hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Ten drugi to taki Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 qwz ten pierwszy i spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Dzięki kolego. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JaK666 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Ok. Dzięki za podpowiedź. Zrobię jak piszesz. Bezpiecznik mam taki jak ma zdjęciu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaPrzede wszystkim ten bezpiecznik powinien mieć 60 A. Po drugie na rynku są dostępne automaty tanie, sprowadzane z Chin, gdzie oznaczenie mocy jest wzięte z kosmosu. Jeśli kupisz taki sam, ale dobrej jakości, nie powinno być problemu. Przerabiałem temat - po zmianie pływam dwa lata na automacie, bez problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Na zdjęciu pokazałem tylko rodzaj bezpiecznika jaki posiadam. W rzeczywistości u mnie ma on 60A. Jeśli mógłbyś podpowiedzieć jaki ostatecznie Ty zainstalowałeś, to byłbym wdzięczny. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Cześć.Jaki masz przekrój kabla pomiędzy aku , a bezpiecznikiem? Jeżeli zbyt cienki , to może być przyczyną. Kabel się grzeje i termik od niego się szybko nagrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Racja, bezpieczniki są sprzedawane w bardzo podobnych obudowach, różnej jakości. Mam taki bezpiecznik automatyczny 60A na przewodzie 8mm na silniku dziobowym i nic się nie dzieje, nie poci się, nie grzeje, a czasem pływam kilka km w strefie ciszy lub kotwicze na silniku orzy silnym wietrze i nie ma lekko. Sprawdzony i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) Ja miałem na początku problem z oryginalnymi końcówkami na kablach od xi5. Takie cienkie miedziane zakończenia co podłączasz pod aku. Grzało się cholerstwo mocno. Po zmianie na znacznie grubsze, problem zniknął. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Września 2020 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Grubość kabla od akumulatora do bezpiecznika, a raczej średnica wiązki bez izolacji ma 4,5mm. Czy taka średnica jest odpowiednia? Silnik miałem zamontowany u producenta łodzi. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) Oryginalne kable z wiązką 4.5 mm są OK. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Września 2020 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Sprawdż copisze na kablu/żyle. 4,5mm zmierzyłeś pewnie suwmiarką. W elektryce przekrój kabla podaje producent w mm2 (kwadrat). 4mm2 to zdecydowanie za mało do długotrwałego obciążenia prądem np 40A. Zmierz pobór amperomierzem i sprawdż , co pisze na przewodzie , ewentualnie zapytaj eleltryka , który to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Ostatecznie zamontowałem bezpiecznik proponowany przez kolegę Siarq i zmieniłem przewody na 16mm2 (były10mm2). Dzisiaj w ciągu prawie 10 godzin na wodzie dziobówka chodziła ok 8 godzin przy silnym wietrze i bezpieczni wytrzymał. Po problemie. Dzięki za pomoc. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 (edytowane) Ja używam https://allegro.pl/oferta/eti-rozlacznik-bezpiecznikowy-stv-d02-1p-63a-7797373159?fromVariant=7797386760Do tego można dobrać wkładki o różnym amperażu, które trzymają parametry.Dodatkowo służy jako rozłącznik. Edytowane 28 Września 2020 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Nie wiem jak on ci się zachowa przy prądzie stałym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Ampery to ampery.Testowałem na mniejszym amperażu wkładki (10A) i żarówkach . Przy poborze powyżej 10A po chwili go wywalało.Także śpię spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Ponoć jest już testowany soft leczący nowsze Xi z efektów specjalnych po zsieciowaniu z ekranem. Na FB MG prywatnym ktoś się chwalił że został testerem, pokazał kilka filmów z poprawnego realizowania poleceń nawigacyjnych przez silnik. Napisałem do naszych magików z serwisu P-P, czy coś wiedzą o sprawie- cisza póki co. Oby się udało i ta odyseja zakończyła się jak najszybciej - najlepiej poprzez zwykłe update a nie wizytę w serwisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Nie wiem jak on ci się zachowa przy prądzie stałym.Tj rozlacznik bezpiecznikowy obslugujacy wkładki D02 , a tych wkładek jest pierdylion rodzajów ch-yk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Cześć. Bardzo dobre rozwiązanie pod warunkiem dobrania odpowiedniego bezpiecznika. Ja stosuję w obwodach o napięciu 230/400V , gdzie dla bezpieczeństwa muszę zrobić widoczną przerwę w obwodzie. Ja używam https://allegro.pl/oferta/eti-rozlacznik-bezpiecznikowy-stv-d02-1p-63a-7797373159?fromVariant=7797386760Do tego można dobrać wkładki o różnym amperażu, które trzymają parametry.Dodatkowo służy jako rozłącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rompacz Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Panowie, mam pytanie o oznaczenie SNR przy motorguidach xi3/xi5. Co ono oznacza?Czy wybierając silnik lepiej wybrać model z tym tajemniczym SNR czy to nie ma wielkiego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Sonar czyli model z wbudowanym przetwornikiem Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rompacz Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Sonar czyli model z wbudowanym przetwornikiem Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaDzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Bez snr i tak nie kupisz, parker nie sprowadza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 (edytowane) Kupiłem xi3 bez przetwornika dwa dni temu, sklep wodomania Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Października 2020 przez lukaszkosciukiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Super, świat staje się lepszy. Ja i kilku moich znajomych nie miało wyboru bo nie sprowadzali. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Bez snr i tak nie kupisz, parker nie sprowadza. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJa się dziwię im że oni to sprzedają nadal jako opcja na podlączenie do echa w sensie nawigacyjnym. Wiem, że sami nie ogarynają, ale dealerzy łodzi wciskają, bo panie to zaj..e jest a okazuje się, że poza wydaną kasą i kłębkiem nerwów- nie ma z tego nic. Parkery o sprawie wiedzą od co najmniej roku, sam ich informowałem, wysyłałem filmy, natomiast żadnego infa dla potencjalnych klientów nie raczyli zapodać Ot, biznes.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi