Skocz do zawartości
  • 0

MotorGuide Xi3 / Xi5

hlehle

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Orientujecie się czy silnik xi3, który posiada GPS jest możliwy do namierzenia po kradzieży?

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

W jaki niby sposób skoro nie ma zasilania ? I jak miałby wysyłać te dane o lokalizacji, do tego byłby potrzebny moduł GSM np

• 0

Witam serdecznie mam kilka pytań odnośnie cit wymieniał ktoś kable zasilające od tego silnika a drugie pytanie jest takie czy złącze andersona daje radę przy tych silnikach i czy ktoś używa??

Różne są złącza Andersona, ja używam tych czarnych, dużych - do widlaków, 80A. 

• 0

Wielokrotnie polecane Rema Anderson

Dzięki za odpowiedź ale nie takich szukam chodzi mi o takie które montuje się w otworze w burcie jedyne co znalazłem to oryginał motorguide ale jakoś mnie te ich wtyczki nie przekonują:/

Coś tego typu i wtyczka do tego

post-58587-0-20453000-1643731633_thumb.jpg

Edytowane przez bartolomeo213

• 0

Dzięki za odpowiedź ale nie takich szukam chodzi mi o takie które montuje się w otworze w burcie jedyne co znalazłem to oryginał motorguide ale jakoś mnie te ich wtyczki nie przekonują:/

https://wodomania.pl/gniazdko-zasilania-silnikow-motorguide-p-722.html

https://wodomania.pl/wtyczka-zasilania-silnika-motorguide-8m4000953-p-736.html

Edytowane przez Sławek77

• 0

Taką wtyczkę ma Minn kota. Zapytaj kol. @Psulek. Ja u niego kupowałem, tzn on mi taką ogarniał. Miałem wcześniej Andersona ale nie do końca mi się podobało to rozwiązanie.

Edytowane przez Lucas

• 0

Używam wtyczki mg i jest ok, trochę drogo ale ciężko jest znaleźć coś do montażu w burciebea6ef9ca37dda2a146fe5e5ee7e9b61.jpg

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

• 0

Koledzy,

Możecie podlinkować jakąś dobrą jakościowo szybkozłączkę i bezpiecznik 60A do xi 3? Widziałem te dedykowane oryginały polecane przez Motorguide, lecz zastanawiam się, czy nie ma alternatywnego rozwiązania.

Z góry dziękuję za pomoc.

• 0

Koledzy,

Możecie podlinkować jakąś dobrą jakościowo szybkozłączkę i bezpiecznik 60A do xi 3? Widziałem te dedykowane oryginały polecane przez Motorguide, lecz zastanawiam się, czy nie ma alternatywnego rozwiązania.

Z góry dziękuję za pomoc.

cześć

używam od 3 lat tej złączki do xi5- działa i nic się nie grzeje

https://allegro.pl/oferta/kostka-zlacze-typ-anderson-sb50a-10mm2-czerwona-9964601837

Edytowane przez Mateos_74
  • Like 1

• 0

Cześć,

Dziękuję za podpowiedź. Wpinałeś u siebie bezpiecznik, czy masz to jakoś inaczej rozwiązane?

nie, nie mam podpiętego żadnego bezpiecznika, sam w sobie ma wbudowane zabezpieczenie. Parę razy zaplątałem się w rośliny - silnik się wyłączył i zasygnalizował to dźwiękiem

• Like 1