hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BartasL2 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 W dziale motorowodne zapytaj. Tam użytkownicy prędzej znajdą Twoje pytanie. Ewentualnie poproś moda o przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Może instrukcja obsługi pomoze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Trzeba sparować.Ale obstawiam stare baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Czy sa jakieś nowe informacje odnośnie aktualizacji firmware w silnikach xi3 i xi5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Niby już aktualizują w parkerze Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 akcja ruszyla , mozna wyslac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Jutro dam znać jak rezultat, bo mam silnik po wizycie w serwisie. Może jakiś materiał wrzucę na kanał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Jutro dam znać jak rezultat, bo mam silnik po wizycie w serwisie. Może jakiś materiał wrzucę na kanał. Długo czekałeś na odesłanie, nie da się załatwić pena USB aby to zrobić bez wysyłki, tak jak robią to w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Wszystko działa jak trzeba po updacie przez serwis. Kotwiczenie do wskazanego waypointa, jazda po trasie zakończona kotwiczeniem na ostatnim puncie trasy. Silnik jest wykrywany w sieci od strzała, bez cudowania z włącznikami, sekwencjami uruchomień itp. Damm, to zajęło cały okres gwarancyjny mojego silnika. Jak myślicie jest sens pisać na serwis w celu przedłużenia gwarancji na sprzęt o okresy pobytu w serwisie, których łącznie nazbierało się ok 6 miecha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal Sz Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) Widze ze jest możliwość aktualizacji przez echo https://www.motorguide.com/us/en/service.html Trzeba wypełnić formularz z odpowiednimi danymi i niby przyślą plik i można to zrobić z poziomu echa.Czy ktoś to już sprawdził? Edytowane 12 Maja 2021 przez Michal Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Wszystko działa jak trzeba po updacie przez serwis. Kotwiczenie do wskazanego waypointa, jazda po trasie zakończona kotwiczeniem na ostatnim puncie trasy. Silnik jest wykrywany w sieci od strzała, bez cudowania z włącznikami, sekwencjami uruchomień itp. Damm, to zajęło cały okres gwarancyjny mojego silnika. Jak myślicie jest sens pisać na serwis w celu przedłużenia gwarancji na sprzęt o okresy pobytu w serwisie, których łącznie nazbierało się ok 6 miecha? Art. 581. [bieg terminu gwarancji]§ 1. Jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków gwarant dostarczył uprawnionemu z gwarancji zamiast rzeczy wadliwej rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji biegnie na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrócenia rzeczy naprawionej. Jeżeli gwarant wymienił część rzeczy, przepis powyższy stosuje się odpowiednio do części wymienionej.§ 2. W innych wypadkach termin gwarancji ulega przedłużeniu o czas, w ciągu którego wskutek wady rzeczy objętej gwarancją uprawniony z gwarancji nie mógł z niej korzystać. To za drogie zabawki, żeby nie skorzystać z prawa które Ci przysługuje. Po prostu napisz pytanie na podstawie 581 par. 2 do kiety teraz Twoja gwarancja obowiązuje a później sprawdź czy dobrze zliczyli czas kiedy nie mogłeś korzystać z silnika. To żadna łaska. Tylko zamiast później się ciągać po sądach i udowadniać że gwarancja jest ważne lepiej teraz wymusić na gwarancie taką deklarację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Art. 581. [bieg terminu gwarancji]§ 1. Jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków gwarant dostarczył uprawnionemu z gwarancji zamiast rzeczy wadliwej rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji biegnie na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrócenia rzeczy naprawionej. Jeżeli gwarant wymienił część rzeczy, przepis powyższy stosuje się odpowiednio do części wymienionej.§ 2. W innych wypadkach termin gwarancji ulega przedłużeniu o czas, w ciągu którego wskutek wady rzeczy objętej gwarancją uprawniony z gwarancji nie mógł z niej korzystać. To za drogie zabawki, żeby nie skorzystać z prawa które Ci przysługuje. Po prostu napisz pytanie na podstawie 581 par. 2 do kiety teraz Twoja gwarancja obowiązuje a później sprawdź czy dobrze zliczyli czas kiedy nie mogłeś korzystać z silnika. To żadna łaska. Tylko zamiast później się ciągać po sądach i udowadniać że gwarancja jest ważne lepiej teraz wymusić na gwarancie taką deklarację. Napisałem do człowieka od nich, podając te paragrafy, zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Tak na prawdę to teraz nie chodzi o Ciebie, tylko o precedens ;-). zobaczymy jak się firma zachowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Tak na prawdę to teraz nie chodzi o Ciebie, tylko o precedens ;-). zobaczymy jak się firma zachowa. Dzięki za szczerość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Dzięki za szczerość ...ale wszyscy który mają podobne problemy trzymają kciuki i liczą, że Ci się uda, a firma w imię dbałości o markę nawet nie pomyśli żeby robić jakieś kłopoty ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Spotakalem na wodzie wędkarza, który odebrał silnik z drugiej już naprawy i okazało się, że zamiast do przodu to plynie do tyłu i odwrotnie. Serwis złożył górę silnika obracając o 180 stopni... na szczęście to tylko jedna śruba, żeby samemu przełożyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) Staff parkerowy skontaktował się ze mną na fb, gdzie pytałem: można zgłaszać się do serwisu i po terminie, sprawy będą rozpatrywane indywidualnie ze wskazaniem na pozytywne załatwienie sprawy. Także to chyba wyczerpuje temat. Edytowane 12 Maja 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Spotakalem na wodzie wędkarza, który odebrał silnik z drugiej już naprawy i okazało się, że zamiast do przodu to plynie do tyłu i odwrotnie. Serwis złożył górę silnika obracając o 180 stopni... na szczęście to tylko jedna śruba, żeby samemu przełożyć.No to pływał dobrze, tylko obudowa odwrócona. Czy może śruba mu chodziła "na wstecznym"? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 No to pływał dobrze, tylko obudowa odwrócona. Czy może śruba mu chodziła "na wstecznym"? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaKabel wychodzący z góry silnika i śruba napędowa były po przeciwnych stronach. Podpłynął do mnie i podpatrzył,że powinny być po tej samej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Staff parkerowy skontaktował się ze mną na fb, gdzie pytałem: można zgłaszać się do serwisu i po terminie, sprawy będą rozpatrywane indywidualnie ze wskazaniem na pozytywne załatwienie sprawy. Także to chyba wyczerpuje temat. Temat się wyczerpie jak silniki będą naprawione Zmiana dostawcy płyty głównej nie wyszła MG na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Temat się wyczerpie jak silniki będą naprawione Zmiana dostawcy płyty głównej nie wyszła MG na dobre.Nie płyty, a modułu GPS ,ten stary powleczony miękkim tworzywem działał ok. a w nowym- nie pomagała wymiana płyty. Problem był natury softowej, w gateway kit. Dziwię się tylko,że tak długo to trwało, w sytuacji gdy materiały o niesprwnyn sprzęcie spływały do MG od początku 2019r, z różnych stron świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Widze ze jest możliwość aktualizacji przez echohttps://www.motorguide.com/us/en/service.html Trzeba wypełnić formularz z odpowiednimi danymi i niby przyślą plik i można to zrobić z poziomu echa.Czy ktoś to już sprawdził?Nic nie trzeba wypełnić tam jest plik ściągasz go,kopiujesz na kartę,wsadzasz do echa i aktualizujesz według instrukcji i wszystko śmiga.Ja kombinowałem kolega w Stanach wypełniał formularz,czekałem na plik a plik jest podany na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 I żadnych silników nigdzie nie trzeba wysylac,wszystko w domu się robi 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Ja wczoraj wgrywałem, zaktualizował się w 3 min , ale nie sprawdzałem na wodzie jeszcze , sprawdzałeś czy działa poprawnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Nie jeszcze ale już włącza się poprawnie bez żadnych cudowanie kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi