hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) Ostatnio robiłem kalibrację, raczej się nie udała, bo nawet nie zrobiłem 1,5 okrążenia+silnik na każde kliknięcie pilotem wydawał dziwny dźwięk. Powiedzieli, żeby użyć kombinacji M,1,1,1. Tu widzę, że powinienem zrobić M,1,1,4 czyli reset...... cholera to jak to w końcu jest masz dwie kalibracje-w osi podłużnej łodzi, czyli M1,1,2 oraz kompas jako taki M1,1,1(1,5 okrążenia- koło o średnicy ok 50m wystarczy, bo instrukcja kalibracyjna kompasu elektronicznego mówi, by prędkość kątowa nie była większa niż 2-3s) Obie trzeba wykonać. A jak jeździsz daleko pomiędzy wodami - ponowić. Jak nie działa nic - M1,1,4 i od nowa Polska Ludowa. Source: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiq0rK_4J_rAhWSsaQKHVxFCcwQFjARegQIAhAB&url=https%3A%2F%2Fwww.motorguide.com%2Fcontent%2Fdam%2Fmotorguide%2Fowners-resources%2Faccessories-instructions%2FPinPoint%2520GPS%2520Quick%2520Start%2520Instructions.pdf&usg=AOvVaw0nx95cSQGo2Ll2VByhCIuI Btw, jestem ciekawy tego co pokazali chłopaki z BoatlabPro, skądinąd kojarzę, że jakiś czas temu sami rozprowadzali urządzenie rozwiązujące problem kotwiczenia xi...Jutro sprawdzę. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 U mnie tak działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 U mnie tak działa.Jesteś na wodzie?Sprawdź proszę obsługę tras - czy działają. A jak to wygląda u ciebie odnośnie zrywania kotwy gps ustanowionej z poziomu echa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Nie już w domu.U mnie nigdy to się nie zdarzyło.Tylko mój silnik kupiony w Usa 2 Lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Nie już w domu.U mnie nigdy to się nie zdarzyło.Tylko mój silnik kupiony w Usa 2 Lata temu.To wiele wyjaśnia. No nic, jutro zobaczę u siebie co działa a co nie, niemniej czapki z głów, że są ludzie, którzy dogłębnie przeanalizowali temat i nie boją się tego pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Koledzy będę podłaczał Xi3 55lb w tym tygodniu . Razem będę miał podpięty z nim pod to samo aku echosondę Humminbirda czy przy pracy nie będzie zakłóceń na ekranie echa? Miałem kiedyś przy Garminie i Haswingu dziobowym zakłócenia przy pracy.... Może jakiś filtr? Przetwornik na rufie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 ja raz probowalem xi3 z garminem i sieje, kup osobny aku do echa i niekombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 ja raz probowalem xi3 z garminem i sieje, kup osobny aku do echa i niekombinuj Mogę mieć tylko dwa, tyle mam miejsca. I drugi jako rozruchowy do spaliny (nie mogę tam echa podpiąć bo przy rozruchu wyłącza mi echo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 kup kostke 9ah i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 kup kostke 9ah i tyleMógłbyś podać jakiś link, bo za bardzo się na tym nie znam. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Wpisz na alegro czy w Internecie akumulator 12v 9ah czy 12ah. Masa tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Koledzy będę podłaczał Xi3 55lb w tym tygodniu . Razem będę miał podpięty z nim pod to samo aku echosondę Humminbirda czy przy pracy nie będzie zakłóceń na ekranie echa? Miałem kiedyś przy Garminie i Haswingu dziobowym zakłócenia przy pracy.... Może jakiś filtr? Przetwornik na rufie oczywiście mam xi3 i humminbird solix podpięty na tym samym aku - u mnie nie sieję co więcej, podejrzewam że siać może gdy będziesz miał zestawy podpięte do dwóch niezależnych akumulatorów (tak miałem kiedyś z xi3 i garminem, gdy były podpięte do różnych akumulatorów. Rozwiązaniem było wyrównanie masy) Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez SzymusS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Garmin jest mocno znany ze zbierania zakłóceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JaK666 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 ..... Rozwiązaniem było wyrównanie masy) Można prosić o rozwinięcie ? Co rozumieć przez "wyrównanie masy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) Można prosić o rozwinięcie ? Co rozumieć przez "wyrównanie masy" ? Już to chyba w paru miejscach na forum opisywałem, więc aby się nie powtarzać: http://jerkbait.pl/topic/95667-silnik-z-maximizerem-a-zak%C5%82%C3%B3cenia-echosondy/page-3#entry2648130 Ja to zrobiłem stykając minus na akumulatorze zasilającym echo, z łodzią (którą mam aluminiową, a więc ona przewodzi do wody) Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez SzymusS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawekus Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Wiem że nie jest do tego dedykowany ale czy ktoś ma jakieś doświadczenia w użytkowaniu czarnej wersji MotorGuide Xi5 w słonej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Panowie jaką średnicę ma kolumna w Xi3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Panowie jaką średnicę ma kolumna w Xi3?Niecałe 32mm Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Posiadam od kilku lat silnik MG Xi5 55lb. Ostatnio na kilku kolejnych wyprawach wywalił mi bezpiecznik od silnika - 60A. Zadziało się to po ok. 5-6 godzinach urzywania silnika elektrycznego . Oczywiście w międzyczasie miałem parę krótkich przepłynięć na silniku spalinowym - najdłuższe ok 10 minut. Sprawdziłem od razu kable od silnika i były ciepłe. Szczególnie czerwony plusowy. Obudowa bezpiecznika jak i klema plusowa w akumulatorze były gorące. Dodam, że bezpiecznik mam na kablu plusowym. Jaka może być przyczyna takiej sytuacji? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 zly styk na bezpieczniku, jesli automatyczny on jest to przegrzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Tak, jest automatyczny. Czy miałbym go wymienić na nowy, czy ponownie sprawdzić podłączenie kabla na wejściu i wyjściu z bezpiecznika? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Sprawdz podlaczenie kabla wpierw... pewnie jest przegrzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Ok. Dzięki za podpowiedź. Zrobię jak piszesz. Bezpiecznik mam taki jak ma zdjęciu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 To są buble... które się topia przy większych pradach.zaloz samochodowy za 15zl i z glowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Który będzie lepszy? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi