Skocz do zawartości

Przyłowy 2018

wojciech1919

Rekomendowane odpowiedzi

Widać że leszczyki w tarle.

Jeszcze przed. Co ciekawe na początku kwietnia trafiły mi się dwa 46 i 48.5cm - ten krótszy czyściutki ( samica), ten dłuższy też pryszczaty. 

W moich okolicach tarło leszcze zawsze od x lat przypada w ok. 10 maja. 

Mimo wszystko taka łopatka na kijku do 3,5g to fajne doświadczenie. 

• Like 3

Amator cyprysowego robala . Sprzętowo: UL Spod ręki Kamila, Daiwa Alphas i Berkley Fireline crystal competition 2lb.

post-55546-0-46674600-1525174168_thumb.jpgpost-55546-0-89134300-1525174177_thumb.jpg

Jakiś drapieżny ten rok. Wczoraj był jeszcze jeden karp na upatrzonego. Emocje kiedy na moich oczach Keitech znikał w jego  pysku niezapomniane. Dziś jeszcze był linek po przygodach:

post-55546-0-91725500-1525174191_thumb.jpg

A piranio-karasie trafiają się codziennie:

post-55546-0-82172700-1525174203_thumb.jpg

• Like 17

A widzisz..czas zacząć bo poza leczczami, u mnie żrą je okonie, jazie i klenie...;)

Wtedy polowałem na Jaśki wiec ciągnąłem powolutku w pół wody, robiłem przystanek 'wynurzajac' pod powierzchnie i podczas opadu na miejsce w połowie toni trząsłem szczytówka (co wprawia ten model w nieregularne, intensywne 'wicie ogonem') no i dalej ciągnięcie, wynurzenie, wicie podczas opadu itd

Okonie z kolei, kusze tym niskimi skokami po dnie..;)

Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Proszę bardzo ;) tamten był na 1,5g główce o ile się nie myle

Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka

Znam te gumki, czy Twoje są pływające ? Mam takie jakieś ruskie czy  ukraińskie .Trzeba je trzymać osobno z innymi ,bo się rozłażą.Ja podawałem je na bardzo lekkim zestawie Texas 

Nie mogę wyjść z podziwu , jakim cudem te glono-robaczkożerne ślicznoty potrafią zapiąć się na trzy groty niemałej przecież kotwiczki bzyka  :D ? Na wiosnę nader częste to w sumie zjawisko ...

Zdarzały mi się wzdręgi ok 30cm poprawnie zacięte na sliderki 7cm :) 

• Like 1