Skocz do zawartości
  • 0

MotorGuide Xi3 / Xi5

hlehle

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kto zna język Puszkina, lepszych nauczycieli wędkarstwa i okolic nie znajdzie w sieci.

Pytanie do kol. nurek28: jak sprawuje się dziobowiec zapięty na rufie w temacie kotwicy gps i utrzymywania kursu?

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Nurek28 a próbowałeś pływać z xi żeby był sterem a silnik na rufie napędem?

Tak z ciekawości zapytam po co taka kombinacja. Przelot z miejscówki na nowe miejsce realizuję na spalinie ,samo napłynięcie na elektryku i przemieszczanie po miejscówce też na elektryku.

• 0

Jak masz mocny silnik dziobowy (min24V) i 2 baterie to trolowanie ma sens. Na 12V aku raczej sie nie poszaleje bo bateria ginie w oczach. Co do montazu na dziobie i korzystania z gps to nie ma nic lepszego i jest to najwazniejsza funkcja tych silnikow jak dla mnie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

Próbowałem przy małych prędkościach braku fali daje rade

Nurek - czy nie ma obawy, że przy większej prędkości na spalinie mocowanie dziobowego oraz łopatki i łożyska ucierpią ? Przecież stawiają ogromny opór do czasu podniesienia dziobu do ślizgu ?

• 0

Właśnie o to biega, choć i bez kabla powieziesz się- pilot ma przycisk trzymania kursu zadanego. Władymir mówił tam, że powyżej 10km/h kolumna dziobowca się odkształca.

Możesz kupić zestaw autopilotowy do spaliny od Navico- 5kpln nie starczy. Jest tam moduł, pompa i kable. Tutaj kosztem kabla uzyskujesz mniej więcej to samo, za to z funkcjami nieosiągalnymi dla autopilota.

• 0

Nurek - czy nie ma obawy, że przy większej prędkości na spalinie mocowanie dziobowego oraz łopatki i łożyska ucierpią ? Przecież stawiają ogromny opór do czasu podniesienia dziobu do ślizgu ?

Pisałem przy małych prędkościach.

Kolega załatwił silnik xi5 zapomniał wyciągnąć z wody i przepłynął 100m na pełnym gazie i coś z elektroniki nie wytrzymało a że ma układy to mu wymienili na nowy

• Like 1

• 0

macie jakiś link do strony kanadyjskiej  z przewodem do podpięcia echa bo u nas najtaniej znalazłem za 1300pln

Jak się uprzesz na parowanie to kolega wyżej pisał że 300 dolców kanadyjskij plus zestaw startowy

Jak znajdę to wyślę Ci link.

Jednak tak jak pisałem musisz mieć dojście, sklep mieści się w Toronto i nie wysyła do PL.

• 0

Niestety nie pamiętam czy to był ten sklep, interesowałem się tym w wakacje jak kupowałem swojego xi3.

Cena była z pewnością poniżej 300 CAD, bo dosyć długo z nimi korespondowałem i wizyta z rodziny z Toronto się zbliżała.

Jak uda mi się odszukać korespondencję to wstawię link do sklepu, ale być może oferta uległa zmianie.