hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 BTW. Urwało mi się ucho od pilota służące do zawieszenia go na smyczce - obudowa nie występuje jako część - tylko cały pilot też tak miałem w zeszłym roku i też się dowiadywałem i uzyskałem identyczną odpowiedź rozwiązałem to w taki sposób: - w domu znalazłem tego typu obejmę, tylko bardzo małych rozmiarów - usunąłem pozostałości oryginalnego plastikowego ucha w pilocie - w miejscu gdzie było to ucho, jest wgłębienie i ta obejma idealnie tam pasuje - przewierciłem jedną część obudowy pilota, robiąc 2 otwory na śrubki do obejmy - i w miejsce gdzie było oryginalne plastikowe ucho, przykręciłem na śrubki, nakrętki (i klej, aby uniknąć nieszczelności) tą obejmę - do niej przymocowałem oryginalną smycz Wygląda to w miarę spoko i trzyma się lepiej niż oryginalne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Jedynie Parker 'ma kabel i możliwość wgrania FW'. Dzwoniłem wczoraj do serwisu - są jakieś poprawki - najwcześniej termin po 15.08 (fajnie bo po urlopie a teraz będę stał na sznurku z dziobowcem jako balast). Muszę jechać z łajbą, bo zamocowałem Gm na stałe. Dam znać najpierw po kalibracji (tak jak podesłał kolega "Gumowy") - chociaż tą M+1,1,2 robiłem, a jeśli to nie pomoże dam znać po wizycie w Parkerze.BTW. Urwało mi się ucho od pilota służące do zawieszenia go na smyczce - obudowa nie występuje jako część - tylko cały pilot Na OLX widziałem trochę odrapany egzemplarz jakiś czas temu, nieduże pieniądze to były, z tego co kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Odnośnie pilota to też miałem urwane to plastikowe ucho. I także odesłali mnie z Parkera na amerykański eBay,celem zakupu pilota. Ja u siebie zrobiłem to trochę inaczej i do dziś zdaje egzamin. Mianowicie z lewa i prawa gdzie było plastik do zapięcia smyczy wywiercilem dziurki wiertelkiem 0,6 mm i wsunąłem drut tej samej średnicy tak by od środka w obudowie zagiąć obydwa końce żeby się nie wysunął. Myślę że ten drut jest pewniejszy niż orginalny plastik. Fotkę mogę wrzucić jak będę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Szef serwisu do mnie zadzwonił, sprawa nie jest taka prosta- jeżeli doszło do nieudanej próby update poprzez echo- pada moduł komunikacji i poprzez narzędzia serwisowe nie są w stanie wgrać oprogramowania. Także jeżeli ktoś chce mieć zupdatowany soft silnika, a sam to próbował zrobić poprzez echo i nie wyszło- silnik czeka nieco dłuższy pobyt na serwisie. Moduły są ściągane z Belgii.Ech, życie. A wszystkiego można by uniknąć, gdyby dystrybutor na PL wgrywał aktualny soft każdemu silnikowi zanim przekaże go partnerom handlowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Też u siebie urwałem ucho ale klej dwu składnikowy załatwił sprawe a potem mazak czarny i nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Odnośnie pilota to też miałem urwane to plastikowe ucho. I także odesłali mnie z Parkera na amerykański eBay,celem zakupu pilota. Ja u siebie zrobiłem to trochę inaczej i do dziś zdaje egzamin. Mianowicie z lewa i prawa gdzie było plastik do zapięcia smyczy wywiercilem dziurki wiertelkiem 0,6 mm i wsunąłem drut tej samej średnicy tak by od środka w obudowie zagiąć obydwa końce żeby się nie wysunął. Myślę że ten drut jest pewniejszy niż orginalny plastik. Fotkę mogę wrzucić jak będę w domu.Dziękuję za pomysł! Też tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Też u siebie urwałem ucho ale klej dwu składnikowy załatwił sprawe a potem mazak czarny i nic nie widaćPo tym jak mój pilot poleciał 10m przed dziób łodzi na środku Dadaja i dzięki refleksowi kolegi został wyłowiony- pójdę 'w metal'. Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez MarMilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Nowa obudowa pilota to raptem kilkanaście usd.http://trollingmotorparts.com/motor-guide-xi5-remote-housing-kit/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Koledzy powiedzcie czy ktoś używa takich silników do pontonu 3.3m?Jak wiadomo ponton jest dużo bardziej podatny na zmiany kierunku.Zastanawiam się na kupnem mam silnik spalinowy ale aby sobie połowic to jest porostu walka z silnikiem z wędka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Nowa obudowa pilota to raptem kilkanaście usd.http://trollingmotorparts.com/motor-guide-xi5-remote-housing-kit/Po pierwsze dojdą koszty wysyłki pewnie co najmniej w wysokości ceny obudowy a po drugie i najważniejsze trwałość nowej obudowy jest/będzie taka sama jak obecnej - czyli przy pierwszym lepszym mocniejszym szarpnięciu za pilota ucho odleci. Przerobiłem swojego 'inwalidę' - dostał blachę wewnątrz i potrójne kółko od kluczy - nie puści na pewno.. Zdjęcia z przeróbki wrzucę do tego posta po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Nie mogę już edytkować poprzedniego posta - zdjęcia z naprawy ucha wrzuciłem do albumu: https://photos.app.goo.gl/Jxnv4WqyCioWKSsH6Jest dobrze, juz nie odfrunie Pozdrawiam,Mariusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Czy dla tych silników są jakieś ograniczenia co do długości pływadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Silniki dziobowe powinny być dostosowane do wielkości i ciężaru łodzi, tutaj konkurencyjny producent to precyzyjnie określa (dla MG nie znalazłem):https://www.minnkotamotors.com/sites/minnkotamotors_site/files/minn-kota-boat-weight-chart.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Czy dla tych silników są jakieś ograniczenia co do długości pływadła?Tu masz trochę informacji http://www.fishingworld.com.au/reviews/electric-motors-a-basic-guide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Czy ktoś moze podać gdzie moge zamówić mocowanie da silnika xi3 na pawęzy aby silnika nie mocować na stale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Xi3 to silnik dziobowy i nie mocuje się go na pawęży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Czy ktoś moze podać gdzie moge zamówić mocowanie da silnika xi3 na pawęzy aby silnika nie mocować na stale?Foxboat w sklepie to miał.Jesteś pewien, że chcesz mocować dziobowca na rufie?Czy raczej chodzi o podstawę do szybkiego montażu?W każdym razie przy umiejscowieniu xi na rufie mogą być sensację, nie masz w nim wstecznych obrotów, spodziewam się kłopotów z miejscem na pokładzie do czasu opuszczenia silnika. To nie jest optymalna lokalizacja dla tego typu urządzeń.Zastanów się, poszukaj filmów w sieci. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Nie na rufie, bede mial zamontowany podest na dziobie. Troche man kombinowania ale jakoś dam radę. Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) Wieści serwisowe: na chwilę obecną żaden moduł GPS, który dotarł od producenta nie działa. Trwa sprawdzanie po kolei całej dostawy.Także jeśli ktoś zamierza oddawać swój silnik do serwisu w celu załadowania firmware, po wywaleniu się echa - niech zaczeka. Mój będzie tam dwa tygodnie już niedługo, końca tej historii nie widać. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Czy nowe silniki Xi3 mają też problem z GPS czy kompanem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Właśnie to jest problem najnowszego wypustu silników, Rosjanie ustalili, że dotyczy serii 2019r. Ma to pewne potwierdzenie w moich przygodach serwisowych- moduły GPS z tego roku stwarzają problemy.Poza tym, to nie jest o tyle sprawa silnika, co softu w echu i modułu GPS Im nowsza wersja oprogramowania, tym problemów więcej.Niemniej, to mój upór i chęć posiadania w pełni sprawnego urządzenia i wysłanie xi3 na serwis, pozbawiły mnie możliwości użytkowania.Silnik działał z pilota, większość funkcji sterowania z poziomu echa też.Z perspektywy czasu wiem, że trzeba było się trzymać wariantu b- czyli odesłać silnik w grudniu, jak sezon się skończy.Jak sprawa się wyjaśni, oczywiście dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Bycie pionierem Maciek niesie za sobą przygody serwisowe... ja już się nawet niewqrwiam i nic mnie nie dziwi.czlek płaci nie małe pieniądze i później się zaczyna. Faktem.jest ,że nie jest to wina serwisu i dystrybutora A producenta. W.angli poszedł byś z takim.kwiatkiem do sklepu, położył.na lade i wyszedł z pieniędzmi. U nas pieniądze wydane, są prawie jak zgubione. Niema winnych A klient jest z ręką w nocniku...i to im większy gracz , tym gorzej egzekwować. Na alli express czy przy imporcie większym jak cos nie gra z towarem, się zgłasza dokumentuje i problem z pnia jest rozwiązywany, bez zbędnych dyskusji,obarczania się wina wzajemnie itd... Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Adam, zamiast słów, może weselej będzie tak: https://youtu.be/ePNUSmH3dMI przynajmniej w kwestii bycia pionierem...[emoji23] Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Koledzy to warto kupować teraz nowy silnik, właśnie składam zamówienie nie chce się rozczarować bo to nie jest jakis tam lekki wydatek. Narazie nie będę podpisał do sieci będę używał pilota, ale jeśli problem bedzoe na,tyle złożony ze mimo to nie będzie działać to mam problem bo kasa pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Koledzy to warto kupować teraz nowy silnik, właśnie składam zamówienie nie chce się rozczarować bo to nie jest jakis tam lekki wydatek. Narazie nie będę podpisał do sieci będę używał pilota, ale jeśli problem bedzoe na,tyle złożony ze mimo to nie będzie działać to mam problem bo kasa pójdzie.Z perspektywy używania za pomocą pilota- nie ma większych problemów. Przynajmniej ja ich nie odnotowałem, ale na wodzie byłem krótko.Z czasem MG może wypuścić łatkę softową/akcję serwisową przeprowadzić tak, by rozwiązać problem i zawieszania się echa i nietrzymania kotwicy GPS po wyborze trasy z poziomu echa.Z drugiej zaś strony - jeżeli kupujesz sprzęt za niemałe pieniądze- masz prawo oczekiwać, że jego użytkowanie będzie bezproblemowe i wykorzystasz pełną funkcjonalność. To tak pod rozwagę- pewnie do wiosny ogarną problem w MG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi