Skocz do zawartości

Przyłowy 2018

wojciech1919

Rekomendowane odpowiedzi

W leszczach to ja bije życiowe za życiówka [emoji23]

Był też mega sandacz w pierwszym rzucie o 12 w dzien, poniżej cały dzień nic. Sandacz spadł pod nogami :(

attachicon.gif img_1540715396392-1385x1185.jpg

Tzw. Klątwa pierwszego rzutu :) niby smieszne ale faktycznie cos w tym jest

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

• Like 1

No to portaz pierwszy w przyłowach ja. W końcu po anginie po miesiącu stwierdziłem jadę! Atak na wyłowione Rzeszowskie sandacze ze zwirowni. Mało ich ale jakieś pojedyncze w tamtym roku udało się złowić. Standardowo gumy 15 +/- gram ołowiu i jedziemy z tematem. Seledyn, perła, brudnde gumy i bum siedzi bólen z opadu, który, chodził jak sndacz przy dnie. Adrenalina skoczyła do granic możliwości, bólen, z opadu? Ze stojącej wody? Paweł jedzie dalej! Badanie dna, gumakami i coś siedzi po boleniu z opadu nie przewiduje nawet co. Spadło! Nerwy. Szok! Idę dalej. Kilka kolejnych miejsc i zmieniana miejscówki, guma 18 gram ołowiu, klasyczny opad i po kilkanastym rzucie bum! Sandacz życia, ciągne już jak wielka klode, czas mija a ja nawet nie wiem jak długo to trwało. Docieramy do brzegu, szok co widzą moje oczy, wpadł bólen z opadu ale tolpyga?! Kur*** czy te ryby rozum straciły?!. Nie wierzę patrzę prawie metr. Ale walczę i modlę się do wszystkich bogów żeby nie spadła. Jest udało się! Trzese się cały jak nigdy, nie mam miarki, pobierak na jakieś okonie ledwo wsadziłem główne doń. I biegnę do karpiarzy na sąsiednim stanowisku żeby uwiecznić ten moment. Tolpyga całe 88 cm sprawdzone tylko dzięki Panom karpiarzom, którzy posiadali miarkę, nie ważna ile ważyła, nie było czasu żeby wróciła w dobrej kondycji do domu, do swojego dołka. A miał być sandacz. Ich szukałem sandaczy brak, bólen z opadu? Szok ale tolpyga prawidłowo zapieta? Szok jescze większy. Wędkarski dzięn, który zależy do tych niezapomnianych. Dziwny ten sandaczowy wypad biorąc pod uwagę, że pierwszy w tym roku z nastawieniem pod tą rybę.

Wiem jedno, nie powiem już nigdy co jest na końcu zanim nie będzie tej ryby w podbiwraku. Bólen na mikado FISHUNTERA a tolpyga na jakiegoś starego savage Gear czerwonego do tego daiwa lexa 10-30 i shimano sustain 4000. Pozdrawiam i wędkarskich wrażen. Paweł

A to zdjęcia żeby nie być gołosłownym. Pozdrawiam Paweł , przepraszam za brak twarzy ale wstyd pokazać taka paskudna  :D

post-56180-0-32422000-1540839002_thumb.jpg

post-56180-0-95890900-1540839036_thumb.jpg

post-56180-0-81182200-1540839399_thumb.jpg

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 7

To i ja sie pochwale swoimi przylowami.Jeden 65cm i ponad 7kg wagi mial byc pieknym wąsatym bo walka naprawde byla piekna.Drugi zas 67cm i ok 6kg mial byc szczupakiem bo niezle odpalil,obie ryby okazaly sie rozczarowaniem ale za to jakże pięknym.Przywalily na wobler bez pardonu zażerajac go.Naturalnie rosną dalej,czekam na spotkanie z nimi w przyszłym sezonie

post-56766-0-32697800-1540844283_thumb.jpg

• Like 15

Koledzy, tyle razy prosiłem...

"4. W przypadku zauważenia niezgodności z niniejszym regulaminem nie robimy dochodzeń na własną rękę - zgłaszamy swoje wątpliwości do moderatora."

Zamiast zgłosić, pojawiają się jakieś dziwne wpisy.. Zdjęcie o które chodzi usunąłem, to które pozostało przedstawia również super rybę. Skupcie na niej swoją uwagę. 

Zbędną dyskusję usunąłem.

Różne rzeczy się trafiają mnie parę lat temu trafił się top od tyczki z zestawem spławik haczyk brakowało pinki  :lol: Pierwsza osoba której powiedziałem o zdobyczy opisała mi spławik gramaturę i firmę z numerem haczyka. Okazało się że to on utopił dwa dni wcześniej przyjechał później z spinningiem dwie godziny czesał miejscówkę bez efektu, a mnie siadł w drugim rzucie.