hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Wiatr szybciej przestawi lżejsza łódkę od cięższej bardziej zanurzonej. 8m/s to 28 km/h a nie 30-40km/h. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkod 28 do 30 km różnica żadna. Ponton jest podatny na znoszenie dużo bardziej niż łódź- wysoka burta, niewielka masa, brak kila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Witam, w moim silniku mg xi3 pojawił się problem z nadmiernym zużyciem baterii w pilocie, od początku sezonu do teraz wymieniłem już 2kmp, a byłem może z 10 razy na rybach. Czy to jest norma, czy coś jest nie tak, jak jest u was czy tak często też zmieniacie baterie? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adis Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 (edytowane) U mnie bateria w pilocie, od nowości, skończyła się po 1,5 roku.Wymieniłem na nowy kpl na początku czerwca i na razie jest ok.A pływam 2-3 razy w tygodniu Edytowane 28 Lipca 2021 przez adis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Silnik mam od tego roku pływam 2-4 razy w miesiącu i już trzeci komplet, zdecydowanie coś jest nie tak, tylko co? Czy przyczyną może być brak kalibracji silnika względem łodzi? Czy można zrobić reset ustawień i cały proces przeprowadzić jeszcze raz? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adis Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Zadzwoń do Parkera, pogadaj z serwisem, niech oni Ci coś powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Witam, w moim silniku mg xi3 pojawił się problem z nadmiernym zużyciem baterii w pilocie, od początku sezonu do teraz wymieniłem już 2kmp, a byłem może z 10 razy na rybach. Czy to jest norma, czy coś jest nie tak, jak jest u was czy tak często też zmieniacie baterie? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu TapatalkaTo samo miałem u siebie. Skończyło się na wymianie pilota (gwarancja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 (edytowane) U mnie w xi5 bateria trzyma 2 lata. Edytowane 28 Lipca 2021 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Ja wymieniłem w tym roku po 3 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 U mnie w Xi5 padły mi baterie w pedale nożnym po miesiącu ale po tym ogarnalem ze trzeba go po prostu wyłączać za każdym razem [emoji23] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Dzwoniłem do Parkera, problem okazuje się dość znany i ogólnie powszechny wadliwe zdarzają się piloty które wymieniają praktycznie od ręki. Jeżeli oczywiście mają na stanie, akurat teraz brak ale za dwa i pół tygodnia będą mieć. Problem wydaje się być rozwiązany, wszystkim dziękuję za trafne sugestie. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszkosciukiewicz Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Wracając do połączeni silnika z echo wciąż zastanawiam się czy ryzykować i zacząć budować sieć 2 echosondy, dziobowka, antena point-one. Jak się okaże ze silnik będzie świrował to 3 tys wyrzucone w błoto. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Czy według was warto dopłacać do wersji Motorguide ze sterowaniem pedałem nożnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 To za to trzeba doplacac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 W xi5 w standardzie...w xi3 trzeba dopłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Sprawdźcie panowie specke xi3, bo na stan mojej wiedzy w tym modelu jest jeden kanał wifi = albo pilot , albo pedał Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Sprawdźcie panowie specke xi3, bo na stan mojej wiedzy w tym modelu jest jeden kanał wifi = albo pilot , albo pedał Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu TapatalkaTo nie rozumiem poco sprzedają dodatkowo pedał do xi3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 To nie rozumiem poco sprzedają dodatkowo pedał do xi3?Bo w USA na bassowych łodziach czesto steruje się pedałem, by mieć wolne ręce do łowienia. U nas kotwica gps jest najczęstszym ficzerem w użyciu, tam niekoniecznie, bo od lat używa się silników sterowanych pedałem i obławia za jego pomocą z dziobu łodzi różne miejscówki. Do kotwiczenia na płytkm mają talony, powerpole itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Macieju, ostatnie 2 pytania by zamknąć temat czy blokada kursu działa poprawnie na MG? I czy jest coś co przemawia za kupnem xi5 zamiast 3? Lepsza płytka lub podwójny zamek Bo pedał nożny to zbędny dodatek biorąc pod uwagę nasze gumiaki no chyba że jako awaryjne sterowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Macieju, ostatnie 2 pytania by zamknąć temat czy blokada kursu działa poprawnie na MG? I czy jest coś co przemawia za kupnem xi5 zamiast 3? Lepsza płytka lub podwójny zamekBo pedał nożny to zbędny dodatek biorąc pod uwagę nasze gumiaki no chyba że jako awaryjne sterowanie.Po dochowaniu reżimów kalibracyjnych, z poziomu pilota wszystko działa ok. Oczywiście myszkuje nieco, po prostu taki urok tych silników. Skoro funkcje sieciowe, pilot są takie same, korzystamy głównie z kotwiczenia- nie widzę sensu, by dopłacać za inny pędnik, kontaktronowe styki wyłączające silnik na sankach zaraz po wciągnięciu czy wspomniany dwukanałowy moduł wifi w xi5. Od awaryjnego napędu i sterowania masz wiosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Tack! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rompacz Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) Niedawno pisałem o problemie z funkcją kotwicy przy wietrznej pogodzie. Jakby ktos mial podobny klopot to nizej opisuje jak uporalem sie z tym dziadostwem.Problem pokazalem na filmiku na yt:https://youtu.be/34lAezCosxg Zagladnalem pod obudowe i kabel gps szedl środkiem razem z kablami zasilania. Jest to niezgodne z zalecaniami z instrukcji MG. Moze to powodowac zaklocanie gps i kompasu. Ulozylem kable zgodnie z instrukcja i dodatkowo owinąłem zasilanie folia aluminową zeby troche ekranowac pole elektryczne. Teraz przy silnym wietrze silnik trzyma bardzo przyzwoicie w punkcie. Soft po updacie tegorocznym oczywiscie. Wydaje sie ze jeszcze go nie wyrzuce na smietnik. Moze przy nastepnej awarii;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez rompacz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Dla początkujących-sieciujących swe Motorguide GPS z ekranami Lowrance/Simrad: Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JaK666 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Po 2 latach użytkowania "umarła" moja bramka (Pinpoint GPS Gateway Kit). Czy jest opcja kupna w cenie lepszej od średniej rynkowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Ebay.com, ok 770zł z opłatami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Ebay.com, ok 770zł z opłatami.Sprawdziłem prawie 900zł z opłatami, trochę taniej ale czy warto, w razie awarii... Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi