coloumb Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Coma, to nie tyle jest, co moze byc grozba karalna. Wszystko po stonie Slawka, bo musi zaistniec przeslanka 'uzasadnionej obawy, ze grozba bedzie spelniona'. Nie znam Kolegow w realu, ale co do Kolegi Pana Slawka jestem prawie pewien, ze sie nie boi, ewentualnie duma nie pozwoli sie do strachu przyznac. Nici z procesu, sciganie na wniosek pokrzywdzonego ???? Inna sprawa, ze ryzykowne, glupie i niekulturalne bylo powyzsze 'pojade i zalatwie grubasa'. I to gdzie, do Lodzi. Konmi do Lodzi mnie nikt nie zaciagnie, dopoki nie zrobia tam porzadku z korkami i swiatlami. Ugryzcie sie czasami w palec, Panowie ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 ..i tak właśnie gdy kończą się argumenty merytoryczne zazwyczaj zaczyna się mordobicie .. oj, chyba jakieś Święta by się przydały , tak ładnie wtedy kłamiemy.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 ..i tak właśnie gdy kończą się argumenty merytoryczne zazwyczaj zaczyna się mordobicie .. oj, chyba jakieś Święta by się przydały , tak ładnie wtedy kłamiemy.. A w ogóle były jakieś merytoryczne argumenty? Poza rednaczem i kolorową prasą oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Sorry za groźby - to było nie na miejscu. Ale pan Sławek coś ucichł, czyżby się przestraszył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 ale co do Kolegi Pana Slawka jestem prawie pewien, ze sie nie boi, ewentualnie duma nie pozwoli sie do strachu przyznac. Nie znam osobiście Sławka , ale wątpię aby się bał . Był już na forum jegomość , który obiecał na nim zemstę na sieradzkiej ziemi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Panowie ,czas do imadeł muchy kręcić :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Sorry za groźby - to było nie na miejscu. Ale pan Sławek coś ucichł, czyżby się przestraszył?Pewnie już jest w drodze do Ciebie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Ojjjj nocka będzie nie przespana :D :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Naprawdę nienawidzę zamykania wątków. Czuję się z tym niekomfortowo, jakbym wprowadzał cenzurę, której serdecznie nie znoszę. Bardzo Was proszę, Szanowni Koledzy po kiju, byście miarkowali słowa, a w swych polemikach ograniczyli się do walki z poglądami, nie z osobami. Pamiętajcie o punkcie pierwszym regulaminu forum, kreatywnie go wywijacie we wszystkie strony... Gdybyście podobna inwencję wykazali w dzieleniu się wiedzą... Ah, rozmarzyłem się.Pamiętajcie też o "Zasadach tworzenia wpisów". zwłaszcza poniższy fragment polecam stosować: " EMOCJE - Powstrzymaj emocje. Jeśli Cię nosi … pojedź na ryby. Najgorzej reagować w emocjach. " Mam nadzieję, że nie będę zmuszony tego wątku zapamiętać jako swojej porażki w umożliwianiu Wam swobody wypowiedzi. A za porażkę uznam, jeśli będę zmuszony kogokolwiek z Was ukarać za złamanie regulaminu, lub/oraz gdy zmuszony będę założyć kłódkę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Janusz - za emocjonalną wypowiedź przeprosiłem. Ale jeśli moderator pozwala na takie rzeczy jakie wyprawia pan Sławek, to już świat się kończy. Może jego należało by pomoderować? Jak pisałem powyżej, wielu jest specjalistów w kreatywnym podejściu do naginania naszego regulaminu - bez łamania go. Choć SOB był i jest liderem. Jednak nie będę banował bez złamania, jedynie za wygibasy, na podstawie uprzedzeń. Dziś Sławek, kto jutro? A prewencyjnego zamykania ust też nie zastosuję... Edytowane 15 Stycznia 2018 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Przyszedł do nas "po kolędzie" znajomy, dawno niewidziany ksiądz. Doskonały rozmówca i przemiły, inteligentny człowiek. Tośmy sobie pogadali długo.. http://www.zpryb.pl/Rybjeziorowe/tabid/1180/Default.aspxWkleiłem ten link, albowiem uważam za wielce gorszącą okoliczność kiedy nasza - choć nie moja kolorówka, próbuje wystrugać swoich wychowanków dosłownie z niczego. Co budzi w jednych frenetyczny entuzjazm, a mnie nieustannie śmieszy.. Januszu z Bielska - dziękuję.. Człowiek o silniejszym charakterze, nawet kiedyś nie musiał się zapisywać do partii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Nie bardzo można dziwić się adresatowi, że nie odbiera awiza po przeczytaniu którego widzi, że to nie do niego.Nadawcy także powinno zależeć by to co nadał, dotarło do adresata a co zatem idzie musi użyć zrozumiałej dla adresata formy komunikacji... PSOczywiście Aviso wystawia listonosz i zawsze wszystko można na niego zwalić...że nieuk, że komunista, faszysta, ćwierćinteligent o IQ worka żwiru,- czyli czytelnik WŚ-a .... a co jak Bogu ducha winny listonosz przepisał tylko adres z koperty? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Nic tu Reński koncyliacyjnego nie wymyślisz. Nic na siłę, żadnego naginania ani zachęcania wielbicieli kolorówki do czytania - co wpisałem przed odnośnikiem. Sam widok linku jest dla większości kamieniem obrazy.. Nie próbować edukować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) A czym tu się edukować? Art. „Wędkarstwo kontra rybactwo- niepotrzebny konflikt” – ciekawy, ale .. ograna śpiewka od lat i LI nie tylko w polskim „wędkarskim świecie"- jak pan drążysz. Czym się ekscytować? Normalny konflikt interesów rybaków i wędkarzy z tej samej eksploatacyjnej grupy „fisheries” na zasadzie : ty albatros oddaj rybę!! ~ kormoran..Co wcale nie oznacza, iż ów konflikt musi być tak awangardowy że "gadzina musi jechać wykończyć grubasa"bo zbyt nonszalancko trollinguje. Przecież na wielu wodach albatrosy i karmorany pasą się jednocześnie. Rybak sprzedaje licencje i ma dodatkowy dochód, a "rybak rekreacyjny"( np. SOB) korzysta z jego wody - jeśli jest zasobniejsze w pożytki od innych łowisk. I oba nieloty zadowolone!. Jednemu brzęczy, a drugiemu skwierczy.. Edytowane 16 Stycznia 2018 przez border river 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Problem w tym że nasz etatowy edukator nie jest w stanie rozumieć że dla nas jest to bez większego znaczenia czy ryby wyjeżdżają z wody na sznurach kłusowników, na wędkach mięsiarzy czy w siatkach rybaków,. Wszyscy z w/w tak samo przyczyniają się do bezrybia. Jest tylko jedno ale. O ile tych pierwszych i drugich możemy swobodnie krytykować tak zdaniem autora postu ostatnich już nie. Mi to bardziej śmierdzi cenzurą niż edukacją. Słabe to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Czasami warto poczytać co rozsądny wędkarz ma do powiedzenia, a nie tylko wgłębiać się w dywagacje zawodowych rybaków, którzy swoje święto obchodzą z bronią w ręku: http://dzikiezycie.pl/archiwum/2005/maj-2005/ryby-nie-sa-najwazniejsze-rozmowa-z-jackiem-kolendowiczem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Swietny wywiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Może i ciekawy, ciekawe za to jak się ma teoria do praktyki. Się mi zdaje, że np. Piotrek Rapa o swoim koledze Jacku K. ma nieco krytyczne zdanie po próbach zainteresowania kilkoma trudnymi tematami.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Żadnego przełożenia na rzeczywistość, zerowy kontakt z rzeczywistością. Kolorówki tylko se roją falanstry wędkarskiego świata.. Nie tabloidowa wiedza jest poniżej..http://www.pzw.org.pl/roczniki/http://www.infish.com.pl/article/przegl%C4%85d-problematyki-zwi%C4%85zanej-z-gospodarowaniem-populacjami-szczupaka-ze-szczeg%C3%B3lnymhttp://www.infish.com.pl/article/w%C4%99dkarstwo-na-zalewie-wi%C5%9Blanym-w-2014-roku-%E2%80%93-szczeg%C3%B3%C5%82owa-analiza-oraz-wybrane-czynnikihttp://www.infish.com.pl/article/o-zaniechaniach-polskiego-programu-ochrony-kormoran%C3%B3w-w-stosunku-do-wymog%C3%B3w-%E2%80%9Edyrektywyhttp://www.infish.com.pl/article/niekt%C3%B3re-fakty-i-mity-o-braku-ryb-w-jeziorach-mazurskichhttp://www.infish.com.pl/article/dlaczego-warto-rozwija%C4%87-badania-zwi%C4%85zane-z-rybo%C5%82%C3%B3wstwem-rekreacyjnymhttp://www.infish.com.pl/article/zarybianie-drw%C4%99cy-jesiotrem-ostronosym-acipenser-oxyrinchus-oxyrinchus-mitchillhttp://www.infish.com.pl/article/aktualne-problemy-gospodarki-rybacko-w%C4%99dkarskiej-i-w%C4%99dkarskiej-w-pytaniach-i-odpowiedziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 I Ty to czytasz, analizujesz, przyswajasz i na tej bazie kształtujesz swoje poglądy a w konsekwencji opinie i wypowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Panie Sławku, czy ci pańscy ukochani rybacy nie mogli by obchodzić swojego święta na przykład zawodami w sprawnym rozkładaniu drygawicy na czas, zamiast urządzać sobie zawody strzeleckie? Na kogo się tak szykują - na wędkarzy? A tak z ciekawości, zamieszczony przez pana link: http://www.infish.co...i-odpowiedziach głosi, że rybacy profesjonalni łowią rocznie 2210 ton ryb rocznie, a nieprofesjonalni wędkarze 5250 ton i to tylko na jeziorach. Większej bredni nie widziałem... A rybki które trafiają do smażalni i knajp, beż żadnych papierów i za gotówkę - po prostu nic nie ważą... Są jak ten puch. Dobrze , że przy ocenianiu wagi ryb pozyskiwanych przez tych nieprofesjonalnych wędkarzy napisano że to tylko szacunki... Każdy posługuje się taką wiedzą jaka mu pasuje. Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Dość długo BOB1-ie utrzymywaliśmy czynny kontakt z oboma katedrami UŁ, zajmującymi się szeroko rozumiana ichtiologią. Za małolata latałem jako wolontariusz przy zarybieniach MZGRW. Przyjąłem ich standardy.. Szukam wiedzy tam gdzie jest - szkoda mi czasu na kolorówki. Zdaje się, że zaraz zakwestionowany zostanie atlas ryb i zdelegalizowana cała systematyka, jako rybackie brednie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Pan naukowiec... no no.... SZACUN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Agresywny tabloidziarz albo kiepski wędkarskiego świata - graty Gadda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Dość długo BOB1-ie utrzymywaliśmy czynny kontakt z oboma katedrami UŁ, zajmującymi się szeroko rozumiana ichtiologią. Za małolata latałem jako wolontariusz przy zarybieniach MZGRW. Przyjąłem ich standardy.. Szukam wiedzy tam gdzie jest - szkoda mi czasu na kolorówki. Zdaje się, że zaraz zakwestionowany zostanie atlas ryb i zdelegalizowana cała systematyka, jako rybackie brednie.. Sławku, ja takich studiów i praktyk nie odbyłem, ale chodziłem na ryby i miałem czasem przyjemność a najczęściej nieprzyjemność stykać się z tymi "profesorami" i to również jest wiedza praktyczna. A kilkudziesięciu letni zbiór , przeczytanej prasy wędkarskiej nie wywołało we mnie dewiacji wyznaniowej. Odnoszę wrażenie (co raz bardziej nieodparte), że Tobie, wiedzy pobranej z doświadczenia szarego moczykija po prostu brakuje. A wszak to jest forum wędkarskie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi