Skocz do zawartości

Przyłowy 2018

wojciech1919

Rekomendowane odpowiedzi

To stary przyłów sprzed trzech lat, ale ciekawy 4178_pc060394.jpg

Warta w okolicach Rogalina, wędzisko JAXON Extera, kołowrotek JAXON Armand 300M, plecionka MIKADO Nichonto Octa Braid 0.08, wobler SALMO Hornet 3,5cm. :D

• Like 4

Nie bardzo wiedziałem gdzie to wstawić, to mój nowy rekord bolenia, ale w tą drugą strone ;P Ryba zapięta prawidłowo, nie podhaczona. Jak on to chciał łyknąć???? 

PS. Jeśli zdjęcie nie zgodne z regulaminem, to proszę moderatora o usunięcie postu. Wstawiłem bardziej jako ciekawostkę.

Tomku, zapewne zostawiłbym te zdjęcia jako ciekawostkę, ale...

Jak można brać takie maleństwo do SUCHYCH dłoni?! Nawet bardzo ostrożne manipulacje przy takim kilkucentymetrowym baby powodują utratę śluzu, często również i delikatnych łusek, co może skończyć się poważnymi grzybicami i/lub chorobami bakteryjnymi czy wirusowymi... Pamiętaj proszę przy kolejnym dziecku, by dłonie przed odczepieniem rybki zmoczyć. A najlepiej wypiąć (jeśli się da) bez wyciągania z wody.

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 5

Nie bardzo wiedziałem gdzie to wstawić, to mój nowy rekord bolenia, ale w tą drugą strone ;P Ryba zapięta prawidłowo, nie podhaczona. Jak on to chciał łyknąć???? 

PS. Jeśli zdjęcie nie zgodne z regulaminem, to proszę moderatora o usunięcie postu. Wstawiłem bardziej jako ciekawostkę.

Tomku, zapewne zostawiłbym te zdjęcia jako ciekawostkę, ale...

Jak można brać takie maleństwo do SUCHYCH dłoni?! Nawet bardzo ostrożne manipulacje przy takim kilkucentymetrowym baby powodują utratę śluzu, często również i delikatnych łusek, co może skończyć się poważnymi grzybicami i/lub chorobami bakteryjnymi czy wirusowymi... Pamiętaj proszę przy kolejnym dziecku, by dłonie przed odczepieniem rybki zmoczyć. A najlepiej wypiąć (jeśli się da) bez wyciągania z wody.

Oczywiście masz racje. Jednakże byłem przekonany, że to ukleja i że ją podhaczyłem, dlatego nie zmoczyłem ręki. Gdy zobaczyłem co mam było już po zawodach :/  

• Like 1

Żeby tylko na jednym polu... bo przecież to jest jawna prowokacja, przecież nie jest spełniony forumowy wymiar w jazgarzu... ;)

Btw jeden jedyny wziął, czy w tym miejscu po prostu brały jazgarze?

Jeden jedyny, zresztą zaraz po szczupaku. Później długo cisza, aż udało mi się w końcu dobrać do okoni ;)