Małkociniak Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Od kilu lat przymierzam się do zakupu grilla gazowego, brak mi wiedzy w temacie oraz jakiegokolwiek doświadczenia.Wiem na pewno że grill ma być nie duży (dwa palniki) nie musi mieć bocznego palnika, powinien mięć zamykaną szafkę na 11 kg butlę. Na pewno żadnej lawy, powinien mieć ruszt żeliwny i przede wszystkim mieścić się w budżecie 2500 pln. Najbardziej podobają mi się grille Broil King, niestety w naszym kraju są ona poza przeznaczonym budżetem.Czy został już taki wyprodukowany który spełniał by moje oczekiwania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Podpinam się do pytania, noszę się z zamiarem kupna takiego grilla. Weber ma fajną ofertę, tylko brak sprawdzonych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Korzystam od trzech lat z webera, i z czystym sumieniem mogę polecić.Szybkie jak trzeba przyrządzenie mięsa, lepsze panowanie nad wysmażeniem i łatwe w utrzymaniu czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Weber q3200 i nic więcej Ci nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Definitiwnie Weber, jesli sa na niego fundusze. Ja mam Weber Genesis i jest to moj trzeci grill i dlugo innego nie bedzie. Wykonanie jest bardzo dobre, cena troche odstrasza ale tutaj placi sie za jakosc, a jakosc jest na najwyzszym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Broil King. Dobry gaziak musi kosztować. One są drogie w zakupie ale tanie w utrzymaniu bo jakość bardzo wysoka a cena części zamiennych bardzo niska. Sprzęt na lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Definitiwnie Weber, jesli sa na niego fundusze. Ja mam Weber Genesis i jest to moj trzeci grill i dlugo innego nie bedzie. Wykonanie jest bardzo dobre, cena troche odstrasza ale tutaj placi sie za jakosc, a jakosc jest na najwyzszym poziomie. Fajnie macie w tej Ameryce, nawet grille macie tańsze od 1/3 ceny nawet do ponad 1/2 ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Weber q3200 i nic więcej Ci nie potrzeba. Ale butla, wątpliwa ozdoba na wierzchu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ale butla, wątpliwa ozdoba na wierzchu ?Nie, stoi pod grillem za tą osłoną. Od przodu nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 (edytowane) Odświeżę wątek, poszukuje grilla gazowego do 3000 PLN , użytkujecie i możecie coś polecić? Edytowane 16 Maja 2024 przez dragonexp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Mam taki, tylko że czarny.Jak dla mnie super - niemiecka precyzja i cena adekwatna do produktu.https://www.koler.pl/produkt/grill-gazowy-koler/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIvIXU5t-RhgMV9RoGAB0VgADAEAQYASABEgK8vfD_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 w/g mnie grill gazowy, albo elektryczny to coś jak piwo bezalkoholowe - ersatz - ale, co kto lubi... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Sławku, nie do końca prawda, grill elektryczny to fakt, raczej opiekacz do kanapek, ale grill gazowy ma potężną przewagę nad węglowym. W gazowym ustawisz stabilną temperaturę całego rusztu, jeżeli jest dobrej klasy, to nie masz martwych stref. Takie ustawienia przy stekach to bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Nie neguję, że z gazowego wychodzi smacznie, ale to tak jak z kuchenki gazowej,..Grill to cała ceremonia, rozpalanie, obskakiwanie grilla w kłębach dymu, łzy w oczach, smród tłuszczu kapiącego na rozżarzone węgle, dania przesycone smrodem (niektórzy nazywają to aromatem) dymu, niekiedy niedopieczone, niekiedy przypalone.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Polecam Napoleona Freestyle 365.Sam przerabiałem ostatnio temat i wybrałem jak wyżej.Parę razy był już odpalany i złego słowa nie mogę powiedzieć, jeżeli nie planujesz piec na nim szarlotek to więcej nie trzeba.Jak są jakieś pytania i będę mógł pomóc można napisać na priv. Ps. Z kolegą Sławkiem się nie zgodzę, jak wiesz jak i nauczysz się, to grillowanie na gazowym grillu też jest "ceremonią", przy grillu gazowym trzeba być bardziej świadomym, tego co chcesz uzyskać,jak to zrobić i żeby jeszcze smakowało. A do tego trzeba mieć odpowiednie narzędzia(m. in. termometr do mięsa). Na gazowym grillu wszystko jest robione szybciej z uwagi na możliwość uzyskania szybciej wyższych temperatur.Oczywiście nie mówię tu o grillach z marketu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Najlepsza i tak jest kiełbasa na patyku przy ognisku.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Ci co wyszydzają grille gazowe mówiąc że to profanacja i liczy się tylko węgiel to ta sama grupa społeczna która mówi że z echosondą się nie liczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Nte wyszydzam ani elektrycznych, ani gazowych, ale dla mnie po prostu nie mają "klimatu".Co do echosond to prawie zgoda, jeżeli już, to powinny pokazywać tylko głębokość i ukształtowanie dna.Cała reszta zabija kreatywność, doświadczenie i romantyzm wędkowania.Zgodnie z Twoją filozofią ktoś za 10 lat napisze że "to może i zastrzelone przez zdalnie kierowanego robota podwodnego się nie liczy?"Takie są moje przemyślenia tetryka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Też tak kiedyś myślałem . Jak grill to węglowy a najlepiej ognisko. Zdanie zmieniłem po pierwszej wizycie u znajomych którzy dysponowali dobrej klasy grillem gazowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Troszkę zgodzę się jednak ze Sławkiem. W kilku knajpach które nadzoruję, lub nadzorowałem, ustawialiśmy obok potężnego grilla gazowego grill węglowy, ale tylko dla zapachu w tle. Działało. Klienci nie mogli się nadziwić, jak tak smacznie i równo piekliśmy wszystko. Kolejna przewaga dobrego gazowego to możliwość zrobienia steka i mixgrilla na jednym podwójmym ruszcie, węgiel by tylko osmolił.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Wybór padnie chyba na Napoleon Freestyle 425 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ask Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Nie neguję, że z gazowego wychodzi smacznie, ale to tak jak z kuchenki gazowej,..Grill to cała ceremonia, rozpalanie, obskakiwanie grilla w kłębach dymu, łzy w oczach, smród tłuszczu kapiącego na rozżarzone węgle, dania przesycone smrodem (niektórzy nazywają to aromatem) dymu, niekiedy niedopieczone, niekiedy przypalone....Powiem Ci że tak tez myślałem inrobiłem dopóki nie zmieniłem. OK..fajnie sobie pogrilowac na zwykłym to fakt ale zawsze albo przypalone albo stoisz i caly czas pilnujesz grilla zamiast siedziec na imprezie. Druga rzecz ze mozna sobie caly czas utrzymywac gorace miesko . Mi pasuje ale co kto lubi. Napewno ja polecam gazowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 BroilKing mam go od 12lat Kupiłem jak kosztował 900PLN ostatnio bez problemu dokupiłem do niego części - palnik już tracił szczelność. Stoi przez te 12 lat na zewnątrz przy drewutni - korzystam z niego cały rok. Najbardziej lubię zimą bo fajnie ciepło od niego polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi