Skocz do zawartości
  • 0

MotorGuide Xi3 / Xi5

hlehle

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cena REWELACJA ! Pytanie o długość kolumny - czy 45" wystarczy do Sempera 440XT ? Kto ma Xi5 w tej łodzi i jaką macie długość kolumny - proszę o podanie tej informacj. Dziękuję

Mariusz

• Like 1

• 0

Ja na terhi nordic 6020 mam 54''. 45-tka przy większej fali zbyt płytko byłaby  w wodzie i byłby problem z utrzymanie na kotwicy stojąc na rufie.

Z tego co widze po opisie: https://www.terhi.fi/en-en/boat-models/motorboats/terhi-nordic-6020-c, to łódź o długości 462cm i szerokości 187cm

Czyli parametry nawet większe niż skylla 370 (370x180cm)

Marcin, jakiej mocy masz silnik dziobowy i czy on utrzymuje łódź na kotwicy przy silnym wietrze?

Na swojej skylli czasami pływałem z silnikiem elektrycznym rufowym minn kota 55lbs (jako poruszanie się po miejscówce) i niestety miałem wrażenie że to znacznie za słaby silnik, gdyby miał utrzymać łódź w miejscu przy silnym wietrze

Natomiast silniki mocniejsze niż 55lbs to już 24VDC, czyli 2 akumulatory itd...

• 0

A na ile wystarcza akumulatora i jakiego.

100Ah 600A Yuasa Marine Line M31-100 DC  a ładuję ładowarką Victron Energy 12V/10A (ta sama klasa ładowarek co ctek - i ta sama kasa) - 2 dni manewrowania/kotwicy, wymuszony dryf z silnika pod prąd) po 8-10h ogarnia. 

• Like 2

• 0

Litewskiego i rosyjskiego języka nie znam, ale gdyby ktoś się skontaktował ze sprzedawcą i potwierdził cenę to mógłbym skoczyć do Wilna, mam jakieś 300+ km. Za 1000 euro sam bym wziął ten silnik i mogę komuś też przywieźć

• 0

Więc tak,dzwoniłem do nich,statek płynie z USA,w połowie kwietnia będzie na magazynie.A późnej już będzie na bieżąco. Xi3-55FW 48" 12V GPS 999 euro.

Xi3-55FW 54" 12V GPS 1077 euro.

xi5 bez pedała 1400 euro

xi5 cały komplet 1537 euro

Edytowane przez pingvinas
  • Like 2

• 0

Sens jest taki, że możesz podpiąć ten przetwornik pod echo i widzisz co się dzieje z przodu pod łodzią. 

Dziękuję - czy jest echo, które ma dwa wejścia na czujniki - pracujące albo równolegle (1) albo przełączane programowo (czujnik główny i czujnik w silniku)? Jeśli nie to nie widzę sensu tego SNR na łodzi o długości 4,5m ?

Co do cen na Litwie - też dzwoniłem - cena 999E jest za Xi5 ale kolumnę 45", za 54" gość chce 1540EUR - dostępny za 14dni (ale taka cena jest np w De).

• 0

Dziękuję - czy jest echo, które ma dwa wejścia na czujniki - pracujące albo równolegle (1) albo przełączane programowo (czujnik główny i czujnik w silniku)? Jeśli nie to nie widzę sensu tego SNR na łodzi o długości 4,5m ?

Co do cen na Litwie - też dzwoniłem - cena 999E jest za Xi5 ale kolumnę 45", za 54" gość chce 1540EUR - dostępny za 14dni (ale taka cena jest np w De).

Przetwornik jest uniwersalny. Jak masz stare echo, to bez problemu można użyć.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• Like 1