Skocz do zawartości

wielkosci glowek w zaleznosci od producenta

gooral

Rekomendowane odpowiedzi

jestescie zloci

niech ktos jeszcze male zamiesci z rozmiarow miedzy 6 a 1

Ps juz w kilku miejscach doczytalem, ze nie ma standardowych rozmiarow.

Co do 3 pudelek to uzywam plastica panaro tych duzych skrzynek (numer 105?) z pudelkami (dla ciebie jbk to lokalny wyrob ;P)

na upartego jestem w stanie podzielic kazde na bodaj 22 przegrodki

biorac pod uwage, ze nie potrzebuje kazdego mozliwego wariantu (nie liczac glowek wiekszych to male kupuje w 2ch wariantach - najlzejszym i najciezszym z ktorego wg potrzeb obcinam olow kombinerkami ;P

Bo o ile lapanie na lodce mnie nie ogranicza to juz noszenie w plecaku 10 kg olowiu fajne nie jest ;P

Stad mam 4 duze pudla i w jednym zapas gum, w drugim zapas glowek (leza w aucie) a w 2ch kolejnych zestaw malych gumek + male glowki oraz duzych gum +duze glowki. jako, ze z gory wiem gdzie sie wybieram (czy plytko czy gleboko i czy za okoniem czy szczupakiem - wiecej opcji procz ew pstraga ale to zas zupelnie inna woda w irlandii neima) to staram sie nei nosic wszystkiego naraz..

Ale pomysl dobry i chyba go lekko zmienie (wkladajac do kazdej przegrodki kawalek papierka/plastiku z rozmiarem glowek w przegrodce (rozmiar + dlugosc) bede w stanie na przyszlosc wiedziec o co chodzi i co zamawiac jak zacznie ubywac.

(apetyt rosnia w miare jedzenia jak mialem 2 rozmiary glowek w 3 wagach to nie trzeba bylo kombinowac

• 2 tygodnie później...

Powieksze liste rozmiarow od JBK (a noz sie komus przyda?)

8 - 17mm (owner)

6 - 18,2mm (jaxon tanami)

4 - 22.2 (jaxon tanami)

2 - 36,3mm (jaxon tanami)

1 - 30mm (mustad) (29,3 jaxon tanami)

1/0 - 32,5 mm(mustad)

2/0 - 35,5 mm(mustad)

3/0 - 39,5 mm(mustad)

4/0 - 43 mm(mustad)

5/0 - 48,5 mm(mustad)

6/0 - 53,5 mm(mustad)

7/0 - 59 mm(mustad)mi wyszlo bardziej 57mm (big game)

8/0 - 65 mm(mustad)

10/0 - 70 mm(mustad)

12/0 - 83 mm (gamakatsu)