hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Panowie jaki jest aktualny status działania tych silników z echo ? Zostało coś usprawnione ?Still in process. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rompacz Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Panowie, Jesienią kupiłem MG XI3. Już pierwsze pływanie pokazało problem, że na najniższych obrotach słychać upierdliwe "ćwierkanie". Mieliście coś podobnego? Serwisować? Problem ćwierkania widać i słychać na filmiku w okolicach 55 sekundy. https://drive.google.com/file/d/1pTp_rHzcV4ToTCyjc7kGSEuwI2JbMIek/view?usp=sharing Oprócz tego, silnik w losowych momentach wyłącza funkcje kotwicy sygnalizując to dźwiękiem. O tym było juz pisane, ale rozumiem że recepty na to nie ma tak? Generalnie straszny złom z tego MG. Ewidentnie za tani był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Silnik wyłancza kotwice bo gubi sygnał w garażu.Co do piszczenia to spróbuj założyć śrubę i włożyć silnik do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rompacz Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Silnik wyłancza kotwice bo gubi sygnał w garażu.Co do piszczenia to spróbuj założyć śrubę i włożyć silnik do wody. Nie. Wszystkie problemy miały miejsce na wodzie.Piszczenie słychać też jak silnik jest wodzie z założoną śrubą.Kotwice odpalam na jeziorze, łowie 20 minut i nagle pik - koniec kotwicy. Ponownie wciskam kotwice na pilocie i trzyma. Film nagrałem w garażu bo tak mi było łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Panowie, Jesienią kupiłem MG XI3. Już pierwsze pływanie pokazało problem, że na najniższych obrotach słychać upierdliwe "ćwierkanie". Mieliście coś podobnego? Serwisować? Problem ćwierkania widać i słychać na filmiku w okolicach 55 sekundy. https://drive.google.com/file/d/1pTp_rHzcV4ToTCyjc7kGSEuwI2JbMIek/view?usp=sharing Oprócz tego, silnik w losowych momentach wyłącza funkcje kotwicy sygnalizując to dźwiękiem. O tym było juz pisane, ale rozumiem że recepty na to nie ma tak? Generalnie straszny złom z tego MG. Ewidentnie za tani był Nie. Wszystkie problemy miały miejsce na wodzie.Piszczenie słychać też jak silnik jest wodzie z założoną śrubą.Kotwice odpalam na jeziorze, łowie 20 minut i nagle pik - koniec kotwicy. Ponownie wciskam kotwice na pilocie i trzyma. Film nagrałem w garażu bo tak mi było łatwiej. Wiosną zrób materiał na wodzie i dawaj im go do serwisu ,niech myślą. Może przed sezonem będziesz miał porobiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Odsyłaj teraz bo będziesz długo czekał, będą się wymigiwać Covidem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Panowie- posiadacze niesprawnych w sieci N2K xi- jest nadzieja na lepsze jutro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Tyle czasu co mieli na ogarnięcie tego i nic nie zrobili więc jakoś teraz nie bardzo wierzę że w te informację Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Tyle czasu co mieli na ogarnięcie tego i nic nie zrobili więc jakoś teraz nie bardzo wierzę że w te informację Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaMam z kilku mniej lub bardziej oficjalnych źródeł potwierdzenia, że jednak dali radę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Mam z kilku mniej lub bardziej oficjalnych źródeł potwierdzenia, że jednak dali radę.....Czy ja dobrze rozumiem że to jednak będzie wymiana jakiejś części ? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Czy ja dobrze rozumiem że to jednak będzie wymiana jakiejś części ? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaNie, wgranie software poprzez serwis. Sam tego nie zrobisz, dystrybutorzy otrzymają dongle - pendrive z interfejsem mg i updatują soft płyty głównej silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Nie, wgranie software poprzez serwis. Sam tego nie zrobisz, dystrybutorzy otrzymają dongle - pendrive z interfejsem mg i updatują soft płyty głównej silnika.Bez sensu trochę , prościej byłoby to zrobić przez echo . Wysłac silnik do Parkera to kilka tygodni z głowy Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Ciekawe gdzie mam wysłać silnik jak kupiłem go w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Ciekawe gdzie mam wysłać silnik jak kupiłem go w Niemczech.Pewnie parker przyjmie, ale zaraz jakaś opłatę wymyślą tak jak z wgrywaniem języka do echo Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) niedoczytalem a napisalem , wysylasz do dystrybutora gdzie kupiles , Parker na pewno w takim wypadku cos doliczy - w koncu nie zarobil na tym, ale mozesz zadzwonic i sie dowiedziec jak akcja ruszy Edytowane 17 Lutego 2021 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł890321 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Kurde zastanawiam się nad kupnem xi3 polecacie czy lepiej xi5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Kurde zastanawiam się nad kupnem xi3 polecacie czy lepiej xi5Ja sie zastanawialem i do wyboru juz tylko zostaly XI3;) w sumie wyszlo jak na moje potrzeby lepiej. XI3 jest prawie 5kg lzejszy od XI5. W XI3 sruba 3 lopatkowa, XI5 2 lopatkowa. Elektronika identyczna,pilot tez, wspolprcuja przez bramke i NMEA z ploterami lowrance. Obie wersje wystepuja z wbudanym sonarem. W XI5 solidnijsza podstawa, mechanizm obrotowy, rowniez z tego co slyszalem wiecej elementow jest wymienilanych jezeli ulegna awarii. Roznica w cenie wersji 54" SNR GPS 1000-1500. Jak mniejsza lodka i 12v to bralbym XI3, na wieksza i 24V XI5. Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Ja sie zastanawialem i do wyboru juz tylko zostaly XI3;) w sumie wyszlo jak na moje potrzeby lepiej. XI3 jest prawie 5kg lzejszy od XI5. W XI3 sruba 3 lopatkowa, XI5 2 lopatkowa. Elektronika identyczna,pilot tez, wspolprcuja przez bramke i NMEA z ploterami lowrance. Obie wersje wystepuja z wbudanym sonarem. W XI5 solidnijsza podstawa, mechanizm obrotowy, rowniez z tego co slyszalem wiecej elementow jest wymienilanych jezeli ulegna awarii. Roznica w cenie wersji 54" SNR GPS 1000-1500. Jak mniejsza lodka i 12v to bralbym XI3, na wieksza i 24V XI5. Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu TapatalkaElektronika nie jest taka sama. Xi5 ma przełącznik kontaktronowy , który odłącza silnik po wciągnięciu pędnika w te sanki podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.Bart Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Witam silnik XI5 ma śrubę 3 łopatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 (edytowane) Są z dwoma lub trzema łopatkami ja mam z 2018 roku i mam 2 kumpel kupił w 2020 i ma 3 . Oddzielnie do kupienia są obie. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Marca 2021 przez Łukasz.t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tapirro Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Ktoś wie czy problem współpracy z lowerance został rozwiązany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Ktoś wie czy problem współpracy z lowerance został rozwiązany?Nie- w silnikach z minionych dwóch lat produkcji, w nowych - nie wiem jak jest. Ponoć już docierają do EU kości pamięci dla serwisów,by proces przeprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Podobno juz w kwietniu serwis bedzie to ogarnial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Podobno juz w kwietniu serwis bedzie to ogarnialW Finlandii od 31. 3 rusza akcja serwisowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi