hlehle Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 WitamPanowie mam taki problem:Silnik xi5 otrzymałem od rodziców w prezencie z Niemiec. Nigdy nie przywiązywałem wagi do faktury czy paragonu zakupu. Rodzice go nie mają, może był w kartonie, ale nie zwróciłem uwagi. Silnik ma problem z brakiem kotwiczenia w wybranym punkcie, nie płynie po trasie itd. Chciałem zawieść silnik do naprawy, ale powiedzieli, że musi być jakiś dokument zakupu, aby wiedzieli ile jest gwarancji. Nie posiadam dokumentu zakupu.Czy jest możliwość aby ktoś przesłał ksero zakupu abym miał tylko podkładkę do usunięcia awarii. Będę wdzięczny, odpłacę się.Z tego co pamiętam na fakturze może być numer seryjny taki co masz na silniku, a wtedy może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Z tego co pamiętam na fakturze może być numer seryjny taki co masz na silniku, a wtedy może być problem . Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 WitamPanowie mam taki problem:Silnik xi5 otrzymałem od rodziców w prezencie z Niemiec. Nigdy nie przywiązywałem wagi do faktury czy paragonu zakupu. Rodzice go nie mają, może był w kartonie, ale nie zwróciłem uwagi. Silnik ma problem z brakiem kotwiczenia w wybranym punkcie, nie płynie po trasie itd. Chciałem zawieść silnik do naprawy, ale powiedzieli, że musi być jakiś dokument zakupu, aby wiedzieli ile jest gwarancji. Nie posiadam dokumentu zakupu.Czy jest możliwość aby ktoś przesłał ksero zakupu abym miał tylko podkładkę do usunięcia awarii. Będę wdzięczny, odpłacę się.A nie trzeba kalibrować gps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Niema zadnych nr silnika.na fakturze , ale.wszytskie nr silnikow sprzedawanych w pl ma importer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 WitamPanowie mam taki problem:Silnik xi5 otrzymałem od rodziców w prezencie z Niemiec. Nigdy nie przywiązywałem wagi do faktury czy paragonu zakupu. Rodzice go nie mają, może był w kartonie, ale nie zwróciłem uwagi. Silnik ma problem z brakiem kotwiczenia w wybranym punkcie, nie płynie po trasie itd. Chciałem zawieść silnik do naprawy, ale powiedzieli, że musi być jakiś dokument zakupu, aby wiedzieli ile jest gwarancji. Nie posiadam dokumentu zakupu.Czy jest możliwość aby ktoś przesłał ksero zakupu abym miał tylko podkładkę do usunięcia awarii. Będę wdzięczny, odpłacę się.Łukasz, zapytałem o cenę u nas w serwisie, bo tutaj nie pomagają kalibracje0- tylko trzeba wgrać oprogramowanie nowe i trzymać kciuki,by nie było potrzeby wymiany płyty głównej. Temat znany, MG ogarnęło się rok temu i już późniejsze silniki nie potrzebowały cudów, działały normalnie. Przeszedłem tę drogę , opisywałem dwa lata temu swoje przeżycia w tym wątku.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Po próbie aktualizacji wyskakuje informacja, że silnik nie może zostać w ten sposób zaktualizowany tylko poprzez serwis i jakiś klucz. Dzwoniłem do Parkera, ale podczas reklamacji muszę mieć protokół reklamacyjny oraz dowód zakupu. Tu jest problem bo dowodu nie posiadam. Silnik nie kotwiczy po doplynieciu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Macieju jak pytałeś o cenę to ile podali koszt aktualizacji z poziomu serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Macieju jak pytałeś o cenę to ile podali koszt aktualizacji z poziomu serwisu?Tak i czekam na odpowiedź od człowieka, który tym się zajmuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Człowiek z Parkera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Po próbie aktualizacji wyskakuje informacja, że silnik nie może zostać w ten sposób zaktualizowany tylko poprzez serwis i jakiś klucz. Dzwoniłem do Parkera, ale podczas reklamacji muszę mieć protokół reklamacyjny oraz dowód zakupu. Tu jest problem bo dowodu nie posiadam. Silnik nie kotwiczy po doplynieciu itd.Sprawdź ustawienie opcji w setup plotera. Możesz wybrać co silnik robi po dopłynięciu. Są trzy opcje: przechodzi w standby, kotwiczy lub płynie dalej (przez punkt). Aktualizacja oprogramowania jest opisana na forum. Polecam trochę się cofnąć, wszystko jest opisane. Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez jarbol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Nic to nie daje, tylko serwis. Wszystko jest zaznaczone i nic płynie dalej nie kotwiczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Sprawdź ustawienie opcji w setup plotera. Możesz wybrać co silnik robi po dopłynięciu. Są trzy opcje: przechodzi w standby, kotwiczy lub płynie dalej (przez punkt). Aktualizacja oprogramowania jest opisana na forum. Polecam trochę się cofnąć, wszystko jest opisane.Aktualilzacja z poziomu portalu Motorguide jest limitowana do określonej partii silników, i faktycznie najpierw trzeba sprawdzić- jest tam o ile pamiętam okienko wprowadzania danych, bo może okazać się że nie będzie potrzebna wizyta w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Poczytajcie ze zrozumieniem, wyżej napisałem, że mój silnik jest w tej grupie co nie da się zaktualizować z poziomu domowego. Wyskakuje okno, że silnik musi zostać zaktualizowany z poziomu serwisu poprzez jakiś klucz czy coś w tym rodzaju.SILNIKA NIE DA SIĘ NAPRAWIĆ Z POZIOMU STRONY MG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Poczytajcie ze zrozumieniem, wyżej napisałem, że mój silnik jest w tej grupie co nie da się zaktualizować z poziomu domowego. Wyskakuje okno, że silnik musi zostać zaktualizowany z poziomu serwisu poprzez jakiś klucz czy coś w tym rodzaju.SILNIKA NIE DA SIĘ NAPRAWIĆ Z POZIOMU STRONY MG.Część silników można zaktualizować przez ploter ale część serii nie można, wtedy zostaje procedura z donglem. Mi serwis przysłał dongla z aktualizacją którą sam przeprowadziłem. Ale silnik jest z polskiej dystrybucji i nic mnie to nie kosztowało.Na tym forum wszystko jest opisane. Wcześniejsze posty. Temat był wałkowany. Warto poczytać. Może warto zadzwonić do Parkera i spytać się jaki jest koszt takiej aktualizacji? Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 O właśnie serwis musi zrobić to za pomocą jakiegoś dongla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Jak się dogadałeś z serwisem, że Ci to przysłali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Jak się dogadałeś z serwisem, że Ci to przysłali?Normalnie. Zadzwoniłem, pogadałem. Przekonałem go że tak będzie prościej i że ogarniam temat i serwisant Mi to wysłał. Zrobiłem co miałem zrobić i odesłałem. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Warto po aktualizacji przywrócić do ustawień fabrycznych ploter. Ja musiałem zrobić to dwukrotnie. Dopiero zaskoczyło. Ale może być ok bez tej ekwilibrystyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Ten dongel to jest jakiś klucz USB, czy coś innego.Co musiałeś przedstawić w serwisie aby Ci to wysłali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarbol Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Ten dongel to jest jakiś klucz USB, czy coś innego.Co musiałeś przedstawić w serwisie aby Ci to wysłali?Przecież tłumaczę że silnik jest z polskiej dystrybucji i musiałem podać wszystkie dane i nr seryjne. Po drugie wcześniej silnik był na gwarancji i wymieniali płytę główną bo zdechła w Szwecji. Nie zrobili po wymianie aktualizacji i po moim telefonie przysłali mi tego dongla. Wygląda jak pendrive ale z wtyczką pod kabel do Pinpoint (bramka NMEA2000).Dongle ma przezroczystą obudowę i dwie diody LED które wskazują status. Na YouTube jest film z instrukcją jak to zrobić. Polecam poszukać. Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez jarbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Panowie,nowy xi3,nie idzie skalibrować kompasu, ani ustawić główki...silnik za każdym razem wydaje taki niski ton dźwięku,nie reaguje ani na kompas, oś główki,czy reset..robiłem kalibrację już dziesiątki razy na poprzednim silniku i śmigało,przeglądając filmy na YT to słuchać wysoki ton dzwieku jak ktoś kalibruje,u mnie jest niski ton jakby "niepowodzenia" ktoś się spotkał z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 https://youtube.com/shorts/U0pyS1hKY7w?feature=share wrzucam film, udostępniłem na yt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Poczekałeś po uruchomieniu silnika, by złapał GPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Po uruchomieniu silnika nie łapie GPS,kontrolki świeca się 4 zaraz po uruchomieniu,po chwili z 4 zostaje zasilanie i bateria,no i jak włączę śrubę,ale od gps cały czas ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Panowie, jeśli było w wątku to przepraszam, ale na telefonie mam słabą opcję szukania. Pytanie - jak zrobić reset pilota, nie silnika.Mam potrzebę Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Szukam na necie zestawienia roznic pomiedzy tymi dwoma modelami i niestety za bardzo nie jestem w stanie znalezc.
Moze ktos tutaj juz zglebial ten temat?
Top użytkownicy dla tego pytania
261
89
76
52
Popularne dni
9 Gru
27
22 Mar
25
24 Cze
23
2 Sty
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 261 odpowiedzi
siarq 89 odpowiedzi
nurek28 76 odpowiedzi
mancio 52 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2018
27 odpowiedzi
22 Mar 2018
25 odpowiedzi
24 Cze 2020
23 odpowiedzi
2 Sty 2019
21 odpowiedzi
Popularne posty
psulek
Tu nie chodzi o to czy robić czy nie robić, tylko o komentowanie ile coś jest warte "bo mi się tak wydaje". Nikt nikomu nikogo nie piętnuje za robienie czegoś samodzielnie, tylko przydała by się chwil
golenia
W tym roku miałem kilka razy sytuację, że rozłączał się GPS. Były to pierwsze oznaki jego końca, a silnik mam już 8 lat. W końcu padł zupełnie i zacząłem szukać nowego modułu. W Polsce po znajomościac
and66
Rosjanie jak widać nas wyprzedzają i mają świetne filmy o silnikach zaburtowych z rozbiórką na części pierwsze spalinowych chinoli z pokazaniem ich wad i różnic w stosunku do Yamahy lub Tohatsu oraz z
Opublikowane grafiki
1739 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi