digger Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Hol musiał być niezły:) w ciepłej wodzie pewnie byłby nie do zatrzymania, najbardziej "wariatny" rozmiar:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 kiedyś holowałem takie sztuki na zestawy karpiowe i było z czym wojowaćw okresie letnim nie było by o czym rozmawiać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Zassał gumkę że hej 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Kawał karanksa ;-) !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam.Światowo we wątku się robi ... Ameryka, Bliski Wschód, Japonia ... Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 W maju przyjdzie sezon na marliny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam.Przez dłuższą chwilę myślałem że mam kropka z 6 na przodzie ... gdybym nie miał szklaka a jakąś węglówkę to na bank miałbym już połamanego kija albo pozbył się linki i podkładu ... Japierdziu ile taki kubek śmietany ma pary w ... eee ... swoim wnętrzu Pozdrawiam. Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez Forest-Natura 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Oczyszczasz rzekę -to dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Pewnie atomowe branie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Myśle, że przytrzymanie i po zacięciu ożył ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Myśle, że przytrzymanie i po zacięciu ożył Oj chyba przydusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Weekend u teściów w Bydgoszczy... jakże mogłoby się to skończyć hmmm Brda w poszukiwaniu okoni, których co prawda nie znalazłem bądź też nie udało mi sie ich zachęcić do brania, tak więc zmiana miejscówki - zastoisko, port, miejsce gdzie nie doszli grunciarze, tochę odsłonięte od wiatru. Zmiana przynęty na podrasowanego robala water kinga na 1 g czeburaszce no może jakiś jaźik albo coś o srebrnej łusce a tu proszę oliwkowy czerwonooki prosiaczek 51 cm chyba nawet mój PB (nawet jak za młodu ganiałem liny ze spławikiem "swoim jeziorku" to takich okazów nie miałem a tu pstryk ! i jest ) przynęta szurana po dnie z lekkimi podskokami i podrygiwaniem z nadgarstka. sprzętowo konger ultris jig perch 1-10 g , plecionka 0,06 , fluorocarbon 0,22, kołowrotek viper dragon 3000dodam że branie nastapiło po 15 , po chwili miałem jeszcze jednego na kiju ale zwodował się sam przedwcześnie i chyba nawet pierwszy raz próbowałem łowić w ten sposób po wcześniejszym oczytaniu się na forum...więc radość podwójna (pierwsza rybka tego roku ) Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez Gary 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witaj w klubie:) hehe:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 dzięki Borowik 22 , ale ja póki co to najwyżej mogę zostać sympatykiem klubu, z jedną sztuką ale jestem ciekaw czy będe w stanie powtórzyć akcje u siebie na jeziorku, o ile jeszcze tam jakieś liny zostały bo póki co to więcej pomostów się narobiło niż wolnej linii brzegowej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Produkt kleniopodobny...Złowiony na smużaka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Sponiewierana ryba, po przejściach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Produkt kleniopodobny...Złowiony na smużaka Dobrze mi się wydaje, że to amur ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Amurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Agresywny amur może chciał poudawć kleniozaura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 AmurekAlbo krzyżówka amura z kleniem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Ale rzeczywiście zmasakrowany... Ciekawe od czego... Z rzeki, czy stawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Ale rzeczywiście zmasakrowany... Ciekawe od czego... Z rzeki, czy stawu?Ze starorzecza połączonego z rzeką, ale w okolicy jest sporo hodowli, pewnie dezerter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) dziś sprzętowo:jaxon grey stream 1-7 g po przeróbkach na dzisiejszych testach.stradic ci4momoi oshikage o,o64mm 4,5lbprzypon żyłka 0,12 dzisiaj wczesnym rankiem przed pracą wypad nad bajoro niedaleko domku za okoniami.okonie niestety brać nie chciały.zauważyłem dosyć żerowanie białorybu przez bąbelki wydobywające się z mulistego dna tegoż to bajora.zmiana systemulżejsze oskrobane główki (1g) w ruch poszło robactwo od forumowego koleginamierzenie bąbelków, rzut, cyk, gumka zdjęta myślę jak okonie nie chcą to może co innego się skusi.następny rzut w bąblowisko, delikatne i powolne prowadzenie przynęty...nagle mocny pstryk zacięcie, siedziwyglądało jak zaczep który po chwili dogiął wykałaczkę po dolnik, hamulec gra piękną melodię, a ryb szedł jak podczepiony skuter wodny prosto w kołki pod przeciwległym brzegiem.mocniej dokręciłem hamulec z myślą że może coś to da...może zawróci...dało tyle że przypon nie wytrzymał presji i zakończył mój wojaż z czymś na końcu , podejrzewam że karp w wariackim rozmiarze.lekkie dygotanie rąk, banan na twarzy przeplatający się z kocią mordą, ale łowimy dalej.przypon, agrafka, haczyk, robal i jedziemy z koksem.kolejne namierzenie bąbelków kilka rzutów, pstryk i jest rybka, kilka susów pod brzegiem i okazał się linem około 30cm który się spiął przy próbie podebrania ręka.jest fajnie.zmiana robala na trochę brzydszego i leci do wody w miejsce intensywnie wychodzących bąbli na powierzchnie.jedno przeprowadzenie przynęty, drugie, za trzecim cyknięcie jakby sandaczowe, zacięcie, jestcoś większego.chwilę porobił fikołki w miejscu brania by po chwili ruszyć z pełną parą przed siebie.kij wygięty, hamulec gra piękna melodię, morda się cieszy.rybka akurat nie płynęła w zaczepy co był na moją korzyść.co dała się podciągnąć bliżej brzegu to po chwili kolejny piękny odjazd.po kilku takich akcjach zaczęła słabnąć a ja delikatnie holowałem do brzegu przy podciągnięci do powierzchni pokazał się karp i zrobił jeszcze krótki odjazd i dał się podebrać,rybka około 2 kg. foto i do wodypo krótkiej przerwie, związanego z zapaleniem papierosa, następne branie lecz chwilę po zacięciu rybka spada.po kilku kolejnych rzutach szczupaczek odcina przynętę a ja kończę wędkowanie.fotki rybki dodam wieczorkiem jak się ogarnę.dzień zaliczony.można by powiedzieć że z premedytacją łowiłem dziś białoryb.okonie najwidoczniej są w pełni amorach trzeba złożyć troszkę mocniejszy sprzęt. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez bartsiedlce 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 A u mnie drapieżniczki - księżniczki się dzisiaj zameldowały , jak zresztą zazwyczaj o tej porze roku . Przyczajony na moim mini ciurku jak czapla wyglądałem jazi , a tu amatorki zabójczych jajek pomieszały szyki . Ta większa to nawet jaziowo do powierzchni wyszła lekko młynkując ... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Szybki wypad przed pracą na wodę, rybki nie chciały współpracować, tylko jedno piękne uderzenie, krótki hol i na końcu zestawu melduje się śliczna płoć 27 cm.Sprzętowo lekko, kijek Dragon Viper do 7 gram, Stradic 1000, żyłka 0,14 Fiume, główka około 1 gram na haczyku 8 i podwójny świster.Wrzucając fotki z telefonu zauważyłem że w ubiegłym roku w podobnej porze i na tej miejscówce miałem przyłowy drapieżnych leszczy na podobnej przynęcie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi