hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maticsh Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Panowie może ktoś ma cynk, gdzie na szybkości można kupić ix5 długa kolumna z GPS i przetwornikiem z przodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Co znaczy szybko?Jutro za 2 lub 3 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maticsh Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 W tym tygodniu. Wszędzie jest pusto, a najbliższa dostawa w Parkerze pod koniec kwietnia. Miał być kupowany bezpośrednio u szkutnika, ale okazało się, że brak w magazynach importera :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Panowie może ktoś ma cynk, gdzie na szybkości można kupić ix5 długa kolumna z GPS i przetwornikiem z przodu ?ebay.de - cena ta sama co z PL Sprzedający twierdzi, że ma od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Panowie może mi ktoś wytłumaczyć jak to jest z takim silnikiem dziobowym tzn chodzi mi o mocowanie do łodzi, czy to jest na stałe, czy np na dziób montowana jest jakaś "platforma" do której dopiero mocowany jest silnik? Krótko, chodzi mi o to czy silnik np. na czas transportu może (musi?) być "wypięty"...? I drugie pytanie, czy do łodzi typu wigry 355 w ogóle da się zamontować taki silnik (chodzi o ten xi3) i ewentualnie jaka długość 48 czy 54"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Są podstawy szybkiego montażu. Jedną część podstawy przykręcasz do łodzi, drugą do silnika, wpinasz i wypinasz silnik kiedy Ci pasuje: https://www.mybait.de/motorguide-montageplatte-fw-aluminium-schwarz#gref https://www.amazon.com/gp/offer-listing/B00T59KLE2/ref=dp_olp_new_mbc?ie=UTF8&condition=new Do Wigry 355 wystarczy 48 cali. Zamontować da się zawsze, ewentualnie trzeba trochę porzeźbić z montażem, ale Wigry 355 z tego co widzę mają spory dziób, więc taka podstawa powinna się spokojnie zmieścić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ok. Czyli mówicie Pany, że w tym litewskim sklepie xi3 z gps 55lb 48" będzie kosztować 999e nie ukrywam ,że podoba mnie sie ta cena Giedrus Ty chyba lietuviskej kalba co? A gdzie i za ile można by do tej xi3 dokupić ewentualnie pedał, tzn pedał by był chyba od xi5... jak on się zwie fachowo żeby wyszukać na ebayu czy innym googlu? Na tym filmiku co ruski opowiada to ten xi3 wydaje się być bardziej kompaktowy od poprzednika. Waży sporo mniej, jest mniejszy no i cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Tak jestem Litwinem .Najtańszy silnik 1077 euro.Tu ich sklep,można kupić tam.https://www.zukles-ekspertai.lt/lt/motor-guide/priedai.htmlTej chwili nie ma na magazynie. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez pingvinas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Wireless Foot Pedal tak się zwie. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez pingvinas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 A powiedzcie, czy przydaje się podstawa do montażu silnika? Czy trzeba go zdejmować podczas transportu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ja nic nie zdejmuje.Na stałe i przynajmniej nie obetną blokady żeby silnik zabrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 @Nurek a powiedz jako praktyk i użytkownik takiego silnika, sprawdza się w praktyce funkcja kotwicy tj czy dobrze "trzyma" w sensie punkt? Używasz częściej pilota, pedału nożnego czy naprzemiennie tego i tego? Pytam, bo jako ktoś kto nigdy nie miał do czynienia z takim silnikiem dobrze wiedzieć od kogoś kto używa i zna wszystkie + i -. I jak myślisz jeżeli zdarza się dosyć często dojeżdżać na łowiska żwirówkami, drogami leśnymi czy stałe zamocowanie silnika nie wpłynie negatywnie na mocowanie i sam silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Już kiedyś pisałem.Funkcja kotwicy trzyma bardo dobrze do momentu gdy fala się załamuje i powstaje biała grzywa.Używam i pilota i pedału . W pedale brak zapamiętanych tras. Poza tymi trasami i zadanym kursem ze stałą prędkością jest wszystko.Sam się zastanawiam jak mogłem łowić bez takiego udogodnienia. Wcześniej miałem spaline i elektryka na rufie ale podczas dużej fali potrafiła woda wlać się do środka.Bardzo dużo jeżdżę na ryby 2 lub 3 razy w tygodniu i we wszystkie święta od 1 maja do końca grudnia po 20 kilometrów lub więcej.Drogę z asfaltu nad jezioro po polnych drogach i jak do tej pory nic się nie stało. Nic nie poluzowało .Na czas dojazdu jak i podczas płynięcia po falach blokuję sztyce silnika do łodzi za pomocą rozciągającej się gumy w otulinie od plandek ciężarówki.Dla teścia kupiłem minnkota power drive 2 i on nie zabezpiecza i też nic się nie dzieje. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez nurek28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Bardzo dużo jeżdżę na ryby 2 lub 3 razy w tygodniu i we wszystkie święta od 1 maja do końca grudnia po 20 kilometrów lub więcej.Szczęściarz Z Ciebie. Ja póki co nie mam tak dobrze... Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Nie ukrywam, że ta cena mnie bardzo kusi, wcześniej bym chyba na taki silnik prędko nie spojrzał... Właśnie chodzi o spinning i obławianie brzegu "kawałek po kawałku" bo trol to i tak spalina... Wkór... ciągłe wyciąganie kotwicy, nie ma problemu jak jest flauta, tylko, że wtedy zazwyczaj nie ma brań... Do tej pory łowiłem właśnie utrzymując się silnikiem na rufie obok spaliny ale to też dosyć uciążliwe jest... Myślę , że taki silnik byłby wyjściem idealnym. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez mancio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Chodziło mi o częstotliwość jeżdżenia a nie ilość przebytych kilometrów te 20 to takie min żeby nie pisać że po 40 i więcej bo osoby które mnie znają wiedzą że wolę zwodować na swoim slipie i dopłynąć 30 kilometrów niż zostawić przyczepę na pastwę turystów żeglaży których przyłapałem jak odkręcali rolki kilowe z przyczepy. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Panie rozumiem. Świat bardak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 W końcu mam i ja Xi3 Po długim szukaniu, po wykonaniu kilkudziesięciu telefonów udało się kupić w Polsce. Na Litwie nie wypaliło,a miałem zamówiony w dwóch sklepach Różnice w porównaniu do poprzedniej wersji Xi5:-śruba z trzema łopatkami-trochę inny kształt obudowy-po wciągnięciu silnika i zablokowaniu nie wyłącza się zasilanie, tzn.silnik można uruchomić w pozycji poziomej-inaczej wprowadzone kable do obudowy, w szczególności kabel od GPS który potrafił się wyrwać( znam dwa przypadki kiedy silnik obrócił się za dużo razy i wyrwał kabel)-bardzo lekko silnik opuszcza się, wciąga i blokuje-pilot taki sam jak w Xi5 Wyskoczyłem dziś na chwilę w celu sprawdzenia na wodzie,zakotwiczyłem się ok.merta od bojki. Akurat nadeszła chmura burzowa ,zaczęło mocno wiać i falować. Silnik idealnie utrzymywał łódkę w pozycji. Jest super 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 W końcu mam i ja Xi3 Po długim szukaniu, po wykonaniu kilkudziesięciu telefonów udało się kupić w Polsce. Na Litwie nie wypaliło,a miałem zamówiony w dwóch sklepach Różnice w porównaniu do poprzedniej wersji Xi5:-śruba z trzema łopatkami-trochę inny kształt obudowy-po wciągnięciu silnika i zablokowaniu nie wyłącza się zasilanie, tzn.silnik można uruchomić w pozycji poziomej-inaczej wprowadzone kable do obudowy, w szczególności kabel od GPS który potrafił się wyrwać( znam dwa przypadki kiedy silnik obrócił się za dużo razy i wyrwał kabel)-bardzo lekko silnik opuszcza się, wciąga i blokuje-pilot taki sam jak w Xi5 Wyskoczyłem dziś na chwilę w celu sprawdzenia na wodzie,zakotwiczyłem się ok.merta od bojki. Akurat nadeszła chmura burzowa ,zaczęło mocno wiać i falować. Silnik idealnie utrzymywał łódkę w pozycji. Jest super A jaka masz łódź (dlugosc i szerokosc) i jakiej mocy silnik? Wysłane z mojego SM-G870F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 A jaka masz łódź (dlugosc i szerokosc) i jakiej mocy silnik? Semper 410 silnik 55 lbs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Semper 410 silnik 55 lbsOK, dzięki!I mówisz ze 55lbs dawala radeDobrze to rokuje, bo rozwazam dziobowke do mojej skylli 370, i 55 lbs bardzo by mi pasowało (ze wzgledu na 12v) Wysłane z mojego SM-G870F przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Maja 2018 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Przemek, jeśli to nie tajemnica to ile dałeś?I dla czego na Litwie nie wyszło? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Z tego co się orientuję dostępność motorguid-a nie jest niczym ograniczona w PL . Kwestia 3 tygodni i jest dostępny prawie każdy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Przemek, jeśli to nie tajemnica to ile dałeś?I dla czego na Litwie nie wyszło?Ja dziś dostałem ofertę na Xi3 SNR GPS 54" 12V - 5800PLN. Jeśli komuś odpowiada ta cena to zapraszam na PW (nie mam żadnego prowitu od tego ani nie znam sprzedawcy). Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Dałem 5500. I na Litwie i w Polsce jest ten sam problem. Sklepy dostały dużo mniej silników,niż zamawiały, dosłownie po kilka sztuk. Nikt ze sprzedawców nie potrafił uzyskać dokładnej informacji ile dostanie silników, kiedy dostanie i czy w ogóle dostanie. Z Litwy do tej pory nie dostałem żadnych informacji. W Polsce pojawiły się we wtorek, w środę już je mieliśmy. Sklep z którego kupiłem dostał z Parkera 3 sztuki i już są sprzedane. Ogólnie sytuacja jest taka,że jest olbrzymie zainteresowanie tymi silnikami, tylko ich brakuje. Następna dostawa ma być pod koniec czerwca.Piszę o modelu Xi3 GPS 54" 12V , bo Xi5 to chyba jest szybciej dostępny, ale i cena dużo wyższa Jeszcze wczoraj silniki można było kupić w Semperze za 5800 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArturK Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Ja czekałem na silnik Xi5 żeby pojawił się w Parkerze tak długo, że nie wytrzymałem i kupiłem ze szwedzkiego sklepu.Dostawa kurierem w niecały tydzień. Wstawiam link dla tych, którzy mają problem z dostępnością https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/-motorguide-xi5.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi