hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Może teraz zaczęli sprowadzać bez snr, tak się rozwiązuje problemy[emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 A może skpńczył się zapas z SNR ? U mnie kabelek od SNR zaizolowany sobie wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czaja911 Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Xi3 bez SNR długo już są w ofercie,(2-3 lata ?)Głównie Xi5 bez SNR to jest wydarzenie, teoretycznie niedostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Panowie zrobiłem kalibracje kompasu 112 111. Dalej występuje problem, gdy chce włączyć kotwice silnik zamiast złapać kurs kilka stopni prawo/lewo musi obkręcić się 270-360 stopni w prawą stronę i dopiero łapie kotwice. Jest tak zawsze przy powiedzmy 5-10 pierwszych kotwicach lub przy pierwszej kotwicy wykona ten manerw, a później działa prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Panowie zrobiłem kalibracje kompasu 112 111. Dalej występuje problem, gdy chce włączyć kotwice silnik zamiast złapać kurs kilka stopni prawo/lewo musi obkręcić się 270-360 stopni w prawą stronę i dopiero łapie kotwice. Jest tak zawsze przy powiedzmy 5-10 pierwszych kotwicach lub przy pierwszej kotwicy wykona ten manerw, a później działa prawidłowoU mnie też tak jest, nie przejmuję się tym zanadto, jak za dużo kabla nawinięte- wyłączam anchorlocka i odwijam manualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Panowie zrobiłem kalibracje kompasu 112 111. Dalej występuje problem, gdy chce włączyć kotwice silnik zamiast złapać kurs kilka stopni prawo/lewo musi obkręcić się 270-360 stopni w prawą stronę i dopiero łapie kotwice. Jest tak zawsze przy powiedzmy 5-10 pierwszych kotwicach lub przy pierwszej kotwicy wykona ten manerw, a później działa prawidłowoSpróbuj po każdym włożeniu silnika do wody skalibrować przód.Ustaw go do przodu a potem M 112 - trwa to niecałe 3s i u mnie znacząco poprawia zachowanie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Jak wygląda procedura pierwszego uruchomienia w xi3? Czy powinienem zrobić jakaś podstawową kalibracje ? Jeżeli tak to w jakiej kolejności ? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Dodatkowo zauważyłem, że jeśli silnik sam się obkręci z 360 stopni i chciałbym go obkręcić trzymając cały czas przycisk lewo lub prawo po ok 270-360 stopniach silnik zatrzymuje się, nie reaguje na wciśnięty przeze mnie przycisk lewo/prawo. Nie zatrzymuję sięidealnie w lini prostej tyko powiedzmy po kątem 30-45 stopni. Ma to jakieś znaczenie ? Dodatkowo od kiedy opisywałem problem kotwicy z obkręcaniem się, silnik pierwszy raz wczoraj zamiast jak zawsze obkręcić się w prawo to obrócił się w lewo, nie wiem co tam mogło się w środku przestawić ...... gdyby tyle nie kosztował pewnie bym go ******* do wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Dodatkowo zauważyłem, że jeśli silnik sam się obkręci z 360 stopni i chciałbym go obkręcić trzymając cały czas przycisk lewo lub prawo po ok 270-360 stopniach silnik zatrzymuje się, nie reaguje na wciśnięty przeze mnie przycisk lewo/prawo. Nie zatrzymuję sięidealnie w lini prostej tyko powiedzmy po kątem 30-45 stopni. Ma to jakieś znaczenie ? Dodatkowo od kiedy opisywałem problem kotwicy z obkręcaniem się, silnik pierwszy raz wczoraj zamiast jak zawsze obkręcić się w prawo to obrócił się w lewo, nie wiem co tam mogło się w środku przestawić ...... gdyby tyle nie kosztował pewnie bym go ******* do wody Mam tak samo, da się z tym żyć, podczas odwijania trzeba drugi raz wcisnąć i zrobi co trzeba. Silnik nie ma opcji na autopowrót do pozycji 0 czyli wzdłuż kila łodzi. Przestaje się obracać ponieważ sygnał z pilota ma określony czas trwania- według mnie. Można się do tego przyzwyczaić, MG jest tańsze od MK , Kotwica z pilota jest zaebistym ficzerem, jeszcze lepsza z ekranu, no ale to dopiero jak się uporają z softem. Ja póki co nie odsyłam silnika, najwyżej po sezonie to zrobię-inna sprawa czy oni tam mogą coś poradzić na te efekty specjalne- do tej pory nie mogli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 U mnie nie działa kilkanie kotwicy, już probówałem kilka różnych opcji, ostatnio pomogło złożenie i rozłożenie silnika lub odłączenie od zasilania i podłączenie, da się żyć, ale denerwuje to strasznie, jak jest duża fala i trzeba szybko kotwice kliknąć nie wiadomo jak mocno obkręci się a kabel może urwać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Xi3 Czy przy pierwszym pływaniu na wodzie trzeba robić kalibracje kompasu i kalibracje osi ? W jakiej kolejności powinno się to wykonać i jak dokładnie przeprowadzić kalibracje kompasu ? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Nic się nie urwie.Jest zabezpieczenie w blokadzie którą regulujemy głębokość znużenia silnila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Pytanie laika, co to za kabelek wystaje z Xi3? Wysłane z mojego PCT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Nie znam się, ale się wypowiem jak przystało na internetowego eksperta od wszystkiego. Pewnie do połączenia pedała, albo sieciowania Edytowane 21 Października 2020 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Do podłączenia do sieci nmea2000, oczywiście przez bramkę mg Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Panowie sieciujący nowe silniki XI- jest nadzieja. Ponoć w EU są dwie osoby testujące nowe oprogramowanie do gatewaya, jeden z nich to człek od Teamcolibri, wrzucił na fejsa film, wygląda na to, że problem braku kotwiczenia, płynięcia po zadanej trasie jest już ogarnięty. Soft w wersji beta, chyba tylko w wariancie flashpamięci z kablem serwisowym. Nie wiadomo, czy wyjdzie jako software do pobrania i upnięcia silnika, czy będzie konieczność odesłania do dystrybutora. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Brawo oni ... dziękujemy za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Brawo oni ... dziękujemy za inKilka tygodni temu czytałem info, że w połowie grudnia soft ma być dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Pytanie laika, co to za kabelek wystaje z Xi3? Wysłane z mojego PCT-L29 przy użyciu TapatalkaCzy jest opcja żeby tego kabelka nie było w Xi5? Wersja z przetwornikiem i napisem pinpoint gps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Kabelek powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Czy jest opcja żeby tego kabelka nie było w Xi5? Wersja z przetwornikiem i napisem pinpoint gpsMusi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Znalazłem był pod pokrywą , ktoś go tam schował bo nie był używany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav00 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Kilka tygodni temu czytałem info, że w połowie grudnia soft ma być dostępny. Już po połowie grudnia czy coś się wyjaśniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Panowie jaki jest aktualny status działania tych silników z echo ? Zostało coś usprawnione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi