Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Jedźta się powyżywać na keltach, na rybakach, popluć na wiedzę albo stowarzyszenie.. Ja się pastwię a rebours.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ja mam taką sugestie.Załóż Sławku jeden wątek i nazwij go Sławek Oppeln Bronikowski .(...) Być może co poniektórych to zaskoczy, ale taki wątek już istnieje. Ba, cieszy się gronem czytelników i (wiem z przecieków), jest pisany językiem bardziej przyjaznym białym ludziom Są na jerku "Twórcy", "Fotograficy", członkowie aż dwóch teamów, że o moderatorach nie wspomnę A są też i "Blogerzy". I właśnie do tej elitarnej grupy zaliczany jest SOB. Gdy ktoś stęskniony bliższego kontaktu z erudytą Sławkiem, zapraszam na Jego "ławkę". Przy okazji zapraszam też do zajrzenia w inne blogi, bywa to lektura lekka, łatwa i przyjemna, a i zastanowić się czasem można, zadumać, innego spojrzenia doświadczyć... http://jerkbait.pl/blog/6-lawka-slawka/http://jerkbait.pl/blogs/Miłej lektury 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Jedźta się powyżywać na keltach, na rybakach, popluć na wiedzę albo stowarzyszenie.. Ja się pastwię a rebours.. Sławku daj spokój. Pokaż jakieś zdjęcia rybek. Nie pokazuj wszystkim na forum wędkarski jaki jesteś bez zdjęć . Pokaż choć jak wypuszczasz płotki. Albo że masz wędkę. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Kurde.. Telefon mam bez aparatu, a aparatu nie lubię targać - zresztą dzieci wzięły. Mam tylko jedno ciekawe zdjęcie - sandacza o brązowych oczach..Nici z foto story, Jacek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Sandacz o brązowych oczach super, poproszę. Miej litość nad nami zwykłymi[emoji22] proszę Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Masz.. i nie becz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Jeszcze kiedyś, Sławek, czuć było jakąś misję w tym co tutaj robisz. Był jakiś pomysł, Od paru tygodni brniesz w takie bzdury, że aż mi wstyd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Misja na forum wędkarskim? Tu alfabet słabo się przyjmuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Sandacz o brązowych oczach? Piwnych!!?Oj, to musiało być fascynujące doznanie zgłębienia piękna! Oczami wyobrazni widzę normalnie Pocahontas o perłowych włosach...Nie ma się co przejmować zawistną krytyką wś! bedzie dobrze...znajdziesz swoją drogę.. My w kabarecie też czasami mamy gorsze skecze... Edytowane 13 Stycznia 2018 przez border river Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Człowiekom z cywilizacji obrazkowej link do źródła wiedzy jest jak wiadomo do niczego .. Tabloidy zawsze podlizują się czytelnikom, biznesowo przedkładając schlebianie prymitywnym emocjom ponad samodzielność myślenia. Tutejsza kolorówka czyni tak samo. Jestem przeciw. Co nie znaczy, że z czystej grzeczności jakiegoś obrazka namolnemu nie kopsnę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Sławek... Tak czytam Te Twoje wpisy (niektóre nawet po kilka razy zeby je zrozumiec ) ale nie mam zielonego pojecia o co Tobie chodzi.Ty masz coś do przekazania światu... jakaś dobra nowinę czy co ? Edytowane 13 Stycznia 2018 przez tony1983 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 No masz, kolejny.. Przez 55 lat przynależności, narasta we mnie na 99% uzasadniona niechęć do wędkarskiego świata i jego kanonów, teraz to już zaczyna kipieć - nie widać ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Przez 55 lat przynależności.... Będąc 55 lat członkiem pezetwoo, należą się złote wieńce z liściem dębu w okręgu i złoty krążek ( na szczeście) za zasługi w rozwoju wędkarstwa! Edytowane 13 Stycznia 2018 przez border river Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Mam nawet podwójne! Niemało się dla takich kibiców z dala - jak ty, zrobiło.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 No masz, kolejny.. Przez 55 lat przynależności, narasta we mnie na 99% uzasadniona niechęć do wędkarskiego świata i jego kanonów, teraz to już zaczyna kipieć - nie widać ?No to juz wszystko wiem ... Trzeba było tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) No masz, kolejny.. Przez 55 lat przynależności, narasta we mnie na 99% uzasadniona niechęć do wędkarskiego świata i jego kanonów, teraz to już zaczyna kipieć - nie widać ? Przepraszam wszystkich wrogów Sławkowych ale ..mam to samo. Mi starczyło składkowego ćwierć wieku.. Za często widzę chełpiących się opłaconymi "książeczkami" a zachowujących się gorzej od "dziadka-gumofilca" nad wodą..Śmieciarzy nie sprzątających "bo to nie jego i tak już było".. Takich co podjeżdżają furami >50tys PLN a zabierających wpuszczonego dwa dni wcześniej kroczka.. Łowiących ostatniego kropka już 31 grudnia w niedzielę "bo wolno".. czy zabierających kotne szczupaki w grudniu z brzuchami wypchanymi ikrą.. To nie są kłusownicy-to nasi współplemieńcy z kwitami, koledzy...https://www.youtube.com/watch?v=Vcn6HYYV9L8że o patologiach poniżej zapory w Jeziorsku nie wspomnę..wszystko "na legalu" w świetle przepisów RAPR, "wędkarze".. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Krzysiek P 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 No masz, kolejny.. Przez 55 lat przynależności, narasta we mnie na 99% uzasadniona niechęć do wędkarskiego świata i jego kanonów, teraz to już zaczyna kipieć - nie widać ? Z całą sympatią do Ciebie ...WIDAĆ ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Prawie nic się w krajowym fishingu nie zmieniło. Socjalistyczny proletariat, ludzi szarych i zobojętniałych, relaksujących się po robocie z flachą i bambusami zastąpił kolorowy wędkarski świat,, ale równie prymitywny, mentalności wulgarnej, tak samo bierny i bezmyślny jak ten pół wieku temu. Obyczaje, rozumowanie i wnioskowanie jota w jotę, identico..Starałem się tej nędzy nie widzieć.. ale nie da rady.. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Starałem się tej nędzy nie widzieć.. ale nie da rady. A no widzisz, bo nie postarałeś sie mnie! zobaczyć. Może łowimy na skrajnych biegunach. Nie bywam na zaporówkach przed elektrowniami bo mierżą mnie te szczyny i śmietnik tamuj gromadzący się przed kratą. Ja na elitarne strumienie i potoki podjeżdzam furą za 50 tysiaków ++, mam na sobie goretexy simmse, topową kamizelkę czyli odzienie od stóp do głów z najwyższej półki, skórzany kalepusz, okulary polaroidy produkcji amerykańskiej wprost z Holywood, nadroższe, elitarne wędki, kołowrotki poniżej stelli, hatcha, hyper custom branzino nie schodzę. O przynętach nie wspomnę bo to same rodzynki hand made o wartości nie mniejszej niż moja foora ( za 50tys++ przypomnę) , holuje ryby bardzo delikatnie, ze całą starannością je wypuszczam korzystając z podbieraka ( oczywiste jest że droższych już nie ma), nawet rękę namaczam zanim wezmę na krótką tylko chwile dla oceny koloru oka,długosci, a w przypadku pstraga tzw posiadania tzw blue spot, nigdy nie trzymie ryby tamuj gdzie ma serce, chętnie dzielę się wiedzą i doświadczeniem z kolegami ( a nieskromnie pem że mam wybitne osiągnięcia w wędkarstwie w szerokim zakresie). Uczestniczę aktywnie w tzw. wędkarskim świecie ( nie jest mi obce brylowanie posród tuzów wiekszości wędkarskich redakcji) i bynamniej nie żem buc co potwierdza moja merytoryczna kultura wypowiedzi i nienaganna ortografia oraz składnia na tym forum. Kapsloka używam tylko gdy zaczynam zdanie dużą literą.Nie jestem szary ani tym bardziej zobojętniały, wręcz odwrotnie! Jedno się w zaistniałej sytuacji ciśnie na usta. Wypraszam sobie te kalumnie!! Nawet 55-letni status członka, nawet podwójne złote wieńce z liści dębu nie uprawniają do tak skrajnie niesprawiedliwej oceny w przypadku mojej szanowanej, skromnej osoby! Edytowane 13 Stycznia 2018 przez border river 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Nikt nikogo po loginie do tablicy za uszy nie wyciągał ale jest takie stare przysłowie o nożycach i stole..Więc się nie unoś bo przynajmniej ja pisałem wg obserwacji znad wody i mam nadzieję, że nie dotyczą nikogo z TEGO FORUM ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Nikt nikogo po loginie do tablicy za uszy nie wyciągał ale jest takie stare przysłowie o nożycach i stole..Więc się nie unoś bo przynajmniej ja pisałem wg obserwacji znad wody i mam nadzieję, że nie dotyczą nikogo z TEGO FORUM !He, he, he!!! Nożyce rulez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Sławku, pomijając że nie wszyskie człowieki poniali mój powyższy ironiczno-sarkastyczny przekaz „a rebours”, wytłumacz to zjawisko.Co robi na tym nowoczesnym portalu, propagującym m.in etyczne ( no kill, c&R etc, patrz regulamin) wedkarstwo, lud zwany przez Ciebie :"prymitywnym o mentalności wulgarnej, tak samo bierny i bezmyślny jak ten pół wieku temu" ? w dodatku "Socjalistyczny proletariat, ludzi szarych i zobojętniałych, relaksujących się po robocie z flachą i bambusami"? Czyli my wszyscy, Ty, ja my wy oni . Ja myślę że myśle, ale tego pojąć nie mogie.. Moze my powinni iśc na "Chaczyk.com" .. tam nasze miejsce kuzwa.. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez border river 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jak mawiają ,, żeby wroga zrozumieć , trzeba go poznać " - chyba to robi tutaj na tym forum ,, lud zwany prymitywnym ". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zechciej border - ale zajebista ksywa! - że portal j.pl jest realnym miejscem, w cudowny sposób stworzony z całego szeregu wspaniałych wyobrażeń , szumnych haseł, tudzież rozlicznych fikcji.. A rzeczywistość nadal skrzeczy.. czyli moja osoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Jesli xywa ma Border by Ci nie pasiła jednakowoż mojżesz zawsze się do mnie zwracać np. Granz. Von Granz! ( ale przez V nie przez wu.)To tyle w kwestii "tytulitarnej".Czyli po zalogowaniu, znajdujemy się w realnym miejscu rozlicznych fikcji? taka wirtualna platforma drobnych faryzeuszy? I tu skłonny jestem Ci przyznac racje..Z Siarzewem nie byłeś zbyt szczery To jedna tych rozlicznych fikcji Edytowane 14 Stycznia 2018 przez border river 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi