kajman Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Myślę,że nadszedł czas na założenie własnego wątku do którego postaram się regularnie dokładać fotki tego co powstaję w domowej pracowni.Moja przygoda z budową wędek zaczęła się jakieś cztery lata temu od Lamiglasa,póżniej było coś ze stajni St.croix i CD.Kijek który chcę zaprezentować to wędeczka zrobiona dla mojego 8-latka,który coraz bieglej posługuję się spinningiem i w szybkim tempie poprawia swoję życiówki.Założenie było proste.Budujemy kijek w wersji ekonomicznej,pianka i forecasty.Miał być prosty i zgrabny.Nawet nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo się myliłem.Wracam zrąbany z pracy i widzę moją pociechę grzebiącą w pudle z komponentami.-Już wszystko wiem tato.Korek będzie dzielony jak na fotce z netu i uchwyt też fajny znalazłem,tobie pewnie nie będzie potrzebny.Do kompletu wygrzebał nić w kolorze miedzianym i tak właśnie pozbyłem się złudzeń,że będzie ekonomicznie. Na warsztat poszedł blank MHX P903-2 i Fuji alconite(zamiast forecastów)Po poklejeniu i wytoczeniu korków wizyta u kumpla w warsztacie,wszak potrzeba cokolików.Wiem,że Andrzej jak tylko mnie widzi to dostaję drgawek,bo wie,że jak coś mi potrzeba to na wczoraj.Tym razem był dzielny i spytał tylko- srebrne czy złote?Jak powiedziałem,że miedziane pod kolor nitki,nie komentował tylko w kilka minut wytoczył dokładnie to co chciałem.Chwała Mu za to i dzięki.Szkoda tylko,że nie zrobiłem fotek w trakcie budowy,ale to wina Czopera,bo za póżno sprzedał mi lustrzankę IMG]http://img411.imageshack.us/img411/2208/81709627.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Winnego już mamy - Czopera, to najważniejsze ale serio ..... oj baaaardzo ładnie rozpocząłeś swój wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Bardzo ciekawie zrobiony kij, dobry lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Hej Kajman, zazdroszczę temu 8-latkowi Bardzo podoba mi się estetyka tego kija muszę powiedzieć. Możesz zdradzić jaka nitka poszła na te pomarańczowe omotki? Chodzi mi o markę i sygnaturę. Kiedyś do jednego swojego kija zażyczyłem sobie Gudebroda w kolorze Copper, ale jakoś nie mogę go trafić do kupienia, a ta niteczka chociaż trochę ciemniejsza bardzo mi się podoba Wątek oczywiście dodaję do naszej Galerii Użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Podoba mi sie ten pomarańczowy kolorek Chyba uczynie plagiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Fakt,omotki super,no i wykonanie kija pełna profeska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam.Bardzo się cieszę,że kijek się podoba.Postaram się na bieżąco wrzucać fotki kolejnych projektów.Friko nitka to PROWRAP metallic 9720,a lakier to PROKOTE i tu podziękowania dla Piotrka z FC,za to,że mnie na niego namówił.Wcześniej robiłem na U40 LS i jak dla mnie ten jest o niebo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 lakier to PROKOTE i tu podziękowania dla Piotrka z FC,za to,że mnie na niego namówił.Wcześniej robiłem na U40 LS i jak dla mnie ten jest o niebo lepszy. Fakt, daje piękną gładź. A ja mam jeszcze ze 200ml flexa do zużycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Gratulacje, super kijek! Młody jest szczęściarz, ale już wie, że szczęściu należy nieco dopomóc Pokaż proszę, jeśli to nie jest kłopot, taki pierścionek wytoczony i zbliżenie na reargrip, ciekawie się tam ułożył wzorek korka i chciałbym się bliżej przyjrzeć, jeśli Czoper nie będzie miał nic przeciwko, że pstrykniesz kilka zdjęć tej samej wędki więcej. Fajowy kolor omotek i lakier położony jak dla mnie perfect. Ciekawią mnie kolejne Twoje projekty, trzymam kciuki! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Piękny kijek ukręciłeś bardzo ciekawie wyszedł ten korek takie ciekawe przejście z jasnego w ciemne.Mógłbyś podać kod nici jakiej użyłeś.I też bym z chęcią zobaczył więcej fotek zwłaszcze korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Nitka to PROWRAP 9720,fotki korka postaram się wrzucić na dniach.Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Fajne zrobiłeś Marcin zestawienie kolorów.Aż chce sie na to łowić.A nie tylko ciągle czarne omotki No i lakier cieniutko położony,tak jak powinno być Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Obiecane fotki.Jakość taka sobie,ale robiłem na szybko z ręki,bez statywu. Cokoliki miedziane po wytoczeniu i wypolerowaniu są bardzo jasne,wręcz pomarańczowe.Przy tym kijku zostawiłem je na dwa dni i dopiero zalakierowałem razem z omotkami.Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stg Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 najbardziej podoba mi się rękojeść, naprawdę profeska:D gratuluje talentu:D heheh pzdr. STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi