hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Maciej_K Wszystko mogę zrozumieć ale jesli mówi się ze jest walnięty moduł gps to miałby problem juz z samym pilotem to czy na trasie są punkty na których silnik się nie zatrzymuje to nie może być wina modułu gps bo płyniesz dalej, tu ewidentnie problem jest z softem lub dogadywaniem się jakiego programu który czeka na jaką komendę od echa której nie dostaje w odpowiednim momencie albo echo tego nie wysyła lub blednie lub coś tam jeszcze. Ja jestem przekonany ze to jest kwestia Komunikacji nie gps czy jakiegoś sterowania samym silnikiem, pomiędzy echem a silnikiem jest coś co według mnie interpretuje zamienia komendy z echa zrozumiale dla silnika i tu może być problem. Coś programiści zmienili może w grę wchodzą jakieś standardy ustalone protokoły komunikacji, które przez jedna ze stron nie sa trzymane i mamy problem może ktos nie chce siec przyznać ze chodzi o kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ja nie mam możliwości downgrade- simrady +MG to świeża sprawa. Jeżeli mówisz o sofcie- to dlaczego mój niedzielny test był pozytywny? Xi5 Piotra śmigał aż miło i robił u mnie na echu to, co mu zadałem. W grę może faktycznie wchodzić błędne oprogramowanie silnika, ale gdyby tak było, wyszłoby update softowe i problem przestałby nim być. Latem trafił do głównego serwisu u nas nowy soft serwisowy i niczego nie rozwiązał u mnie w xi3. Tak było również w Rosji. Idąc tym tokiem dalej- hardware jest też wadliwe. Z jakich powodów- nie wiem. Czy coś z tym zrobią- chciałbym jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Maciej_k może jednak poczekam aż ja zrobie jakieś testy na wodzie z siecia, może akurat będę szczęśliwcem i u mnie będzie to działało?W domu bede ok 23go więc to jedyny termin gdzie będę mógł wypłynąć moim pontonem na zimną ltiopadową wodę.Warunki pewnie nie będą sprzyjały testom, ale jesli będzie w miarę spokojnie na wodzie bez deszczowo to sie wybiore i dam znac moze nawet cos nagram.Do tego czasu nie będę już komentował bo to bez sensu będzie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Maciej_k może jednak poczekam aż ja zrobie jakieś testy na wodzie z siecia, może akurat będę szczęśliwcem i u mnie będzie to działało?W domu bede ok 23go więc to jedyny termin gdzie będę mógł wypłynąć moim pontonem na zimną ltiopadową wodę.Warunki pewnie nie będą sprzyjały testom, ale jesli będzie w miarę spokojnie na wodzie bez deszczowo to sie wybiore i dam znac moze nawet cos nagram.Do tego czasu nie będę już komentował bo to bez sensu będzie. Wysłane z iPad za pomocą TapatalkTak. Najpierw sprawdzić, potem wnioskować. Może twoja maszyna będzie działać bez problemów w sieci. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Listopada 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 mój silnik na początku użytkowania działał żle ,póżniej po zamontowaniu dodatkowego włącznika do sieci NMEA 2000 przez cały sezon było wszystko w porządku, aż do ostatniej niedzieli kiedy ,zaczął domagać aktualizacji,do końca sezony trzeba wytrzymać ,i wysyłka do servisu.,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 mój silnik na początku użytkowania działał żle ,póżniej po zamontowaniu dodatkowego włącznika do sieci NMEA 2000 przez cały sezon było wszystko w porządku, aż do ostatniej niedzieli kiedy ,zaczął domagać aktualizacji,do końca sezony trzeba wytrzymać ,i wysyłka do servisu.,..O jakim dodatkowym włączniku piszesz?Co on ma wyłączać, czy chodzi i to aby zasilanie sieci odłączyć z dodatkowego accu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Silnik działał poprawnie kiedy sieć NMEA 2000 dostała zasilanie jako ostatnia czyli w kolejności :echo,silnik ,sieć . Edytowane 14 Listopada 2019 przez rgm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Mógłby by mi ktoś zmierzyć wymiar podstawy montażowej do dziobowego MG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza 86 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Panowie, niestety nie mogę się doszukać, znacie może wymiar podstawy montażowej do xi3? Chciałbym sprawdzić, czy ewentualnie upcham całość na dziobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Mogę zmierzyć, ale tę z tworzywa. BTW, wczoraj dzwoniłem do serwisu MG u Parkerów, mają nową wersję softu serwisowego, zapas modułów GPS. Po nowym roku spakuję im i wyślę swoją zabawkę- może ta odyseja się skończy wreszcie. Edytowane 7 Grudnia 2019 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Kolega @Bielun22 kiedyś to zmierzył :Wartosci podane w mm Wiedziałem ze gdzieś już bylo[emoji6]. Edytowane 7 Grudnia 2019 przez gumowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 170x320mm Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebaM3 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Witam Panowie, potrzebuję informacji, który model echa będzie działał z Motorguide Xi3 z przetwornikiem, bez dodatkowego adaptera, mam wyjście na 6 pin. Chodzi mi najtańsze echo, do podstawowych informacji i korzystania na lodzie. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Elite Ti, Elite Ti2, Simrad Go 5 ( bez mapowania) oraz HDS carbon i Live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radoo Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Marcin czy mała zabka od RAM uchwyci sztyce Xi5 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Marcin czy mała zabka od RAM uchwyci sztyce Xi5 ??Obejmuje okrągłą rurkę od 1,6 cm-3,8 cm , a z tego co kojarzę Xi5 ma koło 30 mm. Więc powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza 86 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Dziękuję @Maciej_K i @gumowy za wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebaM3 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Elite Ti, Elite Ti2, Simrad Go 5 ( bez mapowania) oraz HDS carbon i Live. Dzięki za odpowiedż. Ale szukam czegoś bardziej budżetowego . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) ja używam Lowrance HDS-5 Gen 2 ,koszt używanego ok. 800 pln , Edytowane 16 Grudnia 2019 przez rgm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Jakich akumulatorów używacie do swoich silników MG ? Mam zamiar kupić Xi3. Łódź nie jest duża, 380x155cm. Łódź, silnik, graty+ja ok 250kg. 80Ah powinno wystarczyć ? Czy już lepiej 100Ah ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Rzeka?(uciąg)Tylko kotwica, czy trollo i przemarsze?Ja mam jeszcze lżejszy zestaw i do kotwicy wystarcza mi spokojnie 80ah, z którego zasilam też główny, rufowy napęd. No ale mała woda, kilkugodzinne wypady, bez szaleństw na manetce- o ile to w przypadku elektryków nie brzmi dziwnie, za to ma decydujący wpływ na czas pływania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Rzeka bez uciągu Czasem jezioro. Kotwica + typowy wolny dryf do obławiania trzcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 80ah styknie spokojnie. Bez uciągu i silnego wiatru pobory są małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Jakich akumulatorów używacie do swoich silników MG ? Mam zamiar kupić Xi3. Łódź nie jest duża, 380x155cm. Łódź, silnik, graty+ja ok 250kg. 80Ah powinno wystarczyć ? Czy już lepiej 100Ah ?Skylla 370 + xi3 55lb NpNa cały dzień pływania po jeziorze że strefa ciszy brałem 2x kwasy: 80ah + 100ahObecnie mam lifepo4 100ah i wystarcza na dłużej niż te 2 razem To powyzej to pływanie tylko na xi3. Gdy używam spaliny a xi3 tyko jako silnik na łowisku, to oczywiscie potrzeba znacznie mniej Glownie zalezy do czego, jak i gdzie chcesz ten silnik używać. Sent from my SM-G965F using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 dzisiejszy szybki test silnika xi5 - sprawdzenie kotwiczenia, itp.Za płyto zanurzony silnik i tylko tak na szybko zamocowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi