Skocz do zawartości
  • 0

MotorGuide Xi3 / Xi5

hlehle

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W instrukcji jest napisane:

Jeśli pilot ręczny ma zostać usunięty z pamięci silnika do trolingu należy nacisnąć lewą strzałkę, prawą strzałkę oraz przycisk śruby napędowej w tym samym czasie. W celu używania pilota ręcznego z silnikiem do trolingu wymagane będzie ponowne wykonanie procedury łączenia

• Like 2

• 0

W instrukcji jest napisane:

Jeśli pilot ręczny ma zostać usunięty z pamięci silnika do trolingu należy nacisnąć lewą strzałkę, prawą strzałkę oraz przycisk śruby napędowej w tym samym czasie. W celu używania pilota ręcznego z silnikiem do trolingu wymagane będzie ponowne wykonanie procedury łączenia

Dziękuję - jutro sprawdzę.

• 0

Głowa i śruba są dobrze zamontowane. W ustawieniu silnika do przodu, czyli kable wychodzą z tyłu głowy ( śruba z tej samej strony) wciśnięcie plusa powoduje wsteczny kurs. Lewo prawo działa. By płynąć do przodu trzeba zrobić obrót głową kablami do przodu... może coś w wtyczce być namieszane ?

Edytowane przez amalker

• 0

Wszystko jest dobrze.
Śruba ma być ustawiona w stronę rufy.
Silnik ciągnie łódkę.
Strzałką w przód przyspieszasz w tył zwalniasz.

Jeżeli nie działa kotwica to nie jest dobrze ... 

Sam robiłeś podłączenie?

Ja bym spiął bez wtyczki bezpośrednia do aku.

Jaką masz wtyczkę? Sam montowałeś?

Edytowane przez marioligi

• 0

... nie działa też funkcja kotwicy. Silnik nowy pierwszy dzień na wodzie. Wszelkie kalivracje z instrukcji nie działają...

Po włączeniu zasilania po krótkiej chwili uruchomi się GPG, dioda GPS mignie na krótką chwilę i zasygnalizuje to krótkim „beep” natychmiast wciskasz i trzymasz przycisk M oraz wciskasz 3x przycisk nr 1.

Zrobiłeś tak?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• 0

To silnik znajomego byliśmy razem na wodzie, mój działał jego świrował. Miał instrukcje i działał zgodnie z nią... koła sekwencje przycisków itp kilkanaście razy...

Bez kalibracji kompasu, żadne inne funkcje związane z gps nie będą działały. To trzeba zrobić jako drugą czynność zaraz po parowaniu pilota z silnikiem.

• 0

Bez kalibracji kompasu, żadne inne funkcje związane z gps nie będą działały. To trzeba zrobić jako drugą czynność zaraz po parowaniu pilota z silnikiem.

Sławek- działają, bo pływam z ludźmi co nigdy tego nie robili a jakoś to się kula. Overall M112 też trzeba zrobić i to jeśli jedziesz 100 i więcej km na wodę- kompas musi być dostosowany do lokalnych, zmiennych warunków magnetycznych. Koledze powyżej to trzeba po prostu przekazć by zrobił obie kalibracje. Jeśli to nie pomoże to chyba M114 resetuje silnik i zacząć od nowa- jeśli to nie da rady- serwis. Mój MG wraca do mnie na dniach po update softu,bo coś tam do końca też nie chodziło- a ja głupi kliknął update na wodzie i zaczął się cyrk , który zakończyła wizyta w serwisie. 

• 0

Wczoraj robiłem pływanie na swoim nowym silniku i po wyjęciu z pudełka rzeczy z gps nie działały czyli setup fabryczny. Tak powinno to być więc jeśli ktoś tego nigdy nie robił to ktoś wcześniej musiał to zrobić przed sprzedażą silnika.

Btw, poprzedni silnik wytrzymał 5 lat i padł moduł gps, wstępna diagnoza taka że przewód przy module ukręcony, ale pewności nie mam.

• 0

Kolego witaj w klubie,prawdopodobnie masz tak samo wadliwy silnik jak mój,ja swój odesłałem na serwis już po 3dniach,(a już po 10min na wodzie widziałem że coś jest nie tak)chyba trafiła się jakaś felerna partia,tez silnik nowy,u mnie nie łączył GPS,przez 3dni złapał może dwa razy,nie jesteś w stanie zrobić kalibracji,funkcje GPS kompletnie bezużyteczne,mój wysłałem 10maja,zaraz czerwiec,jutro będę dzwonic pytać, upominać się.