Wojt@l Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Wrzesień Edytowane 6 Listopada 2018 przez Wojt@l 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apacz11 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Wreszcie coś zaczyna się dziać [emoji16] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Październik 78cm radochy 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazzze Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Kolejna nocka i kolejne psiaki przyklepane na swoja dyszke 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Panowie widzę ze rybki regularnie wychodzą po zmierzchu . Jeśli dobrze widzę są to ryby z rzek . A jak wyglada u Was sytuacja w zaporowkach i ogólnie wodzie stojącej ? Ryby uaktywniają się również z wieczora ? Czy sprawa ma się zupełnie inaczej ? Tapatalkniete z iPhone 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Ależ mi ciśnienie podnosicie panowie tymi smokami... Ja wczoraj nocą trafiłem tylko podwymiarka na rapale flat rap, no i zgubiłem po drodze pudło z gumami i główkami (Kędzierzyn-koźle), bo zostało na dachu auta. Dwa razy przejechałem trasę gdzie mogło mi spaść, ale zguby nie znalazłem. Dla uczciwego znalazcy nagroda pieniężna ;-) Edytowane 6 Listopada 2018 przez kefaspirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazzze Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Najlepsza recepta na sukces jest wytrwale pilnowanie stolowki...Obierzcie sobie jedno, max dwa miejsca na ttch wodach ,gdzie trafiaja sie "dobre" i pilnujcie go w stalych godzinach. Obserwujcie cisnienie i pogodę. Wg mnie najlepiej jest ,gdy w momencie przybycia nad wodę zaczyna delikatnie opadac (wiem wiem to jak "6" w totolotka ,ale zdarza sie tak bylo z niedzieli na poniedzialek ii wczoraj) ,badz gdy chociaz utrzymuje sie co najmniej 8h nana stalym poziomie. Bieganie dzis tu juteo tam ,a pojutrze jeszcze gdzie indziej moze przynieść co najwyzej garba (pewnie ktos mnie skarci za to powiedzenie ,bo zdarzaja sie wyjatki od reguly -JAK WE WSZYSTKIM ) Co do godzin zerowania trzeba wyczaic- wszedzie jest inaczej ,aczkolwiek osobiscie najlepsze efekty mam miedzy 21:30 ,a 2 w nocy . Edytowane 6 Listopada 2018 przez Usak 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenitch Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Wziął 30-40min po dojechaniu na miejsce 72cm ktore zaatakowało woblera własnej produkcji (foto w mojej wcześniejszej odpowiedzi w tym poście) Następnie przez 1,5-2h zupełnie bez kontaktu prawdopodobnie w celu znalezienia następnej miejscówki gdy były aktywne ;-P. Po powrocie na miejsce zmieniłem woblera na małego ripperka i po paru rzutach zameldował się sumek około 80 który troszkę mnie niepokoił dopóki nie zobaczyłem co to za rybka. Po dobrze trafionym i szczęśliwym wyjeździe zakończyłem łowienie. Czekam na przymrozki ;-) 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apacz11 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Kolejny przed świtowy[emoji16] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zenitch Opublikowano 9 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Zaczęliśmy rzucać koło 18:30 ale przez godzinę bez kontaktu. Mgła niesamowita ale było czasem słychać aktywność drapieżników co zachęcało do kombinowania w wyborze przynęty. Po 10 min leciutki strzał, ryba od razu wychyliła sie nad wodę , myślałem ze mam na kiju małego sumka. Zdecydowałem się zapalić lampkę, żeby nie robić hałasu ale momentalnie ją zgasiłem po zobaczeniu co jest na drugim końcu. Po paru minutach bez problemów udało sie samemu podebrać piękna rybę. Przecierałem oczy bo dawno nie widziałem takiego Zeda. Foto i do zobaczenia w przyszłości ;-). 85 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Coraz więcej fajnych pasiastych smoków w wątku.. A tu taki mój sportowiec.. też mnie ucieszył, mimo iż po zachodzie słońca nagle zaczęło dmuchać z płdwschodu.. Co nie napawało mnie optymizmem.. Ale mimo to wyłaziłem jedno branie.. Branie typu przytrzymanie przy podnoszeniu z dna.. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) Dużo słyszałem o atomowych braniach Sandaczy. Ja nigdy tego nie odczułem, wszystkie jakie złowiłem pstrykały lub podduszły. Jakoś specjalnie nie martwił mnie brak kopnięć, bo przecież ryby były a te delikatne pstryknięcia mają swój urok i potrafią uzależnić od pierwszego pstryka. Na ostatnim wyjeździe przy pogodzie która sama nie wie czy jest wiosną czy jednak jesienią nic nie wskazywało na to że wyniki będą super. Od samego rana napływałem znane mi miejsca. Dołki puste, zero brań, kanty i spadki mimo że z dosyć ciekawymi zapisami nie dawały żadnych efektów. Obławiałem te wszystkie miejsca gumami które w tym roku dawały efekty, ale nie tym razem. Po kilku godzinach starań postanowiłem popłynąć w drugą część zbiornika. Po drodze starndardowo herbatka z termosa i papierosek, mój wzrok błądzi po brzegu ale kątem oka zauważyłem fajne łuki. Szybka decyzja, zobacze co tu się dzieje. Cumuje delikatnie bo stoję nad samymi łukami, pierwsze rzuty i dalej nic. Założyłem jaskółke Janusza Widła w kolorze czerwonym, jakoś tak bez wielkiego entuzjazmu bo Sandacze w tej wodzie uwielbiają kolor perłowy no ale trzeba kombinowac. W trzecim rzucie atomowy strzał w kij. Kopnięcie jakbym zachaczył konia pod wodą. Uhhhhh! Jesteś! Hol raczej siłowy bo ryba już spora i nie chciałem jej stracić a w głowie jedyna myśl, ryba musi wrócić zdrowa do wody. Na tym zbiorniku zbyt dużo Sandaczy jest łowionych tylko raz.... zdjęcie i Sandacz wraca do siebie w bardzo dobrej kondycji. Moment brania zapamiętam na długie lata, ciężko jest je porównać do innej ryby, no może troszkę do Boleni łowionych na plecionce. Dla takich chwil warto zrywać się skoro świt, marznąć na wietrze. To jest magia Sandaczy, wypracowanych ryb, w trudnych warunkach. Nawet jak to piszę to uśmiecham się w duszy, zdecydowanie jest to ryba którą będę wspominał często. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 15 Listopada 2018 przez bartsiedlce 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenitch Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 W tym roku każda miejscówka coś dla mnie ma;-). 77 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Dalej jeszcze gryzą.Wczoraj, tym razem na gumę tuż po zmroku. Kopyto żółte 3-4 cale, branie z opadu przy samej opasce.sandacz 75+.I tylko to jedno branie sandacza, chyba już je pokłułem za dużo i się obraziły trochę Potem jeszcze biegłem 400m za sumem i udało się... 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 3 Dniowa Walka z Wiatrem zakończona miłym akcentem.Sprzetowo Niezawodny Paladin 270/28g , Tani Zauber 4000 ,pletka Jigging Braid 0.16 a na końcu Kawałek Pióra na główce 16g. Branie ultra delikatne praktycznie nie wyczuwalne , rybka już bardziej wyczuwalna 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. niedzielski Opublikowano 15 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Taki grubasek w roli głównej avid x do 17 gr. Plećka 12 lb Noi oczywiście kogut własnej produkcji. 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Nie wiem dlaczego tak słabo w tym wątku jak sezon na Sandacza w pełni mnie ostatnio większe rybki omijają szerokim łukiem albo są po drugiej stronie rzeki, a jak przejadę na drugą to one na tą co byłem godzinę wcześniej i tak się gonimy.....połowiłem trochę rybek w ostatnim tygodniu były sandacze i bolenie ale nie było większych niż 50-55 cm dopiero wczoraj trafiłem ciut większego pijanego lub ślepego pieska. Kiedy próbowałem wjechać rybką do podbieraka ten zrobił mini świecę i wylądował na brzegu w trawie koło mojego buta z wypiętym już woblerem, a jak go wypuszczałem to na rozpędzie zderzył się dwa razy z kamieniami przy opasce stracił orientację ? płynął z zamkniętymi oczami ? czy był nawalony lub ślepy ? fakt poziom wody wczoraj był strasznie niski i kamienie na opasce odsłonięte ale chyba nie płynął na pamieć jak niektórzy mistrzowie kierownicy 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bony20 Opublikowano 16 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 z płytkiej wody... 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) Ryba uderzyła w wobler długości 9 cm prowadzony na głębokości ok 1,5 m wzdłuż brzegu. Edytowane 22 Listopada 2018 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 I u mnie jakieś mini klamoty Odrzańskie się pojawiły.O dziwo na cykadę a niby sandacze nie gustują w cykadach. Taka sobie spasiona ryba z dzikiej Odry. 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sebo0707 Opublikowano 17 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 A to moje nowe PB w Zedzie 98 cm Odrzańskiego szczęścia (foty słabe robione przez dziadka szkoda czasu było ryby męczyć) 96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazzze Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Nareszcie udało się wyrwać z mojej małej pracowni (bo pokój w ktorym po horyzont widać wobki do wykończenia chyba juz mozna nazwać pracownia?????) nad wodę ???? 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazzze Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Wyscigowy 60-tak ,a audycja zawierala lokowanie produktu haha A tak na serio znudzila mi się po prostu perspektywa ustawiania ryby "od linijki" w kadrze Edytowane 19 Listopada 2018 przez Usak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Bartku, zdjęcie bardzo fajne, więc wyjątkowo nie wykasuję, ale poczytaj regulamin wstawiania zdjęć.Następnym razem nie będzie litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi