wojciech1919 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Miała być troć... 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Dzisiaj przy próbie złowienia zimowego klenia: sumek 130+ na keitecha z czeburaszką i kijek do 16g. Zahaczony prawidłowo za pysk, także żadne tam podhaczenie. Dobrze, że chodził tylko w klatce bo nie miałbym szans go zastopować jakby poszedł z prądem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Podczas okoniowania.... keietech easy shiner kol electrik shad na 3 gr, jaxon grey stream 228m do 7 gr, żyłka 0,14, kanał połączony z rzeką, branie ala duży okoń łagodne przygięcie, przyneta w pysku prawidłowo lin 42 cm 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Takie salmo mi się dzisiaj trawiło przy poszukiwaniu pstrągów, i teraz pytanie do znawców łosoś czy troć.? Edytowane 24 Lutego 2018 przez Maciek1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Maciek na moje 99% kelt łososia. Samiczka. Edytowane 14 Marca 2018 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Samica łososia Adam ma racje , ja jestem pewien że samica . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Zmienność gatunkowa i osobnicza jest tak wielka, a przy tym gatunki tak podobne, że z takiego zdjęcia to możemy tylko odpowiedzieć, że to troć lub łosoś.A jeszcze o takim ubarwieniu widziałem pstrągi potokowe.Więc koledzy na pewno, to umarł Kopernik. A swoją drogą "przyłów" fajny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Zmienność gatunkowa i osobnicza jest tak wielka, a przy tym gatunki tak podobne, że z takiego zdjęcia to możemy tylko odpowiedzieć, że to troć lub łosoś.A jeszcze o takim ubarwieniu widziałem pstrągi potokowe.Więc koledzy na pewno, to umarł Kopernik. A swoją drogą "przyłów" fajny.ryba tak charakterystyczna że raczej wątpliwości nie ma. Samiczka, kelt i jak mawiali miejscowi znad Słupi dawno dawno temu "prawdziwek" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Dodam jeszcze że rybka miała 82 cm tak że na pstrąga zdecydowanie za duża. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Podczas okoniowania, lin 43 cm, fajne puknięcie z przygięciem,keitech easy shiner 2' electric shad na 3 gr, guma prowadzona wolno z delikanymi podskokami, jaxon grey stream 228 do 7 gr, shimano super gt 1500, żyłka 0,14, oprócz tego okonek 25 cm, walka była przednia nie mogłem go zatrzymać na początku:) 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Koledzy mają rację, że klempa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Dodam tylko, że branie w tym samym miejscu i na tą samą przynętę co ostatnio... co utwierdziło mnie w przekonaniu, że to nie przypadek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Widziałem lina na mormyszkę wpiętego z ostatniego lodu, także bliżej wiosny one już ruszają tyłki i to dość zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Dodam tylko, że branie w tym samym miejscu i na tą samą przynętę co ostatnio... co utwierdziło mnie w przekonaniu, że to nie przypadekES 2" jawi się zatem gumką typowo linową . Jakieś dwa lata temu , w szczycie sezonu łódkowego , na tę przynętę właśnie miałem zielonego prosiaczka , który zassał aż się kurzyło . Już ładnych parę lat wstecz , kiedy na naszych wodach stojących mogliśmy się jeszcze uganiać ze spinem w ręku wiosną , takich spotkań było więcej . Piękne te rybki - gratuluję pojawiającej się systematyczności . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Myślałem, że znów holuję wodorosty - a tu proszę !Dodam od siebie, że niczego tutaj nie kreowałem - złowiłem tego denata dokładnie tak, jak widać na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 A co to jest, bo nie rozpoznaję ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Chyba Gacek???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) A to nie jest rybi trup w zaawansowanym stadium rozkładu? Edytowane 14 Marca 2018 przez JuniorFishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Może faktycznie netoperek.... Ale jakiś taki duży i pękaty w tułowiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 A to nie jest rybi trup w zaawansowanym stadium rozkładu? Dokładnie tak. To było kiedyś płocią albo jaziem. W poprzednim roku rozpocząłem sezon od złapania marzanny (jest foto w wątku z ubiegłego roku), ten sezon rozpoczynam od rybiego denata. Cóż, na rybach nigdy nie jest nudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Połączyć marzanę i tego trupa to strach myśleć co z tego się skrzyżuje w przyszłym roku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Chyba wole nie wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Tegoroczną wiosnę poświęciłem dla pstrągów, ale szczególnie wkręciłem się w super ultra lightowe łowienie. Ostatnio łowiąc stykowe kleniki trafiłem dwie rybki, których się nie spodziewałem. Szczególne wrażenie zrobiła na mnie płoć na brązowy medal redakcji Wędkarskiego Świata Sprzętowo Lureleader Natural Heart 4gDaiwa Emblem 2000 Egi Metal 0.6Wynalazki Fish Upa Młynek i pletka jeszcze będą do zmiany. Nie mogłem wytrzymać jak zakupiłem kijek, trzeba było przetestować Świetna zabawa! 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 WIL gdzie kupiles tą wedeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Na Rybomanii na stoisku Lureleadera. Mają też swoją stronę na Facebooku. Ogólnie na targach w Poznaniu z kolegą przemacaliśmy masę ultralighotwych kijków, i dopiero tak jak myślałem Natural Heart okaże się strzałem w przysłowiową dziesiątkę. Co mnie zdziwiło, szybki kijek przechodzący po całości w parabole, a nie tak jak reszta od razu lejąca się jak jakiś krowi ogon Ten kijek jest ogólnie hitem Lureladera na ten sezon i w sumię się nie dziwię, że zaczyna już brakować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi