Skocz do zawartości

Przyłowy 2018

wojciech1919

Rekomendowane odpowiedzi

Tomku, dobrze wiesz, że mój wpis to wrodzona przekorność ;)  :D

A jak Cię znam, to przypisywanie komo jak  komu, ale  Tobie świadomego  braku poszanowania dla stworzeń wodolubnych?! ...mocno śliska teoria :innocent:  ;)  :D  :D  :D

Edytowane przez BOB1

Oki , rozumiem . Też nie mam specjalnie głowy do nazw gum tym bardziej , że jest tego towaru ogrom  :) . Myślałem , że to coś takiego https://www.fishpoint.pl/fox-rage-micro-fry-4cm-lemontiger-1szt-p-17376.html   bo wyglądało znajomo , a w tym i zeszłym sezonie używałem momentami intensywnie w kolorach różnych .

Taki Stefan na zakonczenie nocnego biegania za Noculakami...i 2 noce i zero kontaktu na plyciznach takze wobki czas zamknąć w szafie :/

w63vswq854tu.jpg

Raz dwa trzy cztery ,chyba wiem Panie gdzie sa twoje łowne woblery...

l5gwxiah6ixx.jpg

Lina celowo rozciągnieta wokół szczytu główki na wysokosci Klenic gdzie kilka wobków zostawilem... a tym razem baran niechlujnie zamaskowal...

Pieć, sześć...  kiedys tego majsterka dojade z linką w lapkach...

• Like 12

Z zapartym stolcem oczekuję ciernika prawidłowo zapiętego za pyszczek  :D .

Złowiłem w tym roku na micro jiga, a dokładniej na korpus najmniejszego twisterka + 1g główka i hak nr 8 ;p

edit: Przepraszam za pomyłkę, to był mały kiełb nie ciernik ;)

Edytowane przez wilczybilet
  • Like 1

Tołpyga 135 cm, obwód przy głowie 80 cm, waga ponad 40 kg.

Fol ponad 30 min.Dzięki pomocy młodych kolegów wędkarzy pływa dalej.

Szkoda że nie wyszły  filmiki z holu i z wypuszczenia jej ale to chyba z wrażenia młodego kolegi wędkarza.

Przez 20 min miał być sum, później pokazała się w oddali płetwa ogonowa i zgłupiałem.A po 25 mninutach juz wiedziałem co to za  express. :)

Złowiłem w tym roku na micro jiga, a dokładniej na korpus najmniejszego twisterka + 1g główka i hak nr 8 ;p

edit: Przepraszam za pomyłkę, to był mały kiełb nie ciernik ;)

Nawet gdyby , to schodzimy tak na prawdę do takich mikrusów żeby cokolwiek coś złowić  :( .

Przez 20 min miał być sum, później pokazała się w oddali płetwa ogonowa i zgłupiałem.A po 25 mninutach juz wiedziałem co to za  express. :)

Czy było to łowisko komercyjne czy naturalne? Bo tak w sumie zastanawiam się czy jeszcze obowiązuje przepis o zakazie wpuszczania obcych gatunków do naszych wód (trochę chory bo no karp jest również gatunkiem obcym ;) )? Bo jeśli tak i jest to "dzika" woda to wypuszczając rybę złamałeś prawo! :o  niezła paranoja :rolleyes:  :wacko:

Gratuluję przyjemności holu takiej "krowy" :good:

• Like 3

Czy było to łowisko komercyjne czy naturalne? Bo tak w sumie zastanawiam się czy jeszcze obowiązuje przepis o zakazie wpuszczania obcych gatunków do naszych wód (trochę chory bo no karp jest również gatunkiem obcym ;) )? Bo jeśli tak i jest to "dzika" woda to wypuszczając rybę złamałeś prawo! :o  niezła paranoja :rolleyes:  :wacko:

Gratuluję przyjemności holu takiej "krowy" :good:

Zbiornik zaporowy przeznaczony do remontu.Ryba poszła by prawdopodobnie na rzeż,( jutro odłowy ) została wypuszczona do zbiornika bezodpływowego . Frajda z holu zajebista ( 40- 50 kiilo dzikiej ryby) , a co do prawa to TY nigdy go nie złamałeś??? :P

Na zdjęciach ryba na macie z  bagażnika samochodu przed transportem.

post-51077-0-87212700-1540117154_thumb.jpg

post-51077-0-83865000-1540117255_thumb.jpg

Edytowane przez Rajfel
  • Like 4

Z zapartym stolcem oczekuję ciernika prawidłowo zapiętego za pyszczek  :D .

Na FORS, jest zdjęcie takiego ancymona na muchę. Na haczyku.

Ja wczoraj wyjąłem na parkinsona, ale trzymał się skubany gumiacza, hak poza pyskiem. W pewnym momencie był nawet dublet (trzymały pyskami za obie końcówki przynęty), ale nad wodą już puściły.

224a600eef500b7fmed.jpg

• Like 11