawiom nawet nie chciało się odlatywać od zeszlego roku i siedzą cały czas na wyspie i okolicznych polach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Czyli u Ciebie czas się zatrzymał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M60 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 U mnie na Ujsciu Warty są cały rok (żurawie)i nie są żadnym wyznacznikiem nadejścia wiosny ,co innego mogę powiedzieć o bielikach i krukach które budują i poprawiają gniazda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Nie wiem czy to Was pocieszy, czy zasmuci, ale w moich okolicach żurawiom nawet nie chciało się odlatywać od zeszlego roku i siedzą cały czas na wyspie i okolicznych polach Jak byś ustawił w opisie gdzie są Twoje okolice to bysmy się smucili albo cieszyli. Edytowane 8 Lutego 2019 przez Małkociniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 U mnie na Ujsciu Warty są cały rok (żurawie)i nie są żadnym wyznacznikiem nadejścia wiosny ,co innego mogę powiedzieć o bielikach i krukach które budują i poprawiają gniazda.Oooo! Ujście Warty? uwielbiam biegać tam po okolicy tyle, że... z aparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 U mnie są oznaki wiosny. Kret zorał trawnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 U mnie są oznaki wiosny. Kret zorał trawnik .Kret to nie oznaka wiosny, jeżeli ziemia nie jest zmarznięta, to ryje cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Na moim "terenie" od ok 3 lat żurawie siedzą okrągły rok mimo że wschód Polski. Ale mamy luty, a jak mawiają starzy górale, po lutym jest marzec, więc do wiosny coraz bliżej.... Nawet wiece poparcia dla nadchodzącej wiosny już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Paweł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 ...nad Rospudą to jeszcze nieco poczekamy na klangor żurawi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Nie straszcie mnie wiosną, ja jeszcze z miesiąc chcę z lodu powędkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoAmator Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 U mnie na Ujsciu Warty są cały rok (żurawie)i nie są żadnym wyznacznikiem nadejścia wiosny ,co innego mogę powiedzieć o bielikach i krukach które budują i poprawiają gniazda. Akurat u bielików i kruków to raczej normalny okres na takie zachowania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 W Mazowieckim to już zima odwrocie???? wczoraj jak ,byłem nad kanałem to gęsi przelatywały gdzie nie gdzie już zielona trawa się pojawia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Spokojnie jeszcze będziemy stać w korkach na zasypanych ulicach :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Właśnie widziałem, nad Bugiem, przelatującego bociana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 U mnie żurawie tokują w najlepsze na łąkach. Wczoraj dały taki koncert, że aż odłożyłem wędki. Część w ogóle nie odleciała i zimowała na miejscu. Szpaki też już są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Rysiok też już od miesiąca marcuje. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi