Dawid632 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Witam wszystkich serdecznie Dostałem wskazówki że powinienem się zagniezdzic w tym dziale więc jestem Na początku mała historia Budową przynęt zainteresowałem się ok3 lata temu a na forum trafiłem niecałe 2 temu.Na początku sama teoria dużo czytania forum , innych źródeł w internetach oraz mnóstwo filmów , po jakimś czasie postanowiłem , że spróbuje swoich sił... bo czemu nie? Zacząłem organizować sobie materiały gdy już byłem o krok od zaczęcia moich poczynań życie postanowiło zmienić scenariusz jak to często bywa... próby zawieszone. Problemy na szczęście szybko minęły i sądziłem że niedługo będę mógł zacząć.. Ale nic bardziej mylnego okazało się że zostanę tatą Nadeszły narodziny i wolny czas odleciał w zapomnienie a życie zawirowało jak nigdy dotąd gdy sytuacja się ustabilizowała można było wkońcu zacząć pierwsze próby Trochę się rozpisałem więc do sedna O to pierwszy projekt który zacząłem i doprowadziłem obecnie do końca Plus pierwsze ręczne malowanie .Krytykę przyjmuje na klatę I pozdrawiam wszystkich 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Jak to Twój pierwszy wobler to czapki z głów Jestem pod wrażeniem dbałości o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Wobler wygląda bardzo estetycznie-jestem pod wrażeniem.Interesuje mnie natomiast sposób rozwiązania przegubów pod względem wytrzymałości.Czy nie będzie tak,że po braniu na przyponie zostanie tylko pierwsza część woblera,a reszta odpłynie z rybą?Za pomysł i estetykę :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliweX Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Moze krotko... ale tresciwie : BOMBA Ale mam podobne wizje jak kolega wyzej co do przegubow. Oswiec Nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zaraz Was Kolega zaskoczy, że przeguby łożyskowane Piękna robota, dłub Pan w drewienku dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 No, od razu lepsze miejsce do prezentacji przynęt Tradycyjnie - witaj we własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid632 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Hej Co do testów na sucho to wyglądały tak że mam worek a w nim 15kg obciążenia Pierwsza próba kotwica SG zaczepiona za rączkę z drugiej strony przypon stalowy i w górę... efekt grot wyłamany reszta nie drgnęło Druga próba to samo ale bez kotwicy bezpośrednio ciężar do oczka... efekt owinięta stalka się przerywa Ostatnia próba pręt włożony w przednie oczko a ciężar bezpośrednio do tylnegoTest zakończony powodzeniem przynęta cała nic nie dostrzegłem uszkodzeń Co do testu to nie było celem aby tylko ciężar oderwać... ciężar został oderwany a następnie szybszym ruchem w górę i w dół i tak kilka razy Wniosek: sądzę że szybciej trzasnie żyłka , plecionka lub coś innego niż przyneta... Pamiętajmy że podczas wędkowania mamy do wykorzystania prace kija, kołowrotka oraz swoje umiejętności więc ten ciężar podczas testów myślę że spokojnie się rozkłada i udzwigło by naprwno więcej;) Kolejna sztuka będzie na pełnym stelażu z ciekawości:)Myślę że nie ma co sie bać takich rozwiązań Tak samo z powodzeniem są stosowane oczka skręcane i ryby łowią Pozdr. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Dawid632 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zapowiada się ciekawie ,warto będzie obserwować wątek.Przynętą przykuwa uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Cześć Dawid. Pomimo, że nie łowię na woblery to Twoja przynęta wygląda bardzo ciekawie, a jeszcze jak widzę wypowiedź kolegi @LOLO, Jak to Twój pierwszy wobler to czapki z głów Jestem pod wrażeniem dbałości o szczegóły tzn. że jest naprawdę dobrze. Jak interesujesz się tym działem, to pewnie widziałeś jego "robactwo" - ekstra klasa.Pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid632 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Są filmiki z pracą jak coś Pozdr. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Piękna robota i ładnie pracuje. Najbardziej mnie intryguje jednak moment w którym zatrzymałeś przynętę, a ona zrobiła skok w bok (0:55). Jestem bardzo ciekaw jak przynęta zachowuje się podczas mocniejszego podszarpywania, czy robi równie fajne odjazdy w bok jak przy zatrzymaniu czy może mocniej odjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Po pierwsze powiem Ci że wygląda to naprawdę super, po drugie chciałbym mieć gdzieś u siebie tak czystą wodę jak u Ciebie w stawku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Dawid dobra robota wcale nie jest to takie proste zrobić żeby tak chodziło jak u Ciebie . Właśnie w tym roku przekonałem się do swimbatów i z przyjemnością będę śledził wątek . Co do malowania na pewno klasyka płoć i okoń chociaż tu fajne barwy wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid632 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Hej Oto pierwszy model pod gumisia.. jeszcze trzeba trochę podrasowac... Ale może będzie coś z tego ???? jak sądzicie Panowie... ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Hej. Wygląda fajnie . Jaki(e) rozmiar(y) wchodzi(ą) w grę ? Edytowane 28 Stycznia 2018 przez wilczybilet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jakbym patrzył na westina shad teez-a :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid632 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Kształt podczas strugania zmienił się 2 razy nie był planowany z góry. Ma równe 17 cm a wage dowiem się po zalaniu formy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jakbym patrzył na westina shad teez-a :-)Faktycznie podobieństwo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid632 Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Cześć Moje 5 pierwszych odlewów Powiem szczerze że chyba jestem zadowolony 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid632 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 HejKilka nowych kolorów gum i swimbaitów Przynęty sprawdzaja się to najważniejsze https://m.facebook.com/Zofik-Handmade-Lures-135646943799512/ https://m.facebook.com/Wędkarstwo-DW-1753219778299888/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid632 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 A jak pisałem wyżej przynęty się sprawdzają więc poszedłem za ciosem i w swieta powstała większa wersja 23cm jeszcze trochę pracy i w zalewe 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Oj widzę, że wątek trzeba będzie dodać do obserwowanych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi