hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Ja pitolę, a gdzie wędki? Zauważ jak się zabezpieczyli na wypadek blackoutu wiosła na miejscu . Edytowane 20 Lutego 2020 przez Paweł J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Zauważ jak się zabezpieczyli na wypadek blackoutu wiosła na miejscu .Paweł, nie było opcji. Prądu ponad 200ah w licie, ale napęd awaryjny zawsze zabieram, choćby tylko na chwilę płynę Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Czy wszystkie roczniki xi 3 i xi5 mają ten problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Jest jak z niektórymi samochodami- im starsze tym lepsze . Silniki z końca roku modelowego 2018 miały to badziewie, z 2019 było to powszechne. Niezaleznie od modelu czy to xi5, czy to xi3Koresponduję z kilkoma ludźmi z USA, Rosji- reguła się potwierdza....W USA zastanawiają się, czy nie założyć pozwu zbiorowego MG choćby po to, by odzyskać kasę za sieć+ gateway kit. Ale to małe pieniądze, no chyba żeby jakiś papuga tamtejszy wnerwił się na niedziałający w sieci silnik...Ziomek zza wielkiej wody napisał wręcz o akcji, gdzie działający w pełni xi5 po naprawie serwisowej wrócił ze zmienioną płytą główną- i kibel, przestał hulać w sieci. Edytowane 20 Lutego 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Muszę sprawdzić rocznik mojego dziobowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Jak masz kogoś blisko z siecią- ustaw się z nim na ryby z twoją dziobówką i będziesz wiedział wszystko. A jak nie- weź mnie na okonie, a przyjadę z zabawkami do ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Jak masz kogoś blisko z siecią- ustaw się z nim na ryby z twoją dziobówką i będziesz wiedział wszystko. A jak nie- weź mnie na okonie, a przyjadę z zabawkami do ciebie...I to jest myśl, z Twoim przyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Także ogarniemy temat bliżej wiosny, a jak coś, to można spiknąć się na granicznym powiatowo jeziorze- tam właśnie z pajczim pływałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Ok pomyślimy nad końcem marca kwietniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Jest jak z niektórymi samochodami- im starsze tym lepsze . Silniki z końca roku modelowego 2018 miały to badziewie, z 2019 było to powszechne. Niezaleznie od modelu czy to xi5, czy to xi3Koresponduję z kilkoma ludźmi z USA, Rosji- reguła się potwierdza....W USA zastanawiają się, czy nie założyć pozwu zbiorowego MG choćby po to, by odzyskać kasę za sieć+ gateway kit. Ale to małe pieniądze, no chyba żeby jakiś papuga tamtejszy wnerwił się na niedziałający w sieci silnik...Ziomek zza wielkiej wody napisał wręcz o akcji, gdzie działający w pełni xi5 po naprawie serwisowej wrócił ze zmienioną płytą główną- i kibel, przestał hulać w sieci.Kurde szkoda że wcześniej tego wątku nie przeczytałem , mam xi5 kupioną w lipcu 2018 i niedawno dokupiłem nmea200 i bramkę ale jeszcze nie podłączałem, dopiero w maju testy bedą , mam nadzieje że bedzie ok. Zakładam że jak podepnę do hds live to mi wyskoczy aktualizacja silnika, powinienem ją robić? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Kurde szkoda że wcześniej tego wątku nie przeczytałem , mam xi5 kupioną w lipcu 2018 i niedawno dokupiłem nmea200 i bramkę ale jeszcze nie podłączałem, dopiero w maju testy bedą , mam nadzieje że bedzie ok. Zakładam że jak podepnę do hds live to mi wyskoczy aktualizacja silnika, powinienem ją robić? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalkanie, bo spotka cię konieczność wymiany płyty głównej + modułu gps a to z kolei oznaczać może utratę zdolności sieciowych.Może to naprawili w sofcie do live, ale do tej pory nie rekomendowało się update silnika poprzez echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 nie, bo spotka cię konieczność wymiany płyty głównej + modułu gps a to z kolei oznaczać może utratę zdolności sieciowych.Może to naprawili w sofcie do live, ale do tej pory nie rekomendowało się update silnika poprzez echo.Jest sporo informacji żeby robić update po podłączeniu , komedia normalnie https://youtu.be/qUTXH5q2JnA Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Niby tak, ale na forach w USA jak i przy kontakcie z serwisem mocno nie rekomendowano takiego update.To też zależy jaki soft, bo były wersje, które bardzo szybko znikały z serwerów navico... Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Niby tak, ale na forach w USA jak i przy kontakcie z serwisem mocno nie rekomendowano takiego update.To też zależy jaki soft, bo były wersje, które bardzo szybko znikały z serwerów navico... Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu TapatalkaA jeżeli nie zrobię updatę to będzie komunikacja między echem a mg czy całkiem nie połączy?.Widzę że masz temat obcykany, orientujesz się może czy w serwisie są wstanie powiedzieć czy dany silnik to ten z tych z błędem?. Mój z tego co pamiętam był kupiony bez gpsa , później w foxie mi gps dokładali, ciekawe czy to ma znaczenie Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Moim zdaniem jest duża szansa, że masz zestaw w porządku. U mnie update nie został dokończony, zwiecha echa i odłączyłem zasilanie, bo koczować przy pontonie nie zamierzałem. Po tej akcji odesłałem silnik do serwisu, a trzeba było pływać na pilocie i wysłać go na zimę...Te update co wgraIi+ wymiana płyty głównej silnika załatwiły problem cyrków z wykrywaniem go przez sieć, gdzie do tej pory trzeba było podłączać kable w odpowiedniej kolejności, to było oficjalne zalecenie producenta, podobnie jak obecne- by po dopłynięciu w okolice miejscówki wskazanej przez na ekranie echa, wyłączać silnik i kotwiczyć się albo z pilota, albo w panelu silnikowym na ekranie...Serwis bez wpięcia silnika w stanowisko testowe, nie jest w stanie sprawdzić działań funkcji sieciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Kurde szkoda że wcześniej tego wątku nie przeczytałem , mam xi5 kupioną w lipcu 2018 i niedawno dokupiłem nmea200 i bramkę ale jeszcze nie podłączałem, dopiero w maju testy bedą , mam nadzieje że bedzie ok. Zakładam że jak podepnę do hds live to mi wyskoczy aktualizacja silnika, powinienem ją robić? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaTak jak pisał Maciej nic nie pobieraj.Mam kolege ktory jak ty kupił silnik i się uparł że żeby pobrać ale posłuchał się i nie pobrał i u niego wszystko działa jak powinno. Nawet kalibracji nie robił na wodzie. A obsługuje silnik poprzez carbona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Maciej_K - czy wogule jest szansa na to aby to poprawili czy po tym co im wyslales masz jakies info ze cos robia? Niedlugo zacznie sie sezon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Maciej_K - czy wogule jest szansa na to aby to poprawili czy po tym co im wyslales masz jakies info ze cos robia? Niedlugo zacznie sie sezon . Ostatnia informacja- z początku tego tygodnia jest taka, że inżynierowie MG mają się zająć sprawą- ale nie wiadomo, kiedy to będzie zrobione. Na kwiecień przewidziano kolejne update dla echosond Lowrance- tak przynajmniej czytałem, ale wątpię by to coś zmieniło w sprawie MG. Jak masz dobry egzemplarz, to wszystko działa, a jak nie- mgliście to widzę i odlegle w czasie... Edytowane 21 Lutego 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Szukałem, szukałem ale bez skutku. Jest gdzieś w internecie/ktoś z Was posiada aktualny poradnik do obecnego pilota do MG Xi3, a nie tak jak w instrukcji widnieje stary pilot ( strzałki kursu, przyspieszanie/zwalnianie ). Przycisk w lewym górnym rogu to na pewno utrzymanie kursu w danym kierunku, kotwica to wiadomo, a prawy górny róg oraz literka "M" ? Jeszcze pozostaje opcja tworzenia trasy, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 podaj nr tel wyśle zdjęcie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Trochę z innej beczki. Czy ma ktoś z użytkowników podpięte echo do silnika iX3 snr gps( jego sonaru)? Jak to działa czy silnik zasila echo poprzez te wtyczkę czy trzeba jeszcze podłączyć zasilanie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Echo i silnik to są dwa urządzenia zasilane osobno. Jeśli silnik ma xdcr to jest kabel od xdcr do echa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Trzeba podłączyć zasilanie echosondy,przynajmniej u mnie,z Xi3 wychodzi przewód do echosondy 7 pinowy ,więc używam hds gen 2 , który posiada takowe do nowszych echosond z wejściem. 9 pinowym potrzebna przejściówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Ja mam simrada evo 2 i też daje się podpiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Pytam bo nie widzę tu innych opcji do podłączenia zasilania- nie znam lowerance[emoji53] https://images.app.goo.gl/1173PQ5XMqh7cTR69 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi