Skocz do zawartości
  • 0

kamera podwodna dla amatora /co kupić/

Byniek

Pytanie

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja juz jakis czas temu tez myslalem zeby pod lod zaglac. Mam go pro 4 i za pomoca aplikacji mozna sterowac kamera. Wlaczac/wylaczac. Jest podglad bez nagrywania ale mozna i z telefonu rozpoczac/zakonczyc nagrywanie. Ogolnie mozna wszystko na kamerze zrobic z telefonu. Ale jakos mam opory bo w zbioniku jest kilka sumow i jeszcze pare ladnych szczupakow. A nibieska dioda moze byc wabiaca???????? probowal ktos? Na czym opuszczana?

• 0

Ja zaczepiłem do tyczki kamerkę sportowa z wifi. Na żywo pod wodą nie poogladasz ale odrazu po wyjęciu juz tak.

Mam krótki filmik z metnej wody, wiadomo że YT zabija jakość. Koło minuty widać okonie przy kulach. Na orginale obraz dużo lepszy.

https://youtu.be/ueasLaMBnf4

Kamerka Panasonic o taka:

https://www.swiatobrazu.pl/kamera-sportowa-panasonic-hx-a1-32121.html

Kupilem używkę za jakieś 300zl

• 0

Ja juz jakis czas temu tez myslalem zeby pod lod zaglac. Mam go pro 4 i za pomoca aplikacji mozna sterowac kamera. Wlaczac/wylaczac. Jest podglad bez nagrywania ale mozna i z telefonu rozpoczac/zakonczyc nagrywanie. Ogolnie mozna wszystko na kamerze zrobic z telefonu. Ale jakos mam opory bo w zbioniku jest kilka sumow i jeszcze pare ladnych szczupakow. A nibieska dioda moze byc wabiaca probowal ktos? Na czym opuszczana?

Ja przywiązuję swoją do wędki. Nad kamerą w funkcji spławika zaczepiam butelkę po wodzie mineralnej, ustawiam grunt na taki aby kamera wisiała z 30 cm nad dnem i heja do wody. Filmiki oglądam puźniej w domu, np:

https://youtu.be/gCBTshuq7zQ

• 0

Przerabiałem kamerę eyoyo  i ciesze się że udało mi się opchnąć . Jak masz super czystą wodę to może coś zobaczysz . A ta ze światłem podczerwonym podświetla każdy śmieć w wodzie drobinki piasku itp . i nic nie widać bo same śmieci latają . tak do 1.5-2m coś tam jeszcze.   Jak położysz na dnie to może jakieś 30cm od kamery coś tam zobaczysz dalej nic. Nie polecam ogólnie chyba że woda kryształ to może coś tam będzie

• 0

Ja przywiązuję swoją do wędki. Nad kamerą w funkcji spławika zaczepiam butelkę po wodzie mineralnej, ustawiam grunt na taki aby kamera wisiała z 30 cm nad dnem i heja do wody. Filmiki oglądam puźniej w domu, np:

Widzę na twoim filmiku, że manewrujesz kamerą w różnych kierunkach. Czy to jakiś model z obrotową kamerą? Ja nastawiam się na model Eyoyo, ale tam kamera jest  stała i zastanawiam się jak ona sprawdzi się w realu, tzn. jak ustawić odpowiedni kierunek obserwacji. Wydaje mi się, że ona będzie okręcać się bezwładnie zgodnie z prawem fizyki. 

• 0

pozwalam sobie odświeżyć temat. czy ktoś coś ostatnio przerabiał w temacie kamerek podwodnych? jakieś nowe ciekawe modele. chciałbyn sobie kupić ale nie wiem jaka będzie widoczność w wodzie która kwitnie w porze letniej. może na jesień jak woda będzie bardziej przejrzysta to będzie lepszy efekt?